19.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να κατασκευάσουν το δικό τους stealth μαχητικό;

Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να κατασκευάσουν το δικό τους stealth μαχητικό;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 έχει δημιουργήσει ένα αριθμό από φήμες όσον άφορα το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Ανάμεσα στις υποψήφιες εναλλακτικές επιλογές είναι το Su-35, το Eurofighter Typhoon και το SAAB Gripen. Το πρώτο μάλιστα δείχνει να είναι μια ιδιαιτέρως ελκυστική επιλογή λόγω του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκιάς, με την επιλογή της τελευταίας να αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Όπως όμως φαίνεται η Τουρκία επιδιώκει ενεργά ένα άλλο στόχο: Να κατασκευάσει εγχώριας σχεδίασης αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.

Η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (ΤΑΙ) επέδειξε τον περασμένο μήνα, στο Paris Air Show, ένα μοντέλο προπαραγωγής από το σχεδιαζόμενο TF-X δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΑΙ Temel Kotil είναι σίγουρος ότι το TF-X θα μπει σε παραγωγή μέσα στην επόμενη δεκαετία. “Το αεροσκάφος που επιδεικνύουμε είναι μια μακέτα σε κλίμακα 1:1. Μέχρι το 2023 θα έχει κατασκευαστεί το πρωτότυπο. Η πρώτη πτήση θα γίνει το 2025 ενώ το αεροσκάφος σχεδιάζεται να μπει σε υπηρεσία το 2028” είπε κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων. Οι αισιόδοξες προβλέψεις του Kotil πηγάζουν από την προηγούμενη συμμετοχή της TAI σαν εταίρος στο πρόγραμμα του F-35. Και συμπλήρωσε “Η ΤΑΙ κατασκευάζει την κεντρική άτρακτο. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει την παραγωγική δυνατότητα να κατασκευάσει το μαχητικό (TF-X)”.

Οι προδιαγραφές που έχει θέσει η TAI για το μαχητικό είναι μέγιστη ταχύτητα Mach 2, ακτίνα δράσης 600 μίλια και μέγιστο βάρος απογείωσης 60.000 λίβρες. Με άλλα λογία το TF-X δεν θα μοιάζει απλώς στο F-35 αλλά θα έχει και παρόμοιες προδιαγραφές. Η αντιγραφή μιας ήδη υπάρχουσας σχεδίασης είναι πολλές φόρες η πιο οικονομικά αποδοτική μέθοδος που οδηγήσει σε επιτυχές αποτέλεσμα. Όμως στην πραγματικότητα οι ικανότητες του F-35 είναι τα πανίσχυρα ηλεκτρονικά του συστήματα, αρχής γενομένης με την δυνατότητα fusion πληροφοριών, η ικανότητα του να δρα σαν πλατφόρμα AWACS, η εις βάθος ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης εντός και εκτός πεδίου μάχης. Βεβαίως η Lockheed Martin μπόρεσε και πέτυχε αυτές τις δυνατότητες κάνοντας κάποιους συνειδητούς συμβιβασμούς στον τομέα των (κινηματικών) επιδόσεων. Έτσι λοιπόν το F-35 μπορεί να έχει χαμηλότερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το Su-57.

Εδώ βεβαίως βρίσκεται και ο μεγαλύτερος κίνδυνος, του να κάνει η TAI το TX-F τόσο πολύ όμοιο με το F-35: Επειδή η ΤΑΙ πιθανότατα δεν έχει τους πόρους αλλά ούτε και τις άδειες για να αναπαράγει τα ηλεκτρονικά συστήματα του F-35, τότε θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα αεροσκάφος που θα έχει όλες τις αδυναμίες του F-35 αλλά κανένα από τα προτερήματα του.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη, πιο μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη ενός τουρκικού αεροσκάφους 5ης γενιάς: Το απαγορευτικό κόστος του προγράμματος που αρχικά υπολογίζονταν γύρω στα 13 δις δολάρια. Μια πρόσφατη φιλονικία με ένα βασικό προμηθευτή απαρτιών ανέβασε την τιμή ακόμη περισσότερο. Επιπλέον η Rolls Royce, που θα συνεργαζόταν με την TAI για την κατασκευή των κινητήρων του αεροσκάφους, ουσιαστικά εγκατέλειψε το πρόγραμμα λόγω συνεχόμενων διαφωνιών πάνω σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα στο θέμα της υποστήριξης. Επίσης σχέδια για εξοπλισμό του αεροσκάφους με τον κινητήρα General Electric F110 ναυάγησαν εν όψει φόβου κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά όμως η Τουρκική αμυντική βιομηχανία προχωρά με το TF-X. Τετρακόσιες παραγγελίες έχουν ήδη δοθεί μετά την παρουσίαση του αεροσκάφους στο Paris Air Show, όπως ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ (και δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά). Το τουρκικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη εγχώριου μαχητικού προηγείται της σκανδαλώδους συμμετοχής της Τουρκιάς στο πρόγραμμα F-35. Ήδη από το 2010 η Τουρκία σχεδίαζε πρόγραμμα κατασκευής εγχώριου μαχητικού με το όνομα “Turkish Type Fighter”. Βεβαίως λόγω των προσφάτων εντάσεων με το NATO το πρόγραμμα έχει αποκτήσει νέα πολίτικη υποστήριξη για την υλοποίηση του. Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος σκόπελος είναι η οικονομική του βιωσιμότητα.

