Οι Κινέζοι στην MAKS 2019 με όπλα λέιζερ και stealth αεροχήματα

1
1892
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Περίπου 20 Κινέζοι εκθέτες δίνουν το παρόν στην διεθνή αεροδιαστημική έκθεση MAKS 2019 στην Μόσχα με εκθέματα που περιλαμβάνουν μοντέλα ενός όπλου λέιζερ και ένα αερόχημα χαμηλού ίχνους.

Για πρώτη φορά, η Κίνα είναι η χώρα εταίρος της εν λόγω έκθεσης που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια. Ως χώρα-εταίρος, η Κίνα δημιούργησε ένα αυτόνομο εκθεσιακό χώρο, με τους εκθέτες της να προετοιμάζονται για το άνοιγμα της έκθεσης πολλές μέρες πριν την έναρξή της.

Η Αεροπορική Βιομηχανία της Κίνας (AVIC) εκθέτει αεροσκάφη όπως το μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος AG600, το μαχητικό αεροσκάφος JF-17 και τα αεροχήματα Wing Loong.

Η CASIC (Εταιρεία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Βιομηχανίας της Κίνας) παρουσιάζει πύραυλους κι ένα όπλο λέιζερ. Συγκεκριμένα, το οπλικό σύστημα λέιζερ LW-30 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λέιζερ υψηλής ενέργειας με κατευθυνόμενες εκπομπές για να ιχνηλατίσει κι αναχαιτίσει άμεσα διάφορα είδη εναέριων στόχων, από εξοπλισμό φωτοηλεκτρικής καθοδήγησης μέχρι αεροχήματα, κατευθυνόμενες βόμβες και βλήματα όλμων.

Άλλοι Κινέζοι εκθέτες έφεραν αντικείμενα, όπως διαστημικούς πύραυλους, αεροκινητήρες και επιβατικά αεροσκάφη. Ακόμα περισσότερα εκθέματα αναμένεται να παρουσιαστούν μετά την έναρξη της έκθεσης.

Οι κινέζικες εταιρείες δυσκολεύονται να παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού, τουλάχιστον όσον αφορά τον δυτικό κόσμο λόγω διεθνών περιορισμών που υφίστανται, η Ρωσία δεν έχει τέτοια θέματα όμως συνεπώς οι ρωσικές εκθέσεις είναι καλή ευκαιρία για τις κινέζικες εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mitsos_Mantzos
Guest
Mitsos_Mantzos

Εάν δεν έχει j20 δεν λέει.