17 C
Athens
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 2020
- Advertisement -

Bomber Gap: Η Κίνα μεγαλώνει (γρήγορα) τον στόλο των βομβαρδιστικών της

- Advertisement -

Η αμερικανική Αεροπορία μειώνει τον στόλο των βομβαρδιστικών της αλλά η Κίνα φαίνεται να τα παράγει με την ευκολία που χτίζει πλοία. Αντίθετα με τις ΗΠΑ και την Ρωσία οι οποίες αναβαθμίζουν ως επί το πλείστον τα στρατηγικά τους βομβαρδιστικά, η Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού παραλαμβάνει συνεχώς καινούργια. Και πολλά.

Σήμερα μόνο τρεις χώρες διαθέτουν μεγάλα βομβαρδιστικά. Η ρωσική Αεροπορία έχει 135 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS/MSM, Tu-22M3 Backfire-C και Tu-160M, η USAF επιχειρεί με 156 αεροσκάφη Β-52H, B-1B και B-2Α εν αναμονή των νέων Β-21 Raider όμως ο στόλος των κινεζικών βομβαρδιστικών φέρεται να αριθμεί 231 Xian H-6 διαφόρων εκδόσεων. Αριθμός που αλλάζει γρήγορα προς τα πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα μόλις δύο ετών η κινεζική Αεροπορία (PLAAF) έχει εντάξει σε υπηρεσία 30 και πλέον αεροσκάφη της αναβαθμισμένης έκδοσης H-6K. Σύντομα την σκυτάλη θα πάρουν τα βελτιωμένα Η-6Ν, με δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήσει και εξοπλισμένα με έναν νέο πολυηχητικό πύραυλο.

Βασισμένα στο σοβιετικό Tu-16 ‘Badger’ της δεκαετίας του ’50 τα H-6 είναι μικρότερα, λιγότερο εξελιγμένα σε σύγκριση με τα αμερικανικά βομβαρδιστικά –και σίγουρα δεν είναι stealth. Μάλιστα τα περισσότερα στερούνται δυνατότητας εναερίου ανεφοδιασμού, γεγονός που επηρεάζει την εμβέλειά τους. Μέχρι τώρα.

Η έλευση των Η-6Ν είναι η απόδειξη πως η Κίνα έχει πρόγραμμα και μέθοδο. Μπορεί τα κινεζικά βομβαρδιστικά να μην συγκρίνονται με τα αμερικανικά, όμως είναι πολλά. Η δε εξέλιξή τους ήταν κάτι σαν την «Μεγάλη Πορεία» για την Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Από αντίγραφα του Tu-16 η κινεζική αεροπορική βιομηχανία έχει φθάσει να παράγει ένα βελτιωμένο αεροσκάφος το οποίο προορίζεται να παίξει ρόλο στις στρατηγικές επιδιώξεις του Πεκίνου στην σκακιέρα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και όχι μόνον. Σχεδιασμένα για αποστολές μεγάλης εμβέλειας και επιθέσεις από απόσταση, τα Η-6 είναι ουσιαστικά το «μακρύ χέρι» της Κίνας καθώς μπορούν να μεταφέρουν βόμβες βάρους 6.000 έως 18.000 λιβρών σε ακτίνα 1.100 μιλίων.

Τα Η-6Κ διαθέτουν εμβέλεια σχεδόν 2.200 μιλίων και χρησιμοποιούνται κυρίως ως φορείς πυραύλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη του τύπου δύναται να εξοπλισθούν με έξι πυραύλους cruise CJ-10Κ ή υπερηχητικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας YJ-12 σε υποπτερυγικούς πυλώνες.

