ΑΝΑΛΥΣΗ: Έτσι μπορούν να εκσυγχρονιστούν τα EMB-145H της ΠΑ

32
13486
Φωτογραφία αρχείου.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 16 Αυγούστου έγινε η πρώτη πτήση του αρχικού ΑΣΕΠΕ E-99M της Βραζιλίας, μετά το πέρας των εργασιών εκσυγχρονισμού. Το γεγονός θα αποτελούσε μια είδηση ρουτίνας, αν δεν παρουσιαζόταν σε ισπανικά και τοπικά δημοσιεύματα μια μικρή, πλην σημαντική λεπτομέρεια: η πληροφορία ότι οι επιδόσεις εντοπισμού του ραντάρ PS-890 Erieye βελτιώθηκαν μέχρι και 70%.

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) επιχειρεί 4 EMB-145H τα οποία εισήλθαν επίσημα σε υπηρεσία το 2009. Η επιλογή τους έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1998, μετά από αξιολόγηση των EMB-145H, E-2C Hawkeye 2000 και C-130J AEW&C, και η σύμβαση αγοράς ύψους $550 εκατ. υπογράφθηκε την 1η Ιουλίου 1999. Το πρόγραμμα συνάντησε σημαντικές δυσκολίες, αλλά απέδωσε μια πλατφόρμα που εισήγαγε πραγματικά την έννοια «ΑΣΕΠΕ» στο περιβάλλον του Αιγαίου.

Δεν θα ήταν άδικο να πούμε ότι το EMB-145H άλλαξε κατακόρυφα την φιλοσοφία των αεροπορικών αποστολών στην περιοχή μέχρι την εμφάνιση του E-7T, αναβαθμίζοντας τις εθνικές ικανότητες έγκαιρης προειδοποίησης και οδηγώντας στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων αεροπορικών τακτικών προς όφελος της ΠΑ. Η αποτελεσματικότητα του EMB-145H φάνηκε άλλωστε και σε διεθνές επίπεδο, όταν συμμετείχε το 2011 στις νατοϊκές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

«Καρδιά» του EMB-145H είναι το PS-890 Erieye, το μοναδικό ραντάρ τεχνολογίας AESA που πήρε μέρος στον ελληνικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Erieye μπορεί να εντοπίσει «συμβατικό» μαχητικό αεροσκάφος από απόσταση 350km και όπλα μακρού πλήγματος από 150km.

Επειδή το ραντάρ αναπτύχθηκε για την κάλυψη των σουηδικών αναγκών, ταιριάζει ικανοποιητικά στο ελληνικό παράκτιο περιβάλλον. Το ίδιο συνοδεύεται επίσης από αξιοσημείωτη αξιοπιστία και εμφανίζει μεγάλη αντοχή στις παρεμβολές. Το κύριο μειονέκτημά του, η αδυναμία πλήρους κάλυψης, αποζημιώνεται από άλλα συστήματα που φέρει το EMB-145, ένα στιβαρό αεροσκάφος με μικρό κόστος χρήσης, αλλά δυστυχώς μικρών διαστάσεων και έως τώρα δίχως ικανότητα λήψης καυσίμου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του δεύτερου EMB-145 AEW&C της Βραζιλίας

Για να επιστρέψουμε όμως στους Βραζιλιάνους, πριν το EMB-145H υπήρξε το E-99. Η Βραζιλία απέκτησε 5 E-99 για να επιτηρεί την αχανή επικράτειά της, τόσο για αμυντικούς σκοπούς όσο και την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών. Το πρώτο από τα 5 συστήματα εισήλθε σε υπηρεσία το 2002 και η Βραζιλία έκρινε πως πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις αυτού του στρατηγικού «asset» μόλις 11 χρόνια μετά, αναθέτοντας το 2013 στην Embraer σύμβαση ύψους $215 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό τους. Με τη σειρά της η Embraer έδωσε το ίδιο έτος στη Saab συμβόλαιο ύψους 380 εκατ. σουηδικών κορώνων για τη βελτίωση του Erieye. Σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, οι 380 εκατ. σουηδικές κορώνες αντιστοιχούν σε $39,6 εκατομμύρια.