Πηγή: The National Interest


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
Maragkopoulos
Giorgos Maragkopoulos
Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός παραγωγής. Έχω σπουδάσει Αγγλία όπου έζησα και δούλεψα για 7 χρόνια. Έπειτα, θέλοντας να προσφέρω κάτι στην πατρίδα μου, γύρισα στην Ελλάδα να κάνω διδακτορικό (πάνω στην λιτή παραγωγή, Lean manufacturing, Just in time όπως, θέλετε πείτε το) οποίο όμως δεν προχώρησε. Δούλεψα τρία χρόνια σαν σύμβουλος επιχειρήσεων για συστήματα ISO. Μέχρι το 2019 και για 7 χρόνια δούλεψα στην Γερμανία. Την θητεία μου την έκανα σε εξαιρετικά μάχιμη μονάδα, στην 194 ΜΠΕΠ MLRS το 2006. Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και σίγουρα δεν είμαι κομματικοποιημένος. Πολιτικοποιημένος ναι, κομματικοποιημένος όχι.Το περιοδικό Π&Δ το διαβάζω από τότε που ήμουν στην πρώτη γυμνασίου, και ποτέ δεν σταμάτησα να ενημερώνομαι για τα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα λόγω σπουδών αγάπησα τον χώρο της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας ακόμη περισσότερο.

60 ΣΧΟΛΙΑ

60 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody

Οι παραγγελίες είναι 401.
Έχω παραγγείλει και εγώ ένα.
Full extra.

Pantelis

402. Κι εγώ έχω παραγγείλει άλλο ένα. Από όλα χωρίς κρεμμύδι.

Iomar

403. Δίπιτο απ’όλα, έξτρα τζατζίκι

Mavi70

503 +100 εγώ!!Ή μάλλον 502 καλύτερα διότι 100 μαχητικά είναι πολλά ..τι να τα κάνω!!!

My_name_is_Nobody

Να κάνουμε μαζική παραγγελία να γλυτώσουμε τα μεταφορικά.

ikaros

Πόσες δεκαετίες προσπαθεί η Ινδία να βάλει σε υπηρεσία το Tejas (ένα σχέδιο ελαφρού και συμβατικού μαχητικού) ? Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι έχει να γίνει με το stealth των γειτόνων.

Faethon

Το 1ο που ήρθε στο νου μου και εμένα ήταν το παράδειγμα της Ινδίας.Μετά που το ξανασκέφτηκα..μπήκα σε σκέψεις. Η Τουρκία δεν είναι η Ινδία του 80 που δεν είχε πρόσβαση σε τεχνολογίες, πέραν των πυρηνικών προσδοκιών ή οργάνωση Νατοϊκών προτύπων και ούτε ξεκινάει τη 10ετία του 80 ένα πρότζεκτ που δεν υπήρχε καν η επεξεργαστική ισχύ των Η/Υ με τα έτοιμα μοντέλα ανάπτυξης που συρρικνώνουν κατά πολύ τον χρόνο ανάπτυξης. Μπήκε σε ένα “έτοιμο” πρότζεκτ τεχνολογίας αιχμής πριν 20 χρόνια, στο πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35 και από εκεί άντλησε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει τα σχέδιά της. Τα τελευταία… Read more »

Faethon

Να συμπληρώσω στο θέμα των κινητήρων, πιθανολογώ ότι θα βρεθεί έξωθεν βοήθεια καθώς δεν γίνεται αλλιώς και θα υπάρχουν πάντα “καλοθελητές” όπως οι Άγγλοι που μόνο παλαμάκια δεν χτύπησαν με τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο.Δεν θα δώσουν π.χ το 100% των EJ200 , αλλά κάτι θα δώσουν καθώς με την Brexit εποχή και άσχετα με τις εξαρτήσεις από ΗΠΑ μεριά, θα θέλουν να “παίξουν μπάλα” με τις γνωστές συμμαχίες τους.

