Η ταξίαρχος που ενέπνευσε τη δημιουργία της Captain Marvel (βίντεο)

0
2978
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ταινία “Captain Marvel” της Marvel βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Μαρτίου και αφορά την ιστορία της Carol Danvers που γεννήθηκε ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς υπερδυνάμεις και υπήρξε πιλότος της USAF. Στα κόμικς, μεταμορφώθηκε σε κάτι περισσότερο όταν μετά από ένα άσχημο ατύχημα το σώμα της ενώθηκε στιγμιαία με αυτό του Kree στρατιώτη, Mar-Vell.

Εξαιτίας αυτού του ατυχήματος, το DNA της Carol είναι μια μίξη ανθρώπου/Kree. Οπότε αν ήταν άνθρωπος, τώρα είναι και μισός εξωγήινος. Αυτή είναι η πηγή των δυνάμεων της και πιθανότατα ο λόγος που ο Ronan και η Αυτοκρατορία των Kree, γνωστή για το μίσος της προς του ανθρώπους, την ανέχονται ως μέλος της Starforce.

H Marvel δούλεψε στενά με την Αμερικανική Αεροπορία για να μπορέσει να αναπαραστήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόλο της Captain Marvel. Η υπεύθυνη Executive of Production & Development, Mary Livanos είπε στο military.com πως συνεργάστηκε με το γραφείο Air Force Entertainment (υπηρεσία που αναλαμβάνει να δίνει τεχνικές συμβουλές για ταινίες, ντοκιμαντέρ κτλ) της Αμερικανικής Αεροπορίας, για να αναζητήσει τον ιδανικό τρόπο αναπαράστασης μια γυναίκας πιλότου.

Το ιδανικό πρότυπο βρέθηκε στο πρόσωπο της ταξιάρχου Jeannie Leavitt, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού της USAF. Η Leavitt μοιράστηκε τις εμπειρίες της ως αξιωματικός και πιλότος κατά τις δεκαετίες του ’80 και ’90 (η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του ’90), καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η Livanos δήλωσε πως η Leavitt ήταν σπουδαία έμπνευση για την δημιουργία του χαρακτήρα της Carol Danvers στην ταινία.

 

 

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •