16.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Αλλαγές στο νέο μοντέλο Block III του πρωτοτύπου JF-17 Thunder

- Advertisement -

Το νέο μοντέλο του μαχητικού JF-17 Thunder Blk III “3000” πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση, σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες που είδαν το φως στις 27 Δεκεμβρίου. Η πτήση φέρεται να έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν, πιθανότατα στις 16 του μηνός στις εγκαταστάσεις της Chengdu Aerospace Corporation (CAC) στην Κίνα.
Πρόκειται για την τέταρτη έκδοση του Σινο-Πακιστανικού μαχητικού, το πρωτότυπο του οποίου πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2003. Στην τελευταία του έκδοση, το μαχητικό JF-17 Blk III υποτίθεται πως θα είχε αναβαθμισμένο κινητήρα υψηλότερης ισχύος (πιθανότατα βασισμένο στον RD-33MK) και ηλεκτρονικά από το κινεζικό μαχητικό J-20 αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία “από το ράφι”.

Οπτικά μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα νέο, ευρύτερο ολογραφικό HUD (head-up display) και ενσωματωμένη οθόνη απεικόνισης όμοια με του J-20, καθώς κι ένα προηγμένο σύστημα ειδοποίησης επερχομενού πυραύλων υπερύθρων που χρησιμοποιείται στα μαχητικά J-10C, J-16 και J-20.
Επιπλέον, διακρίνονται αισθητήρες ειδοποίησης ραντάρ κοντά στις εισαγωγές αέρα του αεροσκάφους καθώς και στην ουρά. Στο Παρίσι, εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει πως η βασική διαφορά του Blk III θα ήταν ένας μεγεθυμένος εισαγωγέας αέρος, ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν αποκαλύπτουν διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα Block I και II.
Πληροφορίες ανέφεραν πως οι ικανότητες του αεροσκάφους θα αναβαθμίζονταν κάθετα με την ενσωμάτωση ενός ραντάρ AESA (active electronically scanned array), με το κινεζικό KLJ-7A να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς και νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης Fly-by-Wire και κράνος απεικόνισης στοιχείων.
Τα παραπάνω θα αξιοποιούνταν με νέα προηγμένα πυρομαχικά, όπως τον μεγάλου βεληνεκούς (~150 χλμ.) κινεζικό πύραυλο αέρος-αέρος PL-15 και μια αναβαθμισμένη έκδοση του PL-12 αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις ικανότητες του JF-15 στην εναέρια μάχη. Άλλες πιθανές αναβαθμίσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ένα σύστημα υπέρυθρης σάρωσης κι εντοπισμού και ένα ραντάρ διατομής εξαλείφοντας την ψευδο-στελθ διατομή της ατράκτου.
Δεν είναι γνωστό αν έγιναν άλλες αλλαγές στο νέας έκδοσης αεροσκάφος. Το Flight Global εμμένει στη θέση του πως “το νέο JF-17 Blk III θα έχει διευρυμένες εισαγωγές αέρος για να βελτιώσει την ροή αέρος στον κινητήρα”. Παρόλα αυτά, το Πακιστάν, ο μεγαλύτερος χρήστης του αεροσκάφους ως σήμερα, φαίνεται πως θα συνεχίσει να βασίζεται στον κινητήρα Klimov RD-93 turbofan συνεπώς οποιεσδήποτε αλλαγές στο σχεδιασμό των αεραγωγών θα έχουν μικρή επίπτωση στις επιδόσεις του αεροσκάφους. Το ζήτημα θα άλλαζε αν χρησιμοποιούσε μια νέα έκδοση του RD-33MK, που κινεί σήμερα το MiG-35.

Μια διακριτή διαφορά εντοπίζεται στη βάση του κάθετου σταθερού και δίπλα στις εξαγωγές θερμών αερίων, όπου εντοπίζεται ένας μεγεθυμένος χώρος ηλεκτρονικών και άλλοι αισθητήρες. Πρόκειται πιθανότατα για αισθητήρες προείδοποίησης ραντάρ (RWR) και/είτε συστήματα προειδοποίησης επερχομένων πυραύλων (MAWS).
Ζητούμενο παραμένει κατά πόσον η Πακιστανική Αεροπορία θα προχωρήσει στην αναβάθμιση παλιότερων εκδόσεων των περίπου 100 μαχητικών JF-17 Blk I και Blk II ή θα αγοράσει νέας κατασκευής Blk III. Η τελευταία φαίνεται πως είναι η πιο ακριβή επιλογή, αφού τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα και ιδίως το ραντάρ AESA αναβαθμίζουν κατακόρυφα τις επιδόσεις του αεροσκάφους στην εναέρια μάχη αλλά μαζί εκτοξεύουν και την τιμή του στα ύψη. Δεν είναι σαφές κατά πόσον η αναβάθμιση παλιότερων αεροσκαφών είναι δυνατή ή οικονομικά συμφέρουσα.
Αυτή τη στιγμή, η Πακιστανική Αεροπορία ενδιαφέρεται για την απόκτηση 50 περίπου JF-17 Blk III με συμπαραγωγή μεταξύ της Πακιστανικής Αεροβιομηχανίας (PAC) και κινεζικής CAC. Αν συμβεί, το ποσοστό θα κινηθεί μεταξύ 58%-42% αντίστοιχα. Ήδη, η PAC έχει εγκαινιάσει νέες εγκαταστάσεις στην Kamra που θα της επιτρέψει “να ολοκληρώσει νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα στα αεροσκάφη”, σύμφωνα με πληροφορίες. CAC και PAC αναμένεται να ολοκληρώσουν δύο λειτουργικά πρωτότυπα εντός του έτους και να ξεκινήσουν παραγωγή χαμηλού ρυθμού 12 αεροσκαφών ανά έτος μεταξύ 2021 και 2024.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η χαμηλού ρυθμού παραγωγή των JF-17B με ρυθμούς 16 αεροσκαφών το έτος. Στην πράξη, όμως, η παραγωγή εμφανίζεται χαμηλότερη (περίπου 12 αεροσκάφη το έτος) αντίθετα με τις ανακοινώσεις, καθώς προετοιμάζεται η έναρξη παραγωγής των Blk III. Αυτό μπορεί να είναι σκόπιμη επιλογή για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια σταθερή μετάβαση παραγωγής στον νέο τύπο αεροσκάφους αλλά μπορεί να δηλώνει και μια αδυναμία τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που θα εκτροχιάσει τόσο το πρόγραμμα της Πακιστανικής Αεροπορίας, όσο και οποιαδήποτε πρόθεση εξαγωγής σε άλλες χώρες. Οι εξαγωγές κρίνονται απαραίτητες σε αυτήν τη φάση, με πολλά κράτη του Τρίτου Κόσμου να αναζητούν έναν “3ο Δρόμο” σε ένα μαχητικό νέας γενιάς χωρίς τις δεσμευτικές ρήτρες που θα επέβαλε η επιλογή ενός Αμερικανικού ή Ευρωπαϊκού αεροσκάφους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Arkas
Arkas
9 months ago