Thras

Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν επιτύχει μόνη της σε πρόγραμμα που όλοι οι υπόλοιποι παραδοσιακοί κατασκευαστές με τεράσια εμπειρία και πόρους συνασπίζονται για να πετύχουν…

Faethon

Έχει κατακλέψει τεχνολογία εδώ και 10ετίες σε όσα στρατιωτικά προγράμματα έχει εμπλακεί με συμπαραγωγές, ζήτησαν οι αθεόφοβοι μέχρι και τον πηγαίο κώδικα των Patriot ,ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ, απλά για να δημιουργήσουν την αιτία για να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ για άδικη μεταχείριση! που μέχρι και ο “περουκίνης” υποστήριξε για να κατηγορήσει τον Ομπάμα. Το διαφορετικό στην περίπτωση όμως πιο είναι, ότι πλέον αν θέλεις να “ανακαλύψεις” μία τεχνολογία βρίσκεις αυτούς που έχουν τις γνώσεις, αρκεί να πληρώνεις, όπως π.χ διάφορους επιστήμονες τεχνολογίας μετάλλων ή ηλεκτρονικών , τους πληρώνεις καλά και γίνεται η δουλειά σου.Οι τούρκοι έχουν επενδύσει πολλά… Read more »

Thras

Δεν διαφωνώ στις προθέσεις της Τουρκίας, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα…

Stavrogin

Φυσικά και θα μπορουσε να φτιάξει σχετικά ευκολα ένα μαχητικό 5ης γενιάς και να το προμηθευτεί την εποχή που οι υπόλοιποι θα παραλαμβάνουν το 7ης.

recce

Τους βρετανούς, στην μετα-brexit εποχή, δεν πρέπει να τους αποκλείουμε από έναν πιο θερμό εναγκαλισμό με τους τούρκους αφού θα ψάχνουν ενεργά νέους συνεταίρους και συμμάχους. Με αυτό υπ’όψιν μπορεί να δούμε σιγά σιγά το tfx να μετατρέπεται σε συμπαραγωγή tempest…

Chris

Το πρώτο που θα κάνουν οι βρετανοί αν όντως γίνει το brexit είναι να εξαρτηθούν ακόμη περισσότερο οικονομικά και πολιτικά από την Αμερική, και η “ειδική σχέση” θα γίνει ακόμα ειδικότερη αλλά και περισσότερο ετεροβαρής σε βάρος των βρετανών. Οπότε αν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία συνεχίσουν να επιδεινώνονται δύσκολα θα τους επιτραπεί τέτοιος συνεταιρισμός.

Iomar

Καλησπέρα, Παρότι η ανάλυσή σας είναι ακριβής, ακόμη και εκεί οι Εγγλέζοι θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Βλέπετε, αργά πλην σταθερά σχηματίζεται ένα μέτωπο από ιρλανδικής καταγωγής μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα, το οποίο απειλεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια σύναψης εμπορικών σχέσεων σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα την ειρήνευση στην Βόρεια Ιρλανδία. Οι δηλώσεις και οι πράξεις του γελωτοποιού που υποδύεται αυτή τη στιγμή τον πρωθυπουργό οδηγούν με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια προς τα εκεί, οπότε αντιλαμβάνεστε τι υποδοχή θα του επιφυλάξει το Κογκρέσο, εάν ο μη γένοιτο… Read more »

recce

Εάν η συμπαραγωγή δεν θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά αμερικανικής τεχνολογίας στην τουρκία, οι αμερικανοί δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως ακόμα και να θέλουν. Σύμφωνα με την λογική σου θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν σε γαλλοιταλούς που συζητάνε τους samp/t, σε ισπανούς για μεταφορά ναυπηγικής τεχνογνωσίας, σε γερμανούς για υποβρύχια και άρματα, κτλ. Ναι ξέρω, αυτές οι χώρες ανήκουν στην ΕΕ, όχι όπως το UK μετά το brexit, αλλά όμως παραμένουν νατοϊκοί σύμμαχοι, και έτσι και αλλιώς τα πράγματα αυτά απλά δεν γίνονται. Στην ουσία μια ενδεχόμενη συμπαραγωγή tempest θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα προσπάθειας διατήρησης της μακροχρόνιας… Read more »

ECG

Παροτι η απαντηση μοιαζει απλη (δηλαδη οχι, δεν μπορει η Τουρκια να φτιαξει μαχητικο 5ης γενιας), θεωρω πως ολοι εδω μεσα ειμαστε πολυ εξω απ το χορο για να ξερουμε ακριβως ποιες ειναι οι δυνατοτητες της τουρκικης αμυντικης βιομηχανιας. Οποτε το ασφαλεστερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να δουμε παραδειγματα αλλων χωρων και να κανουμε σχετικη συγκριση, αναμενοντας οτι κατα πασα πιθανοτητα θα γινει κατι αντιστοιχο. Το ενδιαφερον ειναι οτι εφοσον θελουν να αποφυγουν αμερικανικα συστηματα, αυτο μειωνει κατακορυφα τις προοπτικες του εγχειρηματος. Δεν θελω να φανω απολυτος, αλλα με τις υπαρχουσες συνθηκες (δηλαδη αν συνεχισει η Τουρκια να μην… Read more »

gdmast

Θα στραφούν και σε Ρωσικά υποσυστήματα ή και κινητήρες.