Η Βραζιλία θα αποκτήσει το πρώτο εκσυγχρονισμένο EMB-145 AEW&C το 2020

Στα πλαίσια του προγράμματος εκσυγχρονισμού, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί σε δύο E-99, προβλέπεται η εγκατάσταση νέων συστημάτων επικοινωνιών, νέου συστήματος IFF και βελτιώσεις στην ικανότητα Link BR2. Στα E-99M τοποθετείται ακόμη νέο σύστημα ESM/ELINT, σύστημα αυτοπροστασίας και αυξάνεται ο αριθμός των σταθμών εργασίας από 3 σε 5. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά παλαιότερη ανακοίνωση της Βραζιλιάνικης Αεροπορίας, τα αεροσκάφη απογυμνώνονται τελείως από τον εξοπλισμό και αποκτούν τη νέα διαμόρφωση.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που η Βραζιλία αποδέσμευσε, στα πλαϊνά του EMB-145 υπάρχουν μεταβολές στην εξωτερική εμφάνιση, στα πρότυπα των ινδικών συστημάτων DRDO AEW&CS. Να θυμίσουμε, τα ινδικά ΑΣΕΠΕ έχουν, δε, ικανότητα λήψης καυσίμου από αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, αυξάνοντας δραματικά τον χρόνο της περιπολίας τους. Το πρώτο E-99M αναμένεται να επανέλθει σε υπηρεσία το α’ μισό του 2020 και το τελευταίο το 2022.

Τα ινδικά EMB-145 μπορούν να λάβουν καύσιμο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Είναι ωστόσο το σημείο του ραντάρ που προκαλεί το κύριο ενδιαφέρον, αφού στα E-99M φαίνεται το ραντάρ Erieye να έχει αναβαθμιστεί σε μια παραπλήσια έκδοση με το κορυφαίο Erieye ER. Το τελευταίο αποτελεί το βασικό στοιχείο του υπερσύγχρονου GlobalEye, υπόσχεται τον εντοπισμό εναέριων στόχων με πολύ μικρό RCS και, όπως υποστηρίζεται, έχει μια αύξηση της εμβέλειας κατά 70% σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Το ίδιο ποσοστό αναφέρουν και οι Βραζιλιάνοι για το E-99M! Λένε, μάλιστα, πως το εκσυγχρονισμένο ραντάρ του E-99M πετυχαίνει μέγιστη εμβέλεια 723km!

Globaleye, μια λύση ενάντια στα F-35; Μήπως αξίζει να δούμε το τι έχουν σκεφτεί τα ΗΑΕ για την αεράμυνά τους

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε υπογραμμίσει πως η ΠΑ προγραμματίζει τη βελτίωση των επιδόσεων των EMB-145H, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Τα ελληνικά EMB-145H αποτελούν πρότυπο σε αρκετούς τομείς για το πρόγραμμα των E-99M. Μήπως αξίζει με τη σειρά μας να δούμε αν όντως οι Βραζιλιάνοι πέτυχαν την εντυπωσιακή αύξηση στο Erieye που υποστηρίζουν;

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

32
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
12 Comment threads
20 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
KEKWaris32KimonMitsos MitsouMisCo Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Αιρετικό…..μηπως η καλύτερη αναβάθμιση για τα ΑΣΕΠΕ ειναι η λήψη προωθημένης εικόνας απο το
an/apg 81 του F-35?

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Μηπως θα ταν καλυτερα τα F35 να παραμενουν “σιωπηλα” και να εκτοξευουν Meteor σε στοχους που τους δινει ο “μεγαλος αδελφος”?

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Αυτό ακριβώς είναι το επιχειρησιακό concept! Χρησιμοποιείται και από το USN με E-2D/Super Hornet/AIM-120D. Τα RWR εντοπίζουν εκπομπές και από απόσταση στην οποία το εκπέμπων μαχητικό ίσως δεν φαίνεται ακόμη στο ραντάρ (αν το τελευταίο είναι μικρό, π.χ. μαχητικού).

Δημητρης
Guest
Δημητρης

Μια απο τις καλυτερες αγορες που εγιναν. Ελπιζω να γινει μια αναβαθμιση

Kris
Guest
Kris

Μήπως να εξοπλίζαμε τα παρωχημένα P3 της θεϊκής αεροπορίας ναυτικού με τον εξοπλισμό του
https://saab.com/air/airborne-solutions/airborne-surveillance/swordfish-maritime-patrol-aircraft/
Και ως αντάλλαγμα να μας αναβάθμιζαν τα EMB-145H της ΠΑ.
Με ενα σμπάρο 2 τρυγόνια.

Και επιτέλους το ναυτικό να έβγαζε την ρετσινιά τις ασύστολης κατασπατάλησης του αποικιοκρατικού χαρακτήρα προγράμματος αναβάθμισης των P3 με κάτι ουσιαστικότερο και πιο αποδοτικό.

Καλύτερα να καταργηθεί το ναυτικό των φρεγατών με αυτο των κορβετων αλλά να σώσουμε την αεροπορία μας μιας και το ναυτικό <>._

Spirit
Guest
Spirit

Έχει τελειώσει η δουλειά εκεί, ήδη έχουν εκταμιευθεί πάνω από $350εκ. δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Τα χρήματα αυτά έπρεπε να πάνε στην αναβάθμιση των ΜΕΚΟ και για νέες τορπίλες και συστήματα κατά των τορπιλών για τα δικά μας AIP.

Δυστυχώς όταν κάποιοι τα λέγαμε τότε ότι κάθε δαπάνη πρέπει να ιεραρχείτε, έβγαιναν οι εκλεκτοί του στρατάρχη και μας έλεγαν ότι όλα θα γίνουν και μην είμαστε εμπαθείς με τον καλύτερο ΥΠΑΜ που έχει περάσει.

Thanos74
Member
Active Member
Thanos74

Ασχετο αλλα εχω την εντυπωση οτι εχουμε υπο κατασκευη αλλα 2 Type 214 σωστα?
Ξερει κανεις αν ισχυει και ποτε θα/αν τα εχουμε?

Spirit
Guest
Spirit

Πλησιάζει και ο καιρός που αυτά τα ΑΣΕΠΕ θα χρειαστούν ΕΜΖ, οπότε είναι ευκαιρία να ενσωματωθούν όλες οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Σίγουρα το +70% έστω και υπο συνθήκες, δίνει άλλες δυνατότητες..

Σπύρος Μάνεσης
Guest
Σπύρος Μάνεσης

Λεφτά δεν υπάρχουν παιδιά. Αν βρεθούν τα λεφτά είναι πολλά αυτό που πρέπει να ζυγιστούν. Τι είναι καλύτερο, να αναβαθμίσεις τα EMB ή να αγοράσεις ιπτάμενα τάνκερ που θα αυξήσει την γενικότερη διαθεσιμότητα άρα και αποτρεπτικότηρα της Π.Α. ? Είναι πολλά τα διλήμματα, αλλά δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα παραμένει ένα, το ταμείον είναι μείον. Αν είχε μαζευτεί έστω αυτό το ενα δίς απο την ενέργεια του Ανδρεάδη τότε θα είμασταν διαφορετικά. Μόνο με αυτό ξεμπερδέυαμε με FOS για Mirage, τορπίλες και ΜΕΚΟ. Μετά συζητάγαμα για τα “nice to have”. Αλλά δυστυχώς, από ότι φαίνεται και οι έχοντες τα χρήματα είναι… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Λύσεις για να βρεθούν κάποια χρήματα και να ανέβουν οι εξοπλισμοί υπάρχουν,
Απο κάπου θα κοπούν χρήματα και θα πάνε στα εξοπλιστικά της άμυνας μαζί με την δημιουργία ενός Ταμείου Αμυνας… θα δώσει βαθιές ανάσες.
Σήμερα μόνο 16% που δίνεται για την άμυνα πάει για εξοπλισμούς, αν μειωθούν oi πολυπληθείς γαλονάδες και άχρηστα στρατόπεδα ίσως είναι εφικτό να πλησιάσει και το 20% με στόχο το 25%.

ivychris
Member
Noble Member
ivychris

Όσο κοστίζει ένα ιπτάμενο τανκερ, τόσο κοστίζουν όλα τα refueling pods μαζί, προσαρμοσμένα ανά 3 σε κάθε C-130 (ανά 1 σε κάθε φτερό & 1 εντός της ατράκτου) για να έχεις όλο το στόλο των Mirage στον αέρα συνεχώς.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Καλή η σκέψη αλλά ο αριθμός τους που έχουμε δεν νομίζω να επιτρέπει την χρήση τους σε ρόλους εναέριου ανεφοδιασμού..

ShadowMan
Member
Noble Member
ShadowMan

Ουτε επαρκει ο αριθμός των μαχητικών που εχουμε για να τα συνοδέυει οταν μενουν πολλές ωρες στον αέρα. Δεν πετάνε μονα τους χρειαζονται προστασία.

ivychris
Guest
ivychris

Στο πόλεμο των Falklands, η Αργεντινή στη κατοχή της με 2 μόνο KC-130H, ανεφοδίασε τα Α-4 & Super Etendard για να εκτελέσουν τις ρίψεις των Exocet.
Tα 14 C-130B/H είναι αρκετά, να μη πω ότι θα έπρεπε αντίστοιχα pods να μπορούν να ολοκληρωθούν στα C-27J, ακόμη και στα Canadair CL-215/415…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Στο πόλεμο των Falklands όμως η Αργεντινή δεν έκανε αερομεταφορές στρατιωτών και εφοδίων και επίσης.. έχασε τον πόλεμο!