σχεδιαστικα παντως ειναι στη δεκαετια του 70

George
Active Member
George (@george)
9 months ago
Reply to  Arkas

είναι τρελή εξέλιξη του MIG-21/F-7

AlxPorto
AlxPorto (@alxporto)
9 months ago
Reply to  George

Θα το χαρακτήριζα ως υβρίδιο F-16 και MiG-21

Athanasios-Georgisis
Αθανάσιος Γεωργίσης
9 months ago

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αεροσκάφος ΜΠΛΟΚ 3 ακούγετε πολύ καλό εάν είναι, είναι το μεγάλο ερώτημα και ποια η τιμή του.
Για αναχαιτιστικό στο αιγαίο θα ήτανε ικανό και ποιο το κόστος της ώρας πτήσης και της απόκτησης του ? Θα μπορούσε να υπάρχει Ελληνική συμμετοχή στο αεροσκάφος ? Σίγουρα δεν υπάρχει κανέναν ενδιαφέρον από Ελληνικής πλευράς εμείς είμαστε δεμένη στο αμερικάνικο άρμα και το τραβάμε με τις παροπίδες μας δεν κοιτάμε ούτε δεξιά και ούτε αριστερά.

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
9 months ago

Δεδομένου πως οι Ρώσικοι κινητήρες έχουν περίπου το 1/10ο της ζωής των δυτικών, πως θα έπρεπε να χτίσουμε από το μηδέν υποδομές, να αγοράσουμε νέα όπλα ειδικά γι’ αυτό…
Μάλλον καλά κάνουμε και δεν ενδιαφερόμαστε.

COMMON LOGIC 28
COMMON LOGIC 28
9 months ago
Reply to  Spyros

ΟΙ RD-33MK έχουν όριο ζωής 4000 ώρες…….

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
9 months ago

…και χρόνο ανακατασκευής..;

George
Active Member
George (@george)
9 months ago

Αν το δούμε ποτέ στο Αιγαίο θα είναι με τα σήματα της TAF μια και το Πακιστάν είναι αδελφική χώρα της Τουρκίας

Chrisgk1
Chrisgk1 (@chrisgk1)
9 months ago

Στο DCS πάντως ο “Jeff”…ΘΕΡΙΖΕΙ !!!!!

NikolasTz
NikolasTz (@nikolastz)
9 months ago
Reply to  chrisgk1

Στο DCS όντως είναι πολύ καλό το JF-17 αν δεν το έχω αυτό το module

Chrisgk1
Chrisgk1 (@chrisgk1)
9 months ago
Reply to  NikolasTz

Εγώ περιμένω πώς και πώς Mirage 2005 απο Razbam μαζί με mica IR θα γίνει μεγάλο μπαχτιρντί στους servers!!!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί πετούν τα Super Puma της Πυροσβεστικής κι όχι τα Super Puma της ΠΑ;

Στις 16 Οκτωβρίου, η ΓΔΑΕΕ δημοσιοποίησε στη σελίδα της, το "2ος Επαναληπτικός Διαγωνισμός 06/17 - Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow On Support (FOS) Ελικοπτέρων...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Νέο site ΠΤΗΣΗ, διορθώσεις σφαλμάτων στα σχόλια και λίγα για τις...

64
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι τεχνικοί μας κατάφεραν να διορθώσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονταν με τα παλιότερα σχόλια. Έτσι, τώρα πλέον μπορούν...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 1.99

Related News

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί πετούν τα Super Puma της Πυροσβεστικής κι όχι τα Super Puma της ΠΑ;

Στις 16 Οκτωβρίου, η ΓΔΑΕΕ δημοσιοποίησε στη σελίδα της, το "2ος Επαναληπτικός Διαγωνισμός 06/17 - Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow On Support (FOS) Ελικοπτέρων...

Αμερικανοί Πεζοναύτες κατευθύνουν βομβαρδιστικά της Αεροπορίας με drones

Εάν χρειαστεί να πολεμήσουν ξανά στον Ειρηνικό, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θα καθοδηγούν βομβαρδιστικά προς τους στόχους τους χρησιμοποιώντας τακτικά drones. Σε ασκήσεις που πραγματοποίησαν...

Πούτιν: Κίνα και Γερμανία τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις, ενώ οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να διεκδικούν την κυριαρχία που είχαν στο παρελθόν

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Κίνα και η Γερμανία τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να διεκδικούν την κυριαρχία που είχαν...