Η ιταλική φρεγάτα FREMM “Carlo Margottini” στην Σούδα

19
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ιταλικό Ναυτικό ενημέρωσε στις 19 Ιανουαρίου 2019 στο Twitter την επίσκεψη της φρεγάτας “Carlo Margottini” στη ναυτική βάση της Σούδας, πριν μεταβεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και την Αραβική Θάλασσα.

Το πλοίο ανήκει στην ιταλική έκδοση της FREMM και εξοπλίζεται με 16 πυραύλους Aster 15 & Aster 30 σε ισάριθμες θέσεις βολής συστήματος SYLVER A50. Επιπλέον, φέρει τέσσερις αντιπλοϊκούς πυραύλους Teseo Mk2 και τέσσερα ανθυποβρυχιακά όπλα Milas. Η ιταλική φρεγάτα ακόμη διαθέτει δύο ναυτικά πυροβόλα των 76mm, δύο πυροβόλα των 25mm και τορπίλες MU90.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Άλλο ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση πλοίο με ελάχιστο οπλισμό, μόνο και μόνο για να στηριχθεί η τοπική βιομηχανία.

evaggelos
Member
evaggelos

πραγματι αλλα ποιο εχθρο εχει η ιταλια κ θελλει περισσοτερο οπλισμο? κατι ξυπολυτους στη συρια?

Gunner
Member
Gunner

Το εαυτό της έχει ως εχθρό η Ιταλία και μόνο. Αυτό που βλέπω είναι η τάση που έχουν Γάλλοι και Ιταλοί να υποεξοπλίζουν την FREMM.

Για την ιστορία η φρεγάτα ΛΙΜΝΟΣ έχει πιο ισχυρό οπλισμό από αυτό το σκάφος με 2 76αρια, 2 20αρια, 8+16 RIM-7, 8 Harpoon, 2 ΜΚ15Phalanx + τις ΜΚ46!!!

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Δεν νομίζω να είναι ποιο ισχυρή
Συγκρίνεις 16 ASTER 15/30 με τους RIM-7 ?
Αντί για 8 Harpoon έχουν βάλει 4 αντίστοιχους (και νεότερους) Teseo Mk2 και 4 Milas (όπλο αντίστοιχο αλλά νεότερο του ASROC). Στο μόνo που χάνει είναι πώς δεν έχει κάποιο CIWS εκεί που έχει τα 25αρια. Αλλά όπως και οι Γάλλοι αφού δεν παράγουν δικά τους βάζουν ότι έχουν.

Gunner
Member
Gunner

Τα όπλα που κουβαλάει ένα σχέδιο με το μισό σχεδόν εκτόπισμα σχεδόν συγκρίνω, όχι τις ικανότητες των όπλων που είναι σαφώς καλύτερες στο ιταλικό πλοίο.

evaggelos
Member
evaggelos

μα αφου δεν τους χρειαζεται γιατι να το τιγκαρουν? χασιμο χρηματος ειναι και για γαλλια κ για ιταλια.και οι δυο δεν εχουν να αντιμετωπισουν καμια δυναμη ενω εμεις εχουμε την τουρκια .αν παραγγειλουμε γαλλικες η ιταλικες fremm θα πρεπει να τις διαμορφωσουμε εμεις,αν και θα πρωτιμουσα γερμανο-ολλανδικες.

gdmast
Member
gdmast

Έτσι και αλλιώς, η Fremm ασχέτως τι εξοπλισμό φέρει τώρα,, μπορεί να φέρει διπλάσια κελιά vls και επιπλέον κελιά στο υπόστεγο του ελικοπτέρου.
Δεν τους χρειάζονται τώρα, δεν τα τοποθετούν.
Δυστυχώς αυτές οι χώρες δεν είναι υποχρεωμένες να υπερεξοπλίσουν τις φρεγάτες τους.

gdmast
Member
gdmast

Διορθώνω την τελευταία πρόταση διαγράφοντας την πρώτη λέξη: “Δυστυχώς”.

Nestoras
Member
Nestoras

Βρε παιδιά βλέπω από χθες τα σχόλια και προσπαθώ να κατανοήσω γιατί το πλοίο αυτό, το οποίο έχει τους χώρους για να διαμορφωθεί και με πολύ πιο απαιτητικές προδιαγραφές σε ηλεκτρονικά, ραντάρ και όπλα, ακόμα και κινητήρα, κατακρίνεται έτσι.
Πρόκειται για μια σύγχρονη κατασκευή με πολύ βασική διαμόρφωση που σε περίπτωση που την ζητούσαμε, θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική και βέβια πολύ πιο ακριβή από το υπάρχον.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τις Belharra η η Ελληνική έκδοση αν προχωρήσει η δουλειά θα είναι με 32 VLS αντί για τα 16 της Γαλλικής (και πολλές ακόμα δυνατότητες διαφοροποίησης)..

