Κινέζοι στρατιώτες για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων (…έστω για καθαρισμούς δρόμων)

0
713
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Κινέζοι στρατιώτες με σορτς και φανέλες έκαναν αιφνιδιαστική εμφάνιση στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ σήμερα, για να βοηθήσουν τους κατοίκους στον καθαρισμό τους από εμπόδια.

Όπως αναφέρει η «Telegraph», πρόκειται για μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στρατού στην αυτόνομη πόλη, που επέτρεψε στην Κίνα από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1997. Προηγουμένως, η μόνη φορά που στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους της πόλης ήταν μετά από τυφώνα στα τέλη του 2018, για να συνδράμουν πάλι σε επιχείρηση καθαρισμού.

Το Χονγκ Κονγκ δοκιμάζεται από πολύμηνες διαδηλώσεις φοιτητών και ακτιβιστών, με αιτήματα για πλήρη δημοκρατία και μια ανεξάρτητη έρευνα για την αστυνομική βία. Οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί σε τουλάχιστον πέντε πανεπιστήμια, όπου αποθηκεύουν βόμβες μολότοφ, καταπέλτες, τόξα, βέλη και άλλα όπλα. Οι διαδηλώσεις καταλήγουν συχνά σε συγκρούσεις με την αστυνομία, με την τελευταία να δηλώνει ότι δείχνει αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την φόρμουλα της επιστροφής την πρώην βρετανικής αποικίας στην Κίνα, το Πεκίνο πρέπει να εγγυηθεί τις ελευθερίες που η πόλη είχε την περίοδο της αποικιοκρατίας. Η Κίνα αρνείται ότι επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και