Το Πεκίνο δοκίμασε αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Νότια Σινική Θάλασσα;

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κίνα φαίνεται πως έχει πραγματοποιήσει πυραυλική δοκιμή ενός ή περισσότερων αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων στη Νότια Σινική Θάλασσα τις προηγούμενες ημέρες, υποστηρίζει το «NBC News».

 

Το τελευταίο επικαλείται τις μαρτυρίες δύο ανώνυμων Αμερικανών αξιωματούχων και μεταφέρει τη γνώμη ότι δεν είναι γνωστός ο τύπος του όπλου ή των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα υπερόπλα του Πεκίνου για τη “μάχη” της Θάλασσας της Νότιας Κίνας

Σύμφωνα με το «The Drive», το Πεκίνο είχε προηγουμένως εκδώσει δύο ΝΟΤΑΜ, μία από τις οποίες κάλυπτε τη γεωγραφική ζώνη από τη νήσο Hainan μέχρι τα νησιά Paracel, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πιθανή εκτόξευση των όπλων έγινε από την Hainan. Δορυφορικές φωτογραφίες παρμένες τον Απρίλιο του 2018 έχουν οδηγήσει στη θεωρία πως υπάρχει μια τέτοια βάση πυραύλων εκεί.

Κινέζικη επίδειξη ισχύος του “φονιά αεροπλανοφόρων” με αποδέκτη τις ΗΠΑ

Με βάση τα γνωστά στοιχεία, η Κίνα διαθέτει τουλάχιστον δύο τύπους αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων, τον DF-21D και τον DF-26. Οι δύο πύραυλοι έχουν την κατάλληλη πολεμική κεφαλή και τη σχετική ευελιξία για να πλήξουν μεγάλα σε μέγεθος εχθρικά πολεμικά πλοία, για παράδειγμα τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

DF-26: Το “μακρύ χέρι” της Κίνας στον Ειρηνικό

Εφόσον η Κίνα έκανε όντως μια τέτοια πυραυλική δοκιμή, θα είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε κάτι τέτοιο στη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι παλαιότερες δοκιμές των συγκεκριμένων όπλων έγιναν στην Έρημο Γκόμπι.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΙΟΥΛΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •