Ζημιές στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Καναδά – όταν η επιπολαιότητα κοστίζει…

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το κύριο αεροπλάνο του Καναδού Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντώ έχει καθηλωθεί για επισκευές μέχρι τον Αύγουστο του 2020 μετά από μια επίγεια σύγκρουση σε ένα υπόστεγο που είχε ως αποτέλεσμα ζημιές στον κώνο και έναν από τους κινητήρες του.

Σύμφωνα με τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις, το αεροπλάνο – ένα Polaris CC-150 που μεταφέρει τον πρωθυπουργό σε διεθνείς εκδηλώσεις – ήταν υπό ρυμούλκηση στη στρατιωτική αεροπορική βάση στο Τρέντον του Οντάριο στις 18 Οκτωβρίου, όταν υπέστη “σημαντικές δομικές ζημίες”.

«Ομάδες Μηχανικών από την Airbus και τη General Electric αξιολόγησαν τις ζημιές και παρείχαν μία αρχική εκτίμηση επισκευών, που προβλέπει ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία τον Αύγουστο του 2020», σύμφωνα με τον κ. Στηβ Νέτα, αξιωματικό δημοσίων σχέσεων Air Force Public Affairs σε απάντησή του στο CTVNews.ca.

Το πλήρωμα απενεργοποιούσε τους ελκυστήρες ρυμούλκησης για να μετακινήσει το τεράστιο αεροπλάνο σε ένα χώρο που δεν χρησιμοποιείται κανονικά για την αποθήκευση του αεροσκάφους όταν «ξεκίνησε να κινείται μπροστά από μόνο του» παρά το γεγονός ότι οι τάκοι ήταν στη θέση τους και η σήμανση για τα φρένα στάθμευσης ήταν αναμμένη.

“Οι προσπάθειες να σταματήσει το αεροσκάφος από το πλήρωμα ήταν ανεπιτυχείς, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συγκρουστεί σε έναν από τους τοίχους του υπόστεγου κι ένας από τους κινητήρες να συγκρουστεί μέ έναν από τους ελκυστήρες ρυμούλκησης.

Η έρευνα για το περιστατικό «θα επικεντρωθεί στα υλικά και τον ανθρώπινο παράγοντα», αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πόσο θα κοστίσει η επισκευή σε ένα ήδη παλιό αεροπλάνο.

Η Neta πρόσθεσε ότι υπάρχουν τέσσερα άλλα αεροσκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ίδιες αποστολές, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν δυο αεροσκάφη για μεταφορές επιβατών και δυο πολλαπλού ρόλου για μεταφορές φορτίου ή εναέριο ανεφοδιασμό.

Ο Τριντώ πήρε ένα άλλο αεροπλάνο από αυτά για να ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο τη Δευτέρα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of