Σε υπηρεσία από τον Οκτώβριο του 2009, τα αεροσκάφη διαθέτουν ενισχυμένη δομή με χρήση συνθέτων υλικών, glass cockpit και νέο ραντάρ αέρος/εδάφους στο επανασχεδιασμένο ρύγχος μετά την κατάργηση του διαφανούς θόλου του ναυτίλου. Επίσης διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές για τους ισχυρότερους τουρμποφάν WS-18 (αντίγραφα των Soloviev D-30ΚP-2) που αντικατέστησαν τους αρχικούς Xian WP-8 (επίσης αντίγραφα των τουρμποτζέτ Mikulin ΑΜ-3) και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά.

Τον εσωτερικό χώρο οπλισμού καταλαμβάνουν δεξαμενές καυσίμου και ηλεκτρονικός εξοπλισμός ενώ η θέση του ουραίου πυροβολητή με τα δίδυμα ΝR-23 των 23 χιλ. αφαιρέθηκε, ομοίως και ο ραχιαίος όπως και ο κοιλιακός πυργίσκος πυροβόλων για την τοποθέτηση ραντάρ ναυτιλίας/βομβαρδισμού. Διαθέτουν πυρηνική δυνατότητα ως φορείς πυραύλων cruise CJ-20A αλλά μπορούν να μεταφέρουν διάφορους τύπους πυρομαχικών ακριβείας και βεβαίως λιγότερο προηγμένα όπλα, όπως έναν εντυπωσιακό αριθμό 36 «απλών» βομβών.

Τα Η-6 όλων των εκδόσεων αποτελούν την δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική δύναμη μακράς εμβέλειας στον κόσμο. Την ίδια ώρα η USAF σχεδιάζει την προμήθεια τουλάχιστον 100 βομβαρδιστικών νέας γενιάς Β-21 τα οποία θα επιχειρούν μαζί με 74 αναβαθμισμένα Β-52 (με νέους κινητήρες) έως την δεκαετία του 2050.

Όμως ο στόλος των αμερικανικών βομβαρδιστικών θα συρρικνωθεί κι άλλο πριν αρχίσει να ανανεώνεται. Ήδη η Αεροπορία έχει ζητήσει από το Κογκρέσο την απόσυρση δεκαεπτά εκ των πλέον καταπονημένων Β-1Β το 2021 και το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των Β-21 που θα αποκτηθούν συζητείται πλέον σοβαρά στους κόλπους της USAF.

Εν τω μεταξύ τα βομβαρδιστικά συνεχίζουν να βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής ενισχύοντας τα Αεροπορικά Συντάγματα της PLAAF. Όπως φαίνεται η Κίνα δεν έχει πρόβλημα να συνδυάζει στρατηγική και πόρους για την υποστήριξή της. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ η μάχη για την ποιοτική αντιστάθμιση του νέου «Χάσματος των Βομβαρδιστικών» (Bomber Gap) θα δοθεί πρώτα στο Κογκρέσο.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
swan1908

Δεν λέω μεγάλο φορτίο όπλων άλλα πόση βιωσιμότητα θα μπορούσαν να έχουν καθώς (όταν δεν θα φέρουν πυρηνικά η πυραύλους κρουζ μακράς εμβέλειας που καποια στιγμη θα τελιωσουν) οι κινεζικοί έχουν αντιπάλους με πολύ ικανούς οργανωμένους και σύγχρονους στρατούς με σύγχρονα αντιαεροπορικα συστήματα και όχι με ξυπόλητους με καλασνικοφ και rpg για να κάνουν βόλτες ανενόχλητα. Φανταζομαι οτι θα ειναι ποιο εύκολοι στόχοι. Το ιδιο ισιχιει και για τα παλιά ρωσσικα με εξαιρεση ισως τελευταία Tu-160m2. Όπως επίσης και τα αμερικάνικα Β-52H. Υπάρχει λόγος υπάρξεις τέτοιων βομβαρδιστικών στη σύγχρονη εποχή μας? Ερώτηση κάνω απλα. Εκτος αν το δόγμα είναι να πάνε τελευταία εφόσον καταστρέψουν την αντίπαλη αεράμυνα.

kakaouskia

Καλησπέρα

Ακριβώς επειδή δεν μιλάμε για πόλεμο με μικρό αντίπαλο αλλά με σοβαρό, θα τεθούν προτεραιώτητες στην παραγωγή.

