Ο Καναδάς παρέλαβε τα πρώτα αυστραλέζικα F/A-18 της RAAF

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Καναδάς παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά F/A-18 Hornet από την Αυστραλία, το υπουργείο άμυνας του Καναδά ανακοίνωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Η πρώτη παρτίδα αφορούσε δύο μαχητικά, που προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Cold Lake. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροσκάφη είναι αντίστοιχα με τα καναδικά CF-18 και θα ενταχθούν άμεσα σε υπηρεσία.

Η Καναδική Αεροπορία θα αποκτήσει συνολικά 25 αεροσκάφη, από τα οποία επτά θα αποτελέσουν πηγή ανταλλακτικών ή θα αξιοποιηθούν σε δοκιμές.

Ο Καναδάς θα αποκτήσει τα πρώτα αυστραλέζικα F/A-18 Hornet της RAAF την άνοιξη

Το πρόγραμμα απόκτησης των F/A-18 από την Αυστραλία δρομολογήθηκε μετά την άρνηση της καναδικής κυβέρνησης να προμηθευτεί 18 F/A-18 Super Hornet από την αμερικανική εταιρεία Boeing, όταν η τελευταία πίεσε τον Λευκό Οίκο να “δυσκολέψει” τις πωλήσεις επιβατηγών αεροσκαφών της καναδικής εταιρείας Bombardier σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Τα καναδικά F/A-18 Hornet θα παραμείνουν σε χρήση έως το 2032.

 

Ο Καναδάς θα αποκτήσει τελικά 25 F/A-18 από την Αυστραλία;

Περισσότερα για την παραλαβή των F-35A που αποδεσμεύει τα F/A-18A/B της RAΑF στο τεύχος της Π&Δ ΜΑΡΤΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panos71
Member
Panos71

Με αυτα τα” ρημαδια ” τα μιραζ 2000 που ειναι σε αναμονή απόσυρσης απο Γαλλία μερια, ξερουμε, ακούσαμε, διατίθεται καποιος τελος παντων να πει κατι; Αλλά εδω θα μου πεις απο επιτροπή σε επιτροπή παμε για ανταλλακτικά και μονο….

chikichiki
Member
chikichiki

Αυτή η φωτογραφία του Χόρνετ είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν πιστεύω, 2x AIM-9, 2x AIM-7, 2x AGM-84 και 2x drop tank, catch me if you can!