Τ. Χατζηβασιλείου: «Η Άγκυρα οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

«Η συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Σάρατζ είναι παράνομη», τόνισε ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την παρέμβασή του στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, αφού υπογράμμισε ότι «η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν απέναντι ακτές», προσέθεσε: «Το τουρκικό επιχείρημα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ είναι ασύμβατο με το διεθνές δίκαιο. Τα ελληνικά νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ». Ζήτησε, δε, να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς, όπως είπε, «άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηβασιλείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, πήρε το λόγο και ανέφερε: «Επειδή βλέπω ορισμένους να δείχνουν χάρτες της Μεσογείου με τις τουρκικές διεκδικήσεις, ως Έλληνας βουλευτής θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Η συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Σάρατζ είναι παράνομη. Επιπλέον, η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν απέναντι ακτές. Και το τουρκικό επιχείρημα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ είναι ασύμβατο με το διεθνές δίκαιο. Τα ελληνικά νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Επομένως, πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες κεκλεισμένων των θυρών και σε αυτήν συμμετέχουν βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων από όλα τα κράτη, αλλά και εκπρόσωποι γυναικείων συλλόγων, φοιτητικών οργανώσεων κ.λπ. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του έτους, όπου, κατά παράδοση, οριοθετούνται και οι προτεραιότητες του ΕΛΚ για τη νέα χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

10
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
EllinokypriosMy_name_is_NobodyHakan KılıçETSMUSTAFA Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Σε ποιόν το οφείλει;

ETS
Member
Noble Member
ETS

Στον Δαλαι Λαμα και την συμπαντικη ταξη.

p270
Member
Noble Member
p270

οκ θα το κάνει αφού το οφείλει

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

smile
OK,OK

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

ETS
Member
Noble Member
ETS

Μεγαλες δηλωσεις μικρων ανδρων.
Οτι πειτε κυριε..
Αλλωστε η μορφη σας ,και πανω απο ολα η πολιτικη σας ,εμπνεει φοβο και σεβασμο και οι Τουρκοι θα συμμορφωθουν παραυτα.

Hakan Kılıç
Guest
Hakan Kılıç

If you say so….

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Hakan Kilic … στα Ελληνικά Αυτοκράτορας Ξίφος.

Ρε μπας και είσαι κρυπτορωμιός και δεν το ξέρεις;
comment image

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Thumb up σדov Mouσדάקδα;

Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Η Άγκυρα ούτε το δικό της δεν σέβεται και θα σεβαστεί το διεθνές ή όποιο άλλο, ή ακόμη ότιδήποτε άλλο, δίκαιο; Γι’ αυτό αλλάξτε τακτική, και για τους ‘δικούς’ μας στη Κύπρο το λέω, πάψετε να είστε ‘γραφικοί’ με το ‘διεθνές δίκαιο,’ τα ‘καλά παιδιά’ ή οτι άλλο παρόμοιο ξέρατε μέχρι τώρα και κάντε κάτι που να σας υπολογίζουν, τώρα…δεν υπάρχει άλλος χρόνος! Μου λένε εδώ στην Κύπρο, ‘μπορούμε να τα ‘βάλουμε με την Τουρκία;’ Και απαντώ, πρώτον, δεν θα έχετε επιλογή, ή θα τα ‘βαλετε’ μαζί τους με όλα που έχετε, και έπρεπε να ήταν περισότερα, ή κάτσετε ν’αγιάσετε…!… Read more »