Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν έχει ακόμα φύγει από το F-35!

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί επισήμως από το κοινό πρόγραμμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών F-35. Έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή χθες Πέμπτη.

Τον Ιούλιο όμως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποπομπή της χώρας από το πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους, μετά την αγορά από την Άγκυρα και έπειτα την παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Τα πρώτα κομμάτια του συστήματος έχουν εξάλλου ήδη παραδοθεί στην Τουρκία.

ο Τσαβούσογλου συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως επίσημη απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα», όπως αναφέρει μετάφραση της απομαγνητοφώνησης των δηλώσεων του υπουργού από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ahval.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να επιλύσουν το πρόβλημα, «…διαφορετικά, και οι δύο χώρες θα λάβουν μέτρα, οι σχέσεις θα κατασταλούν άσκοπα και αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

την απειλή της μπουγιούκ Τουρκίας στο τσεπάκι του…..

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

“αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν”
Και μια σύγκρουση τρένου με ποδήλατο δεν ωφελεί κανένα από τα δύο. Το θέμα είναι πιο παθαίνει την μεγαλύτερη ζημιά Μεβλούτ.