Spirit
Guest
Spirit

Λέω να ασχοληθούμε καλύτερα με τα Ιταλικά Sauro και τα San Giorgio που ετοιμάζονται για αποστρατεία.

Gunner
Member
Gunner

Τι να τα κάνουμε αυτά τα σκάφη και τα AAV-7; εδώ στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι με μικρά ταχύπλοα σκάφη 24-30 μέτρα που είναι άτρωτα από οτιδήποτε έχουν οι Τούρκοι, μπορούμε να κάνουμε αποβατικές επιχειρήσεις οπουδήποτε στο Αιγαίο.

Spirit
Guest
Spirit

Είτε με AAV-7 είτε χωρίς αυτά τα σκάφη σε σχέση με ότι έχουμε είναι σημαντική αναβάθμιση.
Άτρωτο δεν ειναι τίποτα, ή έχεις την ιδέα ότι άτρωτα ειναι τα AAV-7?

Νέα σκάφη ασφαλώς χρειάζονται και ειναι επιτακτική ανάγκη και κυρία προτεραιότητα τα νέα RIΒ. Μην ξεχνάμε τις αμέτρητες νησίδες νησάκια και την τεράστια ακτογραμμή που ειναι παντελώς ακατάλληλη για χρήση AAV-7

Gunner
Member
Gunner

Κάποιοι μιλούν για μετακίνηση δυνάμεων από την ενδοχώρα προς τα νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, με μικρά σκάφη και την κατάργηση LST και φυσικά το άχρηστο της αγοράς LPD.

Τα ταχέα σκάφη έχουν χρησιμότητα και μάλιστα μεγάλη στο αιγαίο επιχειρώντας από μεγάλα νησιά προς μικρά και το αντίστροφο ή από μεγάλα πλοία, όχι για να αντικαταστήσουν μεγάλα σκάφη αποβατικών επιχειρήσεων που κάποιοι ονειρεύονται.

Αν είναι κάτι που πρέπει να κυνηγήσουμε από την Ιταλία είναι το πλοίο Εtna που αναφέρει ο ETS. Είναι πολύ πιο σημαντικό από τα LPD αυτήν την στιγμή για τον Στόλο.

FOX
Guest
FOX

Μια χαρά μεταφέρονται αθόρυβα οι ειδικές δυνάμεις με σκάφη…
Η ιδιομορφία του Αιγαίου απαιτεί ποικιλία σκαφών

ETS
Member
ETS

Και το Εtna μην ξεχνάμε ..

Thras
Member
Thras

Επιτέλους πρέπει να αποσυρθούν τα παλαιά πετρελαιοφόρα στόλου!!!

Kimon
Member
Kimon

Τα υποβρύχια κλάσης sauro αυτά που απέμειναν έχουν μπει σε υπηρεσία από το 88 έως το 95 αντίστοιχα ,άρα μιλάμε για 23 έως 30 χρόνια σε υπηρεσία.
Αντίστοιχα το Ιταλικό Ναυτικό σχεδιάζει να αποσύρει τα 2 σκάφη κλάσης san giorgio που και αυτά μπήκαν σε υπηρεσία το 1988, αρκετά καλά σκάφη αλλά αμφότερα πολύ παλιά..

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Κάποιοι παραβλέπετε ότι η Fremm είναι Φ/Γ γενικών καθηκόντων με ωκεάνιο προσανατολισμό. Επειδή έχουν εκτόπισμα 5000-6000 τόνους δεν σημαίνει ότι θα έχουν και οπλισμό ανάλογο. Ποτέ δεν επεδίωξαν κάτι τέτοιο κανένα από τα 2 ναυτικά. Η μόνη έλλειψη είναι το σύστημα CIWS.

tpap
Guest
tpap

Οι Ιταλικές FREMM έχουν σύστημα CIWS. Το otomelara των 76mm με σύστημα STRALES και κατευθυνόμενα βλήματα λειτουργεί και ως CIWS. Η συγκεκριμένη μάλιστα που είναι της ανθυποβρυχιακής έκδοσης, έχει 2 otomelera, ένα στην πλώρη και ένα πάνω στο υπόστεγο ελικοπτέρου.