KEKW
Guest
KEKW

Μηπως ειναι δυνατον να μου δωσετε ενα e-mail? Εχω καποιες αποριες και θα ηθελα τη γνωμη σας. Παραθετω ενα δικο μου σε περιπτωση που δε θελετε να δημοσιοποιησετε κατι: [email protected]
Ευχαριστω!!!

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Όσο κι αν είμαι υποστηρικτής των ιπτάμενων τάνκερ, σαν προτεραιότητα η αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ είναι πιο ψηλά, αλλη προοπτική δίνει το ποσό πιο μακρια θα βλέπουμε τον εχθρό… Τέλος τα λεφτά που θα σωθούν για αναβάθμιση των 4 ΑΣΕΠΕ μας θα φτάνουν για 1 με το ζόρι αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού!!

GK_
Member
Trusted Member
GK_

Οι αναφορες στο αρθρο υποδεικνειουν οτι το συγκεκρημενο προγραμμα εκσυγχρονισμου εχει δυο διαστασεις. Η 1η αφορα την αντικατασταση παρωχημενων -για τα σημερινα δεδομενα- συστηματων με νεοτερα. Η 2η η αριθμητικη αυξηση των σταθμων εργασιας για την αντιμετωπιση του φορτου εργασιας. Μπορεί να παρατηρηθεί ότι η χρηματοοικονομικη δεσμευση ειναι εξαιρετικα περιορισμενη σε σχεση με οσα αναφερονται οτι περιλαμβανει. Σε οτι αφορα τα υποσυστηματα κατηγοριας λινκ, Η/Π, Σ/Α και Σταθμους εργασιας ειναι λογικο οτι το κονδυλι των 39,6 εκ $ ανταποκρινεται στο ευρος των μετασκευων και των υποσυστηματων που αγοραζονται. Εκεινο που δημιουργει καποια ερωτηματικα ειναι η αναφορα οτι το κονδυλι αυτο… Read more »

CKfurious
Guest
CKfurious

Είναι γνωστό πως και τα ERIYE υποφέρουν από χαμηλές διαθεσιμότητες λόγω έλλειψης FOS

Ας λυθεί αυτό πρώτα και μετά βλέπουμε

Η μη παράδοση των F35 στους γείτονες μας δίνει κάποιο χρόνο επιπλέον να οργανωθούμε

Και το επίγειο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης θέλει εκσυχρονισμό

Και ας μην ξεχνάμε σε ποσα μαχητικά έχουμε LINK 16 τώρα και σε ποσα έχουν οι γείτονες

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Την ίδια συζήτηση είχαμε κάποτε όταν συζητιόταν η αναβάθμιση των λειτουργιών των ραντάρ Erieye που πρόσφερε η κατασκευάστρια για να πιάνει τις επιδόσεις του Globaleye. Είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση εξαρτάται όμως πόσο κοστίζει, αν το κόστος είναι αντιμετωπίσιμο, τότε ΟΚ.

Έτσι και αλλιώς, με την εισαγωγή των S-400 θα πρέπει να επιχειρούν από πολύ μακριά, οπότε αν δεν αυξηθεί η ικανότητα να βλέπει από πιο μακριά, θα είναι εύκολος στόχος για τα S-400 ή θα επιχειρεί από τόσο μακριά που θα μας είναι άχρηστο στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Thanos74
Member
Active Member
Thanos74

Αντε και το καναμε αντστοιχο του Global Eye μπορει να δινει στοιχεια βολης μεσω link 16 στα F16?
S400 θα επιχειρουν συμφωνα με ολες τις πληροφοριες με πυραυλο μεγιστης εμβελειας 125 χιλιομετρων ακομα και με μη αναβαθμιση δεν θα εχει κανενα προβλημα με S400.

Filippos
Member
Member
Filippos

Για το βλήμα ενδεχομένως ισχύει αλλά εάν μπορεί να ανιχνευτεί από τα ραντάρ των S-400, σε σενάριο αιφνιδιαστικής επίθεσης θα είναι στόχος αεροπορικής επίθεσης κορεσμού – δεν νομίζω πως θα έχει πολύ τύχη καθώς η κινητοποίηση φίλιων δυνάμεων δεν θα είναι χρήσιμη όταν ο εχθρός θα είναι ήδη στον αέρα με βλήματα μέσης εμβέλειας.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Για τον εναέριο ανεφοδιασμό δεν υποτίθεται ότι υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ χωρών της ΕΕ, όπου κάποιο υλικό που αγοράζεται μπορεί να χρησιμοποιείται κοινά?
Δεν θα μπορούσαμε να μπούμε σε κάτι τέτοιο, ώστε εμείς να συνεισφέρουμε άλλους με κάτι που έχουμε ώστε και αυτοί με την σειρά τους να έχουν υποχρέωση να μας δανείζουν ιπτάμενα τάνκερ?