Και οι 3 χώρες που ανέφερες (Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα) έχουν – σε διαφορετικό βαθμό πάντα – 3 πράγματα που δεν έχουν άλλοι:

Πρώτες ύλες δικές τους
Βιομηχανική παραγωγή που μπορεί να κάνει θαύματα – βλέπε το ρυθμό που βγάζουν πλοία στη Κίνα
Γεωγραφία να προστατεύει τα παραπάνω – όποιος έχει πάει μια βόλτα από τους ορεινούς όγκους της Sichuan γνωρίζει

Επίσης, δόγμα carpet bombing δεν νομίζω να ισχύει σήμερα
Αλλά έλα στη θέση του Ιάπωνα ναυάρχου που έστω ότι πλέει με στόλο 10 αντιτορπιλικά Α/Α και να γνωρίζεις ότι αν αφιερώσει η Κίνα 40 τέτοια για το στόλο σου (που δεν θα έρθουν μόνα τους) θα βρεθείς αντιμέτωπος με μια ομοβροντία 240 πυραύλων, πολύ πιθανών εκτός ακτίνας Aegis.

Και 100% επιτυχία να έχεις στην αντιμετώπιση τους, έχεις ξοδέψει ένα 30-50% των αντιαεροπορικών σου πυραύλων για ένα κύμα επίθεσης.

Αν δεν απατώμαι υπάρχουν μαθηματικές εξισώσεις που διέπουν αυτά τα πράγματα, τα αποτελέσματα των οποίων αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για κάθε σοβαρό στρατό.

swan1908

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου με κάλυψες απόλυτα.Απλά μου ήταν απορία που διατηρούν αυτούς τους ‘ δεινοσαύρους ‘ σε υπηρεσία ακόμα και τώρα.

vtheofilis

Το αναλύει ο kakaouskia, αλλά εγώ θα το πω με 2 λέξεις, bomb truck.

Βάλτε και στην εξίσωση, ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Κίνα, αυτή την στιγμή, ενδιαφέρεται κυρίως για την θάλασσα κοντά στις ακτές της. Οι ΗΠΑ έχουν και αλλού συμφέροντα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Δεύτερη Μοίρα (+18 ή 22) Rafale η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ΠΑ αντί για αγορά F-35

 Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για την απόκτηση Rafale για την Π.Α τόσο ως προς τα επιχειρησιακά οφέλη όσο και...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι φρεγάτες Κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού-Οι δυνατότητες αναβάθμισης (στο παρελθόν)

87
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1997, στο τεύχος της Π&Δ 151. Τότε για πρώτη φορά εξετάσαμε το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 2.29

Related News

Φιλιππίνες: Ο υπουργός Εξωτερικών «ανακοινώνει» την αγορά γαλλικών υποβρυχίων

Την αγορά δύο υποβρυχίων από τη Γαλλία προανήγγειλε με ένα τουίτ τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων Teodoro Locsin Jr.Στο ίδιο μήνυμα, ο...

Περίεργη χαρακτηρίζει η Μόσχα την πίεση Ουάσιγκτον προς Κύπρο και Ελλάδα για Ουκρανία και μιλά για εκβιασμό

ΚΥΠΕ.Σε αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαϊκ Πομπεό, για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία απάντησε η Μαρία...

Το αεροδρόμιο του Επιταλίου παίρνει και πάλι ζωή έπειτα από 10 χρόνια εγκατάλειψης

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σε πορεία επαναλειτουργίας έχει μπει πλέον το επί μία 10ετία κλειστό αεροδρόμιο του Επιταλίου στην Ηλεία και όπως λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο...