Η Χιλή αρχίζει το πρόγραμμα απόκτησης τριών φρεγατών

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Χιλής έχει ξεκινήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος απόκτησης τριών φρεγατών, που θα επιτρέψουν την απόσυρση των δύο φρεγατών L και της μοναδικής Type 22.

 

Όπως μεταδίδει το “Info Defensa”, τα τρία συγκεκριμένα πλοία είναι τα γηραιότερα της δύναμης φρεγατών, με την Χιλή να αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα υποστήριξης των κινητήρων τους. Επιπλέον, όσον αφορά τις L, υπάρχει ενημέρωση από την αμερικανική εταιρεία Raytheon πως τερματίζεται το 2020 η υποστήριξη του πυραύλου επιφανείας-αέρος SM-1. H Type 22 εισήλθε σε υπηρεσία για πρώτη φορά (σ.σ.: με το Βρετανικό Ναυτικό) το 1988 και πωλήθηκε στην Χιλή το 2003. Οι δύο L εισήλθαν σε υπηρεσία με το Ολλανδικό Ναυτικό το 1986 και μεταβιβάστηκαν στην Χιλή το 2004.

Η Αργεντινή βοηθά την Χιλή στην υποστήριξη των φρεγατών Type 22 και L

Εφόσον τα οικονομικά το επιτρέψουν, η Χιλή θα στραφεί στην εγχώρια ναυπήγηση των πλοίων, κάτι που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Η εγχώρια ναυπήγηση απαιτεί ωστόσο ουσιαστικό κόστος και μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει ενδιαφέρον – το πιθανότερο – για μεταχειρισμένες βρετανικές φρεγάτες Type 23, που δεν θα αποτελούσαν ένα νέο άγνωστο τύπο και που θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν στα πρότυπα των τριών διαθέσιμων χιλιανών Type 23.

Η Χιλή εκπαιδεύει προσωπικό στα συστήματα των αναβαθμισμένων Type 23


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
nicolas
Guest
nicolas

Πολυ ορθολογικη διαχειριση απο την Χιλη . Δεν ειναι τυχαιο οτι στρατιωτικα ειναι αναμεσα στις ισχυροτερες της Λ.Αμερικης

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Πριν 10-15 χρόνια η κατάσταση δεν ήταν τόσο …ορθολογική, καθώς η Χιλή απέκτησε πανσπερμία υλικού από πολλές διαφορετικές πηγές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποστήριξή του. Μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να καταβάλει συστηματικές προσπάθειες ομοιογενοποίησης και εκσυγχρονισμού του για να αποκαταστήσει εν μέρει το ζήτημα αυτό. Πάντως θα πρέπει όντως να της αναγνωρίσουμε ότι πραγματικά εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία (κάποιες περιπτώσεις μας …πόνεσαν) απόκτησης μεταχειρισμένου υλικού σχεδόν από οπουδήποτε και συνδυάζοντάς το με στοχευμένες προσκτήσεις νέου υλικού, κατάφερε να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών της, με σχετικά οικονομικό τρόπο.