Filippos
Member
Member
Filippos

Όσοι ξέρετε καλύτερα το θέμα, το 96L6 και το 91N6E των S-400 αποτελούν σοβαρό πρόβλημα τακτικά για τα EMB-145H , υπό την έννοια ότι τα αναγκάζουν να μετακινηθούν δυτικότερα ώστε να μην στοχοποιηθούν ;

aris32
Guest
aris32

απαραιτητα μαζι με τον οποιο εκσυχρονισμο να υπογραφει και fos και εγκατασταση στο αεροσκαφος δυνατοτητα εναεριου ανεφοδιασμου . επισης καλες προσθηκες εχει κανει η αεροπορια του μεξικου στο αεροσκαφος .

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Μαζί σας συμφωνώ να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός εναέριου ανεφοδιασμού (αν και θα είναι πιο ακριβή η μετατροπή από το να είχαμε εγκαταστήσει τον εξοπλισμό από την αρχή) αλλά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού δεν βλέπω να περνούμε οπότε δώρον άδωρο δεν είναι;

aris32
Guest
aris32

κοιτα η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να συμμετεχουμε οσο το δυνατον περισσοτερο σε διεθνης αποστολες και ιδιαιτερα οπου ζητανε βοηθεια οι αμερικανοι να στελνουμε δυναμεις . επειδη ομως το να στελνεις μαχητικα ειναι κατι δυσκολο και λογο κοστους αλλα και για πολιτικους λογους ( δεν ξερω τι θα γινοταν αν στελναμε ελληνικα αεροπλανα να συμμετεχουν σε βομβαρδισμους απο τα αριστερα κομματα ) οποτε η συμμετοχη ασεπε πλοιων και αφνς ειναι κατι που θα μπορουσε να γινει πιο ευκολα . οποτε για να μπορουμε να συμμετεχουμε με ασεπε θα πρεπει αυτα να μπορουν πετανε για αρκετες ωρες . τα δικα… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Καλό είναι να πηγαίνουν τα ΑΣΕΠΕ όπου χρειάζεται, αλλά αν θέλουμε Ενοπλες Δυνάμεις ετοιμοπόλεμες πρέπει να στείλουμε και αεροσκάφη και όχι μόνο, αλλιώς θα έχουμε μόνο πληρώματα ΑΣΕΠΕ τα οποία θα έχουν εμπειρία από πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά μόνο αυτό.

aris32
Guest
aris32

συμφωνω αλλα για αρχη ας στελνουμε εστω και ασεπε ή αφνσ . προσωπικα θεωρω μεγαλο λαθος να μην στειλουμε μια εκσυχρονισμενη φρεγατα s για 2-3 μηνες οπως μας ζητησαν οι αμερικανοι . θα ηταν κατι πολυ καλο και ξερουμε ολοι οτι ο αμερικανος δεν ξεχναει ποτε οσους τους βοηθησαν .

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Για τις αναγκες μας εδω στο Αιγαιο δεν το βρισκω σκοπιμο να μπει εγκατασταση εναεριου ανεφοδιασμου. Ουτε λειτουργουμε μακρια απο την βάση μας αλλα και το κυριοτερο… κοπωση πληρωματων. Το να τους εχεις 5-6 ωρες στον αερα, ειναι αρκετο.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Συμφωνώ , αλλά αν σε επιχειρήσεις χάσουμε 1 ή 2 από αυτά; Ακόμη θα σκεφτόμαστε την κόπωση ή θα πρέπει να είναι στον αέρα απλά για να κάνουμε την δουλειά μας; Θα φτάνει τότε η αυτονομία; Εκεί τι θα λέμε : αχ τι καλά να είχαμε προνοήσει ώστε να ανεφοδιάζονται εν πτήση (με την προϋπόθεση ότι έχουμε τα αντίστοιχα αεροσκάφη κάτι που δεν το βλέπω) , με τον εκσυγχρονισμό θα τοποθετηθούν άλλοι 2 σταθμοί εργασίας, αυτό α μπορούσε κάπως να βοηθήσει τα πληρώματα (χωρίς να ξέρω)

Mitsos Mitsou
Guest
Mitsos Mitsou

Αν θυμάμαι καλά ένα μειονέκτημα του radar είναι ότι πιάνει τόξο 300 μοιρών, πιθανή αναβάθμιση θα του δώσει την διανατότητα να πιάνει 360 μοίρες;