Η Κίνα μετακινεί στρατό στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αγγλική εφημερίδα Mirror αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Κίνα έχει ξεκινήσει την μετακίνηση στρατευμάτων στα σύνορά της με την Βόρεια Κορέα. Για την ακρίβεια, θεωρείται πως η κινεζική στρατιωτική διοίκηση μετακίνησε περίπου 150.000 στρατιώτες προς την Βόρεια Κορέα, ενώ στην θαλάσσια περιοχή εστάλησαν και στόλοι υποβρυχίων. Αυτό γίνεται σε συνέχεια της αποστολής αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή, αλλά και της συνάντησης που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με τον κινέζο ομόλογό του στην Φλόριντα της περασμένη εβδομάδα.

Τα κινεζικά στρατεύματα σύμφωνα με το δημοσίευμα αφορούν κατά κύριο λόγο μονάδες υποστήριξης και επιμελητείας, καθώς και νοσοκομειακές μονάδες, που σαν στόχο θα έχουν την αντιμετώπιση ενός πιθανού κύματος προσφύγων από την Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που τελικά οι Αμερικανοί αποφασίσουν να “χτυπήσουν” το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το τελευταίο πυραυλικό πλήγμα στην Συρία έχει δώσει το μήνυμα πως ο νέος αμερικανός πρόεδρος δεν διστάζει να “χτυπήσει”, και μάλιστα σε σημεία που μέχρι τώρα απέφευγε ο προκάτοχός του. Σημειώνουμε πως εκτός από το USS Carl Vinson και την Ομάδα Κρούσης του, στην περιοχή εδρεύουν και ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις, ενώ στην γειτονική Ιαπωνία έχουν μεταφερθεί πρόσφατα υπερσύγχρονα F-35B και Ε-2D.

φωτό: EA-18G Growler από το Electronic Attack Squadron (VAQ) 136 “Gauntlets” ενώ μεταφέρεται πως τον καταπέλτη πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN 70), U.S. Navy, Mass Communication Specialist 2nd Class Sean M. Castellano)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gm
Guest
gm

Θα ψαρώσει ο χοντρός?