Η Κίνα διαμαρτύρεται για την αμερικανική αποχώρηση από την INF, αν κι η ίδια δεν την είχε υπογράψει!

4
810
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κίνα είναι αντίθετη με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF που έχει να κάνει με την απαγόρευση ανάπτυξης πυρηνικών όπλων μέσης εμβέλειας και καλεί την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την Συνθήκη INF (βίντεο)

Ο εν λόγω διπλωμάτης προειδοποίησε για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία τονίζοντας ότι «Η μονομερής αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF μπορεί να προκαλέσει μια σειρά αρνητικών συνεπειών. Η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις».

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι με λίγα λόγια στην Κίνα δεν της πέφτει λόγος για την συγκεκριμένη συνθήκη, διότι πολύ απλά η ίδια ποτέ δεν την είχε υπογράψει και ποτέ δεν δεσμεύθηκε από αυτήν εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία να αναπτύξει πολλά όπλα με εμβέλεια αντίθετη στις διατάξεις της, από βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι πύραυλους πλεύσης.

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι η Κίνα αντιτίθεται και με την αύξηση του αριθμού των μερών που συμμετέχουν στη Συνθήκη INF και κάλεσε ΗΠΑ και Ρωσία απλά να διατηρήσουν την τρέχουσα Συνθήκη, να φτάσουν σε συμφωνία και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

H συγκεκριμένες διαμαρτυρίες πάντως είναι άνευ αντικειμένου αφού σε απάντηση στην αμερικανική αποχώρηση, και η Ρωσία ανακοίνωσε την δικιά της αποχώρηση καθιστώντας την συνθήκη INF defacto νεκρή.

Kαι η Ρωσία αποχωρεί από την INF και σχεδιάζει την κατασκευή πολυηχητικού IRBM και «επίγειου» Kalibr

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι … Γι’ αυτούς χτυπά η καμπάνα …

Arty
Guest
Arty

Η Κίνα διαμαρτύρεται γιατί ξέρει ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα την σύρουν και θα την υποχρεώσουν να υπογράψει μία νέα Συνθήκη INF που θα περιλαμβάνει και τους 3 τους, ίσως και όλους τους υπόλοιπους που έχουν πυρηνικά.

Εγώ αν ήμουν Αμερικάνος ή Ρώσος αυτό το έκανα.
Δεν μπορεί να μείνει ανεξέλεγκτη η Κίνα με το ρυθμό που εξοπλίζεται στρατιωτικά.

Ganesha_Mahesvari
Guest
Ganesha Mahesvari

+1

Panos71
Guest
panos71

Αυτη η αντίδραση της Κίνας μονο γέλια ειναι….η για κλάματα μηπως; Δεν συγκινήθηκε καθόλου οταν άλλοι υπέγραψαν την συνθήκη, τωρα την πήραν τα ζουμιά που πρακτικα καταργήθηκε; Αν και μεγάλη δύναμη παγκόσμια, πολύ μικρή μου φαίνεται και άστοχη η δήλωση. “Η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις». Σιγα τα αυγα!!! Υπογράψτε καινούργια συνθήκη ποιο πολλά κράτη, να μας λείπουν οι παλιές ισορροπίες του τρομου.