randomname

Αν έχει προβλημα με τους κινητηρες τότε δεν θα γίνει μονοκινητηριο. Το f35 για να γινει μονοκινητηριο επρεπε να αναπτυχθει πολυ αξιοπιστος κινητηρας.

George_K

ΟΧΙ.
Ή αλλιώς αντιγράψτε το stealth υπερμαχητικό F-313… 😀

totneyf

δύσκολος

GK_

Σε πολλους απο εμας που παρακολουθουν τις εξελιξεις δημιουργουνται καποια σημαντικα ερωτηματικα. Προσωπικα δεν μπορω να αγνωησω οτι η Τουρκικη Αμυντικη Βιομηχανια τα τελευταια 30 χρονια εχει κανει σημαντικα αλματα. Σε μεγαλο βαθμο η αυξηση των παραγωγικων και τεχνολογικων δυνατοτητων προηρθε απο προγραμματα Συμπαραγωγης, με ή χωρις την χρηση των ΑΩ. Σημειωνω οτι «εμεις» πρεπει να ζηλευουμε για την επιτυχια των Τουρκων και να μαθαινουμε απο αυτους. Αυτη η φαση επετρεψε την Τουρκια σαν κρατος να μετεξελιχτει σε ενα βημα ποιο περα. Να μπορει να σχεδιαζει και να παραγει οπλικα και μη συστηματα με μεγαλο βαθμο ανεξαρτησιας εαν οχι καθολικα… Read more »

Lefteris

Θα γίνει αγορά ρωσικών μαχητικών ώστε να αποσύρουν τα F4 και τα παλιότερα F16. Να μπουν σε διαδικασία συμπαραγωγής τους αποκλείεται, αλλά θα είναι το εισιτήριο αγοράς τεχνογνωσίας για το TFX.
Το μαχητικό τους θα το παράγουν, και θα είναι ένα τουρκοποιημένο ρωσικό μαχητικό, 4++(όσα συν θέλετε) γενιάς.
Υπάρχει μία τάση που θυμίζει προφητολογία, όπου η τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, ή θα συρρικνωθεί στην κόκκινη Μηλιά. Βάση αυτής της αδιόρατης λογικής, κρίνουμε δημοσιογραφικά ή ως χρήστες την τουρκία και τα εξοπλιστικά της.

Kimon

Το μόνο αδύνατο είναι να κρατηθεί ο προϋπολογισμός για την ανάπτυξη στα 13 δισ. Δολάρια. Το f35 το 2014 ήταν εκτός προϋπολογισμού κατά 163 δισεκατομμύρια και 7 χρόνια πίσω από τον προγραμματισμό οπότε πως θα τα καταφερουν αυτοί με 13 δισεκατομμύρια συνολικά και να κρατήσουν τον χαρακτήρα 5ης γενιάς και εντός χρονοδιαγράμματος; Σίγουρα δεν θα έχουν τις δυσκολίες να ικανοποιήσουν και το us navy και τους usmc αλλά και τόσους χρήστες αλλά και πάλι το f22 που είχε μόνο έναν χρήστη είχε τρελές εκτοξεύσεις του προϋπολογισμού..

Georgios

Θα το κάνουν χρησιμοποιώντας ξεπερασμένη τεχνολογία τύπου Su-27, Mig-29 και ίσως F-16 κρατώντας έτσι το κόστος χαμηλό. Για το 5ης εντός εισαγωγικών γενιάς θα χρησιμοποιήσουν ό,τι κατάλαβαν από το F-35 και τη γενική διαθέσιμη πλέον βιβλιογραφία. Kimon Kimon

Kimon

Συμφωνώ, εύκολη η λύση αλλά η βιβλιογραφία και ότι κατάλαβαν δεν θα το κάνει ποτέ 5ης γενιάς, θέλει πολύ χρήμα η ανάπτυξη ενός τέτοιου

chikichiki

“Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να κατασκευάσουν το δικό τους stealth μαχητικό;”

Όχι. Κι αν ο ανεκδιήγητος συνεχίσει στα σοβαρά αυτό το εμμονικό παραλήρημα, θα διαλύσει τα οικονομικά του τουρκικού ΥΠΕΘΑ για πολλά χρόνια.

