Η Κίνα διαλύει το 1/4 των μονάδων του Στρατού

2
1433
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της South China Morning Post, η Κίνα σκοπεύει να διαλύσει 5 από τα 18 σώματα στρατού της χώρας. Αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, και την μετατροπή τους σε μια ικανότερη και πιο ευέλικτη πολεμικη μηχανή. Η λογική πίσω από την διάλυση των 5 σωμάτων στρατού είναι πως αυτά πλέον δεν απαιτούνται, μετά τον εκσυγχρονισμό και την εισαγωγή πλήθος σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Για δεκαετίες η Κίνα βάσιζε την στρατιωτική της ισχύ της σε πολυάριθμο στράτευμα, αλλά πλέον η εισαγωγή υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων έχει κάνει αυτή την τακτική άνευ ουσίας.

Η μείωση των σωμάτων του στρατού θα επηρρεάσει τουλάχιστον 200.000 στρατιωτικούς, αλλά θεωρείται πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα απορροφηθούν από άλλους σχηματισμούς ή θα καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Αεροπορίας και του Ναυτικού της Κίνας. Φυσικά οι μειώσεις στο στράτευμα δεν χαροποιούν ιδιαίτερα την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Σε ότι αφορά την νεα δομή του στρατού, πιθανολογείται πως από την αναδιάρθρωση μπορεί να την “γλυτώσει” το 16ο Σώμα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, κι αυτό λόγω της αυξημένης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην κορεατική χερσόνησο. Μια άλλη πιθανότητα είναι η “συγχώνευση” του 16ου με το 40ο. Οι θέσεις των σωμάτων στρατού της Κίνας, αλλά και η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση φαίνονται ξεκάθαρα στον παρακάτω χάρτη από την South China Morning Post.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tsimuha2
Guest
tsimuha2

“Φυσικά οι μειώσεις στο στράτευμα δεν χαροποιούν ιδιαίτερα την στρατιωτική ηγεσία της χώρας”

Δεν νομιζω να εχουν προβλημα , τα λεφτα που επεσαν τα τελευταια 20 χρονια για εξοπλισμους δεν ειχαν πεσει απο το 1945 μεχρι το 1990.Ποτε αλλοτε η Κινα δεν βρισκονταν σε τετοια στρατιωτικη-πολιτικη-οικονομικη ισχυ.

gm
Guest
gm

Απο τι βλέπω δεν έχουν στρατό στο ανατολικό τουρκεστάν. Κάποιος να το πεί στον σουλτάνο.