Η Κίνα υπόσχεται να μην χρησιμοποιήσει πότε πρώτη πυρηνικά όπλα

3
by Snoron.com
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα έγγραφο 67 σελίδων, με το οποίο σκιαγραφεί την πυρηνική στρατηγική της χώρας. Στο έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο της προηγούμενη εβδομάδα, οι Κινεζικές ένοπλες δυνάμεις εξηγούν πως χρησιμοποιούν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο σαν δύναμη αποτροπής, και εξήγησαν ότι δεν θα είναι αυτές που θα χτυπήσουν πρώτες. Επίσης ξεκαθάρισαν ότι ποτέ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να απειλήσουν ή να επιτεθούν σε χώρες που δεν έχουν πυρηνικά όπλα.

Η ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς αναλυτές πυρηνικών οπλοστασίων, που περίμεναν ότι η Κίνα θα αποκτήσει μια πιο επιθετική στάση, κυρίως λόγω των αυξανόμενων εντάσεων με την Δύση.

Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, οι ΗΠΑ αρνούνται να υιοθετήσουν παρόμοιο δόγμα. Το Πεντάγωνο θεωρεί ότι έχοντας μια πιο ασαφή πυρηνική στρατηγική, οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλλουν την στρατιωτική τους κυριαρχία με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Η Κίνα όμως δεν έκανε τις πυρηνικές πολιτικές της πιο επιθετικές ώστε να ανταποκριθεί σε αυτό το δόγμα. Αντ΄ αυτού, υπέδειξε ότι το σχετικά μικρό πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι απολύτως ικανό να προσδώσει ανταποδοτικά πλήγματα σε όποιον της επιτεθεί πρώτος.

“Η Κίνα δεσμεύεται σε μια πυρηνική πολίτικη που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή που θα κάνει πρώτο πλήγμα” γράφει το έγγραφο, και συνεχίζει “… και επίσης δεσμεύεται άνευ όρων, να μην χρησιμοποιήσει , η να απειλήσει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον χωρών που δεν έχουν οι ίδιες πυρηνικά όπλα ή σε αποπυρηνικοποιημένες ζώνες.”


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ganesha_Mahesvari
Member
Trusted Member
Ganesha Mahesvari

Πολύ καλή κίνηση , ελπίζω να ακολουθήσουν αυτή την οδό όλες οι πυρηνικές δυνάμεις. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο Αρμαγεδδών δεν είναι η λύση για την επιβίωση του εκάστοτε έθνους αλλά η σίγουρη καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού.

Aris
Member
Aris

Καμία πυρηνική υπερδύναμη δεν θέλει να χτυπήσει πρώτη, εκτός των ΗΠΑ…μου θυμίζει την ταινία των GI JOE με τους Κομπρα να βαράνε από το διάστημα και οι άλλοι να βαράνε όλοι μαζί τα πυρηνικά τους…
Τελικά οι κατσαρίδες θα επιζήσουν;;;;

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Αποδειξη ποσο μακρια ειναι οι ρωσοι πολιτικοι και ποσο τελικα μικρο πολιτικό εγκέφαλο έχουν …