Προβολή ισχύος στην Αν. Μεσόγειο από το Charles de Gaulle και την αρμάδα που το συνοδεύει

1
3741
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλόν στις 5/3, με τελικό προορισμό τον Ινδικό Ωκεανό.

Πρόκειται για τη πρώτη επιχειρησιακή έξοδο του de Gaulle μετά την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων που κράτησαν σχεδόν 2 χρόνια. Μεταξύ άλλων, ο πυρηνικός αντιδραστήρας του σκάφους αναπληρώθηκε με καύσιμο, έγιναν αναβαθμίσεις στο ραντάρ, στις επικοινωνίες και στο σύστημα μάχης, που θα του επιτρέψουν να επιχειρεί για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τελικός προορισμός του γαλλικού αεροπλανοφόρου και των πλοίων που το συνοδεύουν, είναι ο Ινδικός Ωκεανός και η Σιγκαπούρη. Πριν όμως φτάσει εκεί, θα παραμείνει για ένα μήνα στην Ανατολική Μεσόγειο, για να συμμετάσχει στις επιδρομές κατά του ISIS και να προβάλει την ισχύ της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη πορεία, θα εκτελεστούν ασκήσει με το Ναυτικό της Αιγύπτου, της Ινδίας και τέλος της Ιαπωνίας.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Yiorgos
Guest
Yiorgos

Hopefully in the future it will stay longer around ithe Cypriot to protect the French and Cypriot interests from others that want to interfere while TOTAL extracts natural gas. Hopefully it is also supported by 2-3 Cypriot frigates as they need to have the capability to defend themselves and discourage aggression and not totally depend on others. A hedgehog still has spikes even though it knows a lion can still eat him, however, the lion knows the pain is not worth the meal.