Αριστόδημος

Ότι έδωσαν οι Ρώσοι στους Κινέζους θα δώσουν και στους Τούρκους για να σφραγιστή η συμφωνία του ισότιμου ετέρου. Επομένως ναι θα το κάνουν, δεν έχει σημασία πότε αλλά το ότι θα χαρακτηριστούν και επίσημα εχθροί του ΝΑΤΟ και όχι μόνο δικοί μας.

d.b

Εγω θα πω ναι. Αλλα με τι κοστος, σε ποσα χρονια και με τι επιδοσεις. Ας δουμε μπροστα καποιες καλες συμπαραγωγες μηπως και ξεκολησουμε

NickKoliopoulos

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Είναι ακριβώς όπως το θέσατε. Σε κάθε περίπτωση όμως η Τουρκία γίνεται κοινωνός προηγμένης αεροναυπηγικής τεχνολογίας και βάζει τα θεμέλια για το μέλλον,…

Panos71

Ακριβως τα ίδια θα πω και εγω, κατι θα χτίσει η Τουρκία, απλά πόσο θα παει χρονικα και λειτουργικά ουτε και αυτοι οι ίδιοι δε θα ξερουν.
Ποιό πρόθυμους για συνεργασία βλεπω τους Ρώσους, μιας και τα κερδη απο κατι τέτοιο ειναι μεγαλα και πολλά

antonios

Αν παλι ελεγα οτι καποιοι σκεφτονται “ρηχα” θα γινομουν ο κακος της υποθεσης. Ας υποθεσουμε οτι αντι για 13 δις δολλαρια το TFX θα χρειαστει 20 δις. Καποιοι θα προτρεξουν να πουνε “με σχεδον χρεοκωπημενη οικονομια θα δωσει αυτα τα λεφτα για αεροπλανο”? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ. Εξηγουμαι…Καθε ΣΟΒΑΡΟ κρατος βαζει προτεραιοτητες. Αυτες ειναι αποτελεσμα του τι θελει να κανει σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ (εννοια αγνωστη στην Ελλαδα )… Οταν ο Χιτλερ μεταμορφωνε χρεοκωπημενο εργοστασιο μαχαιροπηρουνων σε εργοστασιο Στουκας ολοι τον ελεγαν τρελο (οχι οτι δεν ηταν αλλα εβλεπαν το δεντρο και εχαναν το δασος). Ας δουμε λοιπον… Read more »

zap

Μπραβο ρε φιλε, λες και ησουν μεσα στο μυαλο μου.
Δεν θα κουρασω αυτα που ειπες με περισσοτερες πληροφοριες, απλα θα πω:

και το πιο μεγαλο ταξιδι, αρχιζει με ενα απλο βημα.
Η τουρκια το βημα αυτο το εκανε 30 χρονια πριν.
εμεις ακομα ονειρευομαστε το ταξιδι….

Stavrogin

Δεκτά πολλά απο αυτά που λετε, ωστοσο δεν ειναι απαραιτητα ρηχο το να απαντα κανεις μονολεκτικά σε μια σαφη ερώτηση. Επισης η Τουρκια ειναι μια χωρα δυο ταχυτήτων, η δυση και η ανατολη που τις χωρίζουν κόσμοι γι αυτο δεν ειναι Γερμανία και θα χρειαστεί εναν αιωνα να γινει δεδομένου ότι η βιομηχανοποίηση απαιτει ωριμανση γενεων, ειναι κουλτούρα που ασφαλώς εμεις δεν εχουμε επίσης. Το συγχρονο μαχητικό ειναι ενα υπερβολικά συνθετο προτζεκτ που μια βιαστική χωρα δεν εχει την υπομονή να το ματαιωσει και να το επανασχεδιασει πολλάκις. Χωρις ξενη συνεργασία και τεχνογνωσια ειναι απλά αδυνατον να το πετυχει. κατα… Read more »

Mavi70

Την καλημέρα μου φίλε αλλά θα διαφωνήσω.Η Ελλάδα όχι μόνο παράγει πυρομαχικά για το G3 αλλά έχει και άδεια κατασκευής του από το 1977. 2. Έχεις προεξοφλήση ότι το TFX θα μπει σε παραγωγή σε 15 χρόνια όπως και ότι εμείς θα πετάμε με Μιράζ ακόμη και F-16V!!Εγώ δεν θα ήμουν και 100% σίγουρος χωρίς να διαθέτω μαντικές ικανότητες. 3. 5ης γενιάς αεροσκάφος δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει η Τουρκία τουλάχιστον τα επόμενα 40 χρόνια. Αεροσκάφος που θα το ονομάζει 5η γενιάς άλλα δεν θα είναι μπορεί. 4. Τα σύγχρονα οπλικά συστήματα όπως και γράφει το άρθρο έχουν πατέντες τις… Read more »

