«Η Κίνα χρειάζεται περισσότερα μαχητικά J-20 για να αντιμετωπίσει το F-35»

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κινεζική Αεροπορία θα χρειαστεί να επιταχύνει την παραγωγή του «αόρατου» μαχητικού 5ης γενιάς J-20, για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του F-35 στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με την «South China Morning Post», εκτιμάται ότι η Chengdu Aircraft Industry Group κατασκευάζει ένα J-20 τον μήνα. Την ίδια στιγμή, η Lockheed Martin παρέδωσε 134 F-35 μέσα στο 2019.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, σκοπός της Κίνας είναι να παράγεται ένας μικρός αριθμός μαχητικών J-20 ανά παρτίδα, ώστε να ενσωματώνονται τεχνολογικές βελτιώσεις στις επόμενες. Όταν αυτό επιτευχθεί, η αύξηση της παραγωγής θα είναι σημαντική, υποστηρίζει ο Song Zhongping.

Το 2025 εκτιμάται πως θα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή 200 F-35. Έτσι, η Κίνα οφείλει να έχει τουλάχιστον 100 με 200 J-20 σε υπηρεσία. Το J-20 έκανε την πρώτη του πτήση το 2011, παρουσιάστηκε δημόσια το 2016 και μπήκε στο κινεζικό οπλοστάσιο το 2017. Το μαχητικό προορίζεται να αντιμετωπίζει τα εχθρικά ραντάρ και αεροσκάφη, αλλά οι κινητήρες WS-10B ή AL-31FM2/3 μπορεί να οδηγήσουν σε συμβιβασμό την ευελιξία και τις ικανότητες stealth, σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ΑΝΤΩΝΙΟΣYiorgos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

Νομίζω ότι οι Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τα αεροσκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού εάν τυχόν γίνει κάτι. Το J-20 έχει ακόμα δρόμο να καλύψει το ίδιο και η Κίνα.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πολύ παρα πολυ δρόμο θα έλεγα…