Η Κινεζική Αεροπορία απαντά δυναμικά στις «επισκέψεις» των Β-52

2
2570
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 49
  •  
  •  

Ένας σχηματισμός αεροσκαφών της κινέζικης αεροπορίας (αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού – PLA) διεξήγαγε μία ευρεία αποστολή περιπολίας πάνω από τα νησιά στα νότια της Κίνας κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στις 26 Απριλίου 2018. Ο σχηματισμός αποτελούνταν μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και επιτήρησης και βομβαρδιστικά αεροσκάφη H-6K, τα οποία αναχώρησαν από διάφορες αεροπορικές βάσεις στα ενδότερα της Κίνας.

Τα κινέζικα αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τα κανάλια Κονγκκού και Μπασί, ολοκληρώνοντας μια περιπολία νησιών που ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, όπως αναφέρει το κινέζικο πρακτορείο Xinhua.

Αναφέρεται ότι η κινεζική αεροπορία έχει διεξάγει αρκετές τέτοιες περιπολίες νησιών ήδη από τις 18 Απριλίου, προκειμένου «να ασκήσει και να ενισχύσει τις ικανότητές της για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.»

Δεν γίνεται αναφορά στις πρόσφατες περιπολίες αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 πλησίον της κινεζικής ακτογραμμής, αλλά είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για την απάντηση της Κίνας στην κίνηση αυτή, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος για την δημοσιοποίηση και επισήμανση της συγκεκριμένης δραστηριότητας από την κινεζική αεροπορία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 49
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Τα H-6 φοράνε το “light” φορτίο βλέπω, ντεμέκ deterrence. Βάλτε ρε το βαρύ που το’χετε κρυφό καμάρι: http://1.bp.blogspot.com/-HGlw4ERtZAk/Ugg83zue4VI/AAAAAAAAcDY/oYmSe5YX-AY/s1600/H-6K++6x+KD-63xian+H-6K+abcdefghkmu+Chinese+People's+Liberation+Army+Air+Force+Tupolev+Tu-16+Badger+antiship+missile+pgm+ls-6+lt-2+3+(3).jpg

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Το oh-so-sexy προφίλ του Su-27/J-11 εν πτήσει smile ….
(Βλέπω ήδη το σχόλιο του Τσιμούχα να έρχεται: “Τι έγινε Νικολάκη; Πριν είχαμε τη χωργιάτισσα, τώρα έχουμε άλλη;”… σε συνέχεια του διαλόγου για το MiG-29, που κάποτε είχα αμφισβητήσει και μου το κρατούσε …)