antonios

Λενε οτι η Ιστορια επεναλαμβανεται. Το 1938 η Γερμανια ηταν πολυ πισω στην στρατιωτικη τεχνολογια. Η Τσεχοσλοβακια απο μονη της ηταν ικανη να την υποταξει λογω της ανεπτυγμενης αμυντικης της βιομηχανιας και του αρτιου στρατου της, μεχρι που καποιοι “εξυπνοι” εκαναν το λαθος να δωσουν την Τσεχοσλοβακια ΔΩΡΟ στο Χιτλερ. Σημερινη ΕΙΔΗΣΗ…Οι Αμερικανοι συμφωνισαν -κατ’αρχιν- με τους Τουρκους για την ζωνη ασφαλειας στην Βορεια Συρια (πρωτο δωρακι), οι Ρωσοι συμφωνισαν να κατασκευασουν Πυρινικο Σταθμο στην Τουρκια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΡΑΝ- να Μην κανει εμπλουτισμο ουρανιου (πρωτη υλη για πυρινικα οπλα) και μαλιστα χωρις καν βετο απο ΗΠΑ… Read more »

Mavi70

Φίλε δεν ξέρω αν η ιστορία επαναλαμβάνεται αυτό που ξέρω είναι ότι προσωπικά έχω βαρεθεί να περιμένω τους Τούρκους να έρθουν όπως και έχω βαρεθεί να αναπαράγουμε την κάθε εξοπλιστική μπουρδολογία του Ερντογάν και του κάθε καμένου Τούρκου οπαδού του. Εγώ το βράδυ θα πάω στην ταβέρνα του Αλή στην Κω(Αρτεμισίας και Θεσσαλού γωνία)και θα αρχίσω να τρώω το μαντί μου και τα Άδανα κεμπάπ και γεμιστούς κολοκυθοανθούς. Τώρα αν εκεί που κάθομαι με χτυπήσει κανένας SOM που έχει φύγει από Τουρκικό F-35(ξέχασα δεν πήραν)που πετάει πάνω από την λίμνη Βαν ή μας χτυπήσει κανένα Railgun και μας στείλει εμένα… Read more »

NikolasTz

Προσωπικά, άμα καταφέρουν να βρουν κινητήρες και τα οικονομικά τους θα είναι οκ και λίγη τύχη, γιατί όχι?

agnostosependytis

ΟΧΙ (πολύ εύκολο κουίζ, βάτε κάτι πιο περίπλοκο). 🙂 Δεν μπόρεσαν μεγαθήρια του χώρου (Ρωσία, Κίνα, Ευρώπη-όλες οι χώρες της-), δεν μπόρεσαν άλλοι που τεχνολογικά είναι έτη φωτός μπροστά (Ιαπωνία, Ν. Κορέα κτλ), και θα μπορέσει η Τουρκία? Για γέλια… Το πολύ που θα μπορέσει είναι να μπει εταίρος σε κάποιο πρόγραμμα άλλης χώρας, αλλά αυτή την στιγμή με τις σχέσεις που έχει διεθνώς Αμερική και Ευρώπη αποκλείονται, Ιαπωνία δεν έχει, Κίνα λέει ότι έχει αλλά δεν αποδεικνύεται, και το μόνο στα σπάργανα πρόγραμμα που φυτοζωεί είναι της Κορέας. Με δεδομένο το παρελθόν στα τανκς και στα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αν… Read more »

Georgios

Ένα υποδεέστερο για εσωτερική χρήση και για τις χώρες που δε θα εξάγεται τεχνολογία 5ης γενιάς το 2030 θα το καταφέρουν.

chikichiki

Ο σχεδιασμός και μόνο μιας ατράκτου επιδόσεων μαχητικού, πόσο μάλλον με χαρακτηριστικά LO, θα τους τσακίσει. Πως το ξέρω; Βλέπω γύρω μου τι κάνανε και κάνουν όλες οι άλλες χώρες. Ποτέ κανείς δεν πήγε από εκπαιδευτικά σε μαχητικά. 2030 ίσως εμφανιστεί κάποιο πρωτότυπο, αν μέχρι τότε δεν έχει ακυρωθεί 5-6 φορές.

Ellinokyprios

Οι τούρκοι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το δικό τους stealth μαχητικό…
…μόνο που δεν θα είναι τουρκικό!

