Ποιο είναι το νέο “υπερόπλο” του Αμερικανικού Ναυτικού που υπέκλεψαν Κινέζοι χάκερ;

1
3625
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 34
  •  
  •  

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό μέσω της The Washington Post, πως Κινέζοι χάκερ έκλεψαν 614 GB δεδομένων από εταιρία που συνεργάζεται με το Αμερικανικό Ναυτικό. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο όπλο με την ονομασία Sea Dragon.

Αν και η WP δεν αποκάλυψε όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ έπειτα από απαίτηση του Ναυτικού, έγινε γνωστό πως πρόκειται για έναν νέο υπερηχητικό αντιπλοϊκό πύραυλο που θα εξοπλίζει υποβρύχια. Το Sea Dragon θα ξεκινούσε τις πρώτες δοκιμές εντός του τρέχοντος έτους και θα εισερχόταν σε υπηρεσία το 2020.

Τι είναι όμως το Sea Dragon; Εκτός από το Ναυτικό των ΗΠΑ, την εταιρία που το κατασκευάζει και πλέον και τους Κινέζους που γνωρίζουν μέσω της κλοπής δεδομένων, ελάχιστα είναι αυτά που είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Sea Dragon βασίζεται σε κάποιο υπάρχον σύστημα του Ναυτικού. Ως υπερηχητικό όπλο όμως, δε μπορεί να έχει σχέση με τα υποηχητικά Harpoon, Tomahawk, Naval Strike Missile, και Long Range Anti-Ship Missile.

Το μόνο υπάρχον όπλο που ταιριάζει στο προφίλ του Sea Dragon, είναι το βλήμα SM-6 που επιχειρεί με αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και Ticonderoga που χρησιμοποιείται κατά ιπτάμενων στόχων και διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα. Το 2016, ο τότε ΥΠΑΜ Ashton Carter, είχε ανακοινώσει πως o SM-6 διαθέτει δυνατότητες και κατά στόχων επιφανείας.

Δεν είναι διόλου απίθανο, ο Sea Dragon να είναι μια έκδοση του SM-6 για χρήση από υποβρύχια, ή κάποιο άλλο όπλο με παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 34
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Μάλλον είναι καιρός να μπουν βελτιωμένοι όροι στα συμβόλαια σχετικά με τις απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας για τον ανάδοχο…