Η Κίνα θέλει να κάνει όλα τα μαχητικά της περισσότερο “αόρατα”

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κίνα εργάζεται με πειραματικές τεχνολογίες ώστε να καταστήσει το σύνολο των μαχητικών της περισσότερο “αόρατο”.

 

Πίσω από τις εργασίες κρύβεται η τοποθέτηση επαναστατικών μικροσκοπικών ινών στρωμάτων που θα αντανακλούν ή θα απορροφούν τα σήματα των αντίπαλων ραντάρ, μειώνοντας τελικά το ίχνος των κινεζικών αεροσκαφών σε αυτά. Άλλη μέθοδος είναι η αποτύπωση παραπλανητικών σημάτων, για παράδειγμα η καταγραφή στις οθόνες των ραντάρ περισσότερων αεροσκαφών από αυτά που πραγματικά πετούν.

 

Εφόσον οι κινεζικές πειραματικές εργασίες στεφθούν από επιτυχία, το “The National Interest” θεωρεί ότι θα είναι ένα συνταρακτικό κατόρθωμα. Και αυτό διότι θα οδηγήσει σε μια απίστευτη αύξηση της κινεζικής αεροπορικής ισχύος. Την άνοιξη του 2018 εκτιμάτο ότι υπήρχαν σε υπηρεσία μόλις 20 μαχητικά 5ης γενιάς J-20. Μένει να αποδειχθεί αν η κινεζική δραστηριότητα εξίσου αποτελεσματική με τα υλικά RAM, παρόλο που θεωρείται ακόμη τεχνολογικά ανώριμη…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Makis
Member
Makis

η μόνη λύση είναι το ΑΖAX

antonios
Member
antonios

Μην το λες. Πειραματικες στολες της δεκαετιας του ’80 με μικροκαμερες σε στολη στρατιωτη “εμφανιζαν” το περιβαλον που βρισκοταν πισω του με προβολη μπροστα με αποτελεσμα το “ξεγελασμα” του ματιου οτι δεν εβλεπε ανθτωπο αλλα την βλαστηση πισω του. Εαν αυτο ηταν εξωπραγματικο στα τελη της δεκαετιας του ’80 ΣΚΕΨΟΥ τι μπορει να πειραματιζεται ο ανθρωπινος νους με τα εργαλεια που εχει σημερα.