George

Φυσικά και θα μπορούσε! If time & money is no object…. Είναι μια βιομηχανική χώρα με μέγεθος ΑΕΠ περίπου ίσο με της Νότιας Κορέας που επίσης φτιάχνει το δικό της, το KF-X To θέμα είναι αν έχει νόημα να το κάνει και ποιες θα είναι οι δυνατότητές του σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά α/ε Από εκεί και πέρα θα χρειασθεί κινητήρα (αυτόν δεν μπορείς να τον φτιάξεις) ενώ θα πρέπει να αυξήσει πολύ τις δαπάνες για τα ηλεκτρονικά. Ενα ρανταρ aesa δεν φτάνει κι ακόμη δεν έχει ούτε αυτό. Θα χρειασθεί και technology partner στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση… Read more »

nicolas

Κανεις δεν δινει επικαιρη τεχνολογια για την οποια εχουν δοθει δις και δεκαετιες ερευνας σε μελλοντικο ανταγωνιστη. Ναι μεν η συμπαραγωγη ατρακτων (f16,f35, πολιτικα αεροσκαφη) μπορει να ειναι πολυτιμη εμπειρια στην κατασκευη συνθετων υλικων ωστοσο υπαρχουν πολλα “αλλα”.
πχ σχημα και κατασκευη nosecone οπου βρισκεται το ρανταρ, η lockheed για να το πετυχει στο φ-22 της πηρε χρονια πολλα μοντελα και πολλες δοκιμες ενω θεωρειται απο τα πιο σημαντικα στοιχεια για το rcs μαλλον οχι μονο ως σχημα αλλα και ως προς τις εκπομπες του ρανταρ

FTS

όταν λένε stealth μην το παίρνεις κυριολεκτικά όπως το f22/F35 αλλά μπορεί να είναι “stealth” όπως το rafale f4 ή το f18 block3.
όχι ότι αυτό είναι καλή επένδυση να φτιάξουν κάτι σαν το rafale σε 20 χρόνια με κόστος πολλών παραπάνω δις αλλά θα είναι θεωρητικά πιθανό.

Gilan

“τότε θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα αεροσκάφος που θα έχει όλες τις αδυναμίες του F-35 αλλά κανένα από τα προτερήματα του”

Η παραπάνω έκφραση τα λέει όλα. Όταν χώρες με ανώτερη τεχνολογία και οικονομία συνεργάζονται μεταξύ τους (Tempest, FCAS), η Τουρκία τι μπορεί να κάνει μόνη της; :chuckle:

Παῦλος Πιτσελᾶς

Πιθανα με ρωσικους κινητηρες (+τεχνογνωσια, πλην ομως οχι αυτων του su-57) και με χρηματοδοτηση του Kαταρ.- Υποθετουμε οτι εχουν αναπτυξει ηδη ηλεκτρονικα τα οποια θα το επανδρωσουν.

———-

Το θεμα ειναι τι προγραμματισμο κανουμε εμεις για το δικο μας στολο, περαν της αναβαθμισεως των οπλων που ηδη διαθετουμε. Λυσεις υπαρχουν, αν υπαρχει σχεδιασμος και βουληση.

GMT-I

προσωπικά πιστεύω ότι το πρώτο πείραμα που λέγεται hurjet θα δείξει το μέλλον του TF-X. αν δημιουργήσουν το εκπαιδευτικό τότε θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και το μαχητικό με περιορισμούς βέβαια. προφανώς δεν θα είναι f-35 αλλά θα είναι ένα πιο stelath από τα f-16 ειδικότερα από την στιγμή που θα φέρει τα όπλα εσωτερικά , έχει αρκετή τεχνογνωσία για μείωση ίχνους λόγω γεωμετρίας και σίγουρα μπορεί να κατασκευάσει ένα περίβλημα από συνθετικά υλικά. στα ηλεκτρονικά επίσης μπορεί να κάνει πολλά και πλέον μπορεί να δημιουργήσει η τουρκική βιομηχανία υπολογιστές αποστολής και όλα τα υπόλοιπα συστήματα. τα μεγάλα προβλήματα είναι κινητήρας,… Read more »

CKfurious

Anyone for Turkey ? https://www.totaljobs.com/job/integration-engineer/evodia-limited-job86590271 In order to meet Turkish Air Force (TurAF) requirements beyond 2030s, an indigenous design and development programme aims to replace the aging F-16 fleet of TurAF. Within the scope of Turkish Fighter eXperimental (TF-X Program), Turkey will become one of the few countries to possess the necessary technologies, engineering infrastructure and production capabilities, once the engineering activities on all the critical technologies are accomplished (e.g. increased situational awareness, sensor fusion, low observability, weapon bay, …etc), which are needed by a 5th generation (or beyond) jet fighter aircraft. Both UK and Turkish Governments have ratified Security… Read more »

My_name_is_Nobody

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα. Το Altay σχεδίασης 2008 είναι ανώτερο του M1A2 SEPv3 σχεδίασης του 1978; Έχουμε ένα απτό παράδειγμα προσπάθειας ένταξης ενός κύριου οπλικού συστήματος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η ένταξη του αναμένεται το 2021 δεκατρία χρόνια μετά την έναρξη σχεδίασης που σημειωτέον βασιστηκε σε υπάρχουσα σχεδίαση. Πόσα χρόνια θα χρειαστεί για να εντάξει ένα οπλικό σύστημα τέτοιας πολυπλοκότητας όπως είναι ενα μαχητικό αεροσκάφος που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής σε κάθε του υποσύστημα και μάλιστα χωρίς μεταφορά τεχνολογίας. Ποιος μεγάλος παίχτης θα προσφέρει τέτοια τεχνολογία σε τρίτο κράτος ή η Τουρκία θα την αναπτύξει εκ του μηδενός; Όλο… Read more »

chikichiki

Την ερώτηση αυτή την έχουν απαντήσει ήδη όλες οι άλλες χώρες που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με το σπορ (με αποτελέσματα αμφίβολα, αν όχι αποτυχίες), για κάποιο λόγο όμως μια σημαντική μερίδα κρίνει τις εμπειρίες αυτών των χωρών, άσχετες με το θέμα…

Anonymous

TFX Equivalent F-22, not F-35

My_name_is_Nobody

Να ‘σαι καλά φίλε.
Έκανα καινούργιο συκώτι!

Υ.Γ. “Κάνω καινούργιο συκώτι”
Ιδιωματισμός. Σημαίνει γελάω εκ βαθέων.
De profundis λατινιστί.

Ηλίας

Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να εξηγήσεις τον ιδιωματισμό. Θα νόμιζε’ ότι στην Ελλάδα έχουμε τεχνολογία αναγέννησης ήπατος και θα γινόταν Τούρκος από το θυμό του,

Larisaios

Yes, that is why I always thought it was impossible. No way you can build an F-22 in 10 years at the fraction of the cost of the original F-22.

-

The F-22 is a fighter, the f35 is a deep (first) strike bomber.
TFX, diamond design is just like the F-22 because it is a proven design.

Forgetting the rolls royce was never included in the project, only the conversation was done.

The F110 engines are not the only choice for testing purposes.
Engineers from the British multinational defense company and involved in the tornado project are still working, so Russia is not an alternative for the time being

Mavi70

Anonymous και λίγο είπες.Ανώτερο είναι.

Kimon

Why not superior than f22 ? Who can stop you?

Φου Μαντσου

Ενταξει οι νεοτεροι που δεν γνωριζουν μπορουν ας πουμε να κανουν ενα googlαρισμα για το Lavi αλλα κ το Tejas που ομως ειναι παρασαγγας κατωτερο του Ισραηλινου σχεδιου κ προσδοκιων γενικοτερα. Απο κει και περα οι ζεστες καλα κρατουν και θα ευχομουν να το παλεψουν οι απεναντι οσο πιο πολυ μπορουν. Και για πενηντα χρονια μη σου πω, δεν θα ταν ασχημα.

teo

Το πολυ ενα αεροσκαφος με τις δυνατοτητες f16 (και αμα) που θα μοιαζει με στελθ αλλα δεν θα ειναι… αυτο ειναι το ταβανι οχι μονο της Τουρκιας αλλα ολονων πλην των Αμερικανων…

Η Ευρωπη απεχει 30 χρονια απο τον συνδυασμο στελθ και αεροδυναμικης του f22 , η Ρωσια το ιδιο , η Ιαπωνια τα παρατησε , η Κορεα εχει μακετες και η Κινα κανεις δεν γνωρίζει αλλα αμφιβάλλω οτι εχει καταφερει κατι αναλογο.. Τωρα ολους αυτους λεμε οτι θα τους ξεπερασει η Τουρκια… δεν νομιζω

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

15
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούνιος #397

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 October #329

Αγορά

Related News

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της Δύσης στα χέρια των Ελλήνων πιλότων

 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...

Battle of Britain @ 80 Flypast: Τρία Spits και ένα Hurricane πάνω από το Λονδίνο (βίντεο)

Ο βόμβος τεσσάρων Merlin, τόσο γνώριμος σε όσους έζησαν την επική εκείνη μάχη η οποία 80 χρόνια πριν έσωσε την Βρετανία, αντήχησε βαρύς πάνω...

Έκκληση Γκουτέρες να «αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

ΑΠΕ-ΜΠΕΑντιμέτωπος με την πανδημία της Covid-19, ο κόσμος χρειάζεται μια "παγκόσμια κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό των 'θερμών' συγκρούσεων, κάνοντας "τα πάντα για...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Αναστασιάδη

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών ήταν ο συντονισμός...

Η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν

«Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας» και «η επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της...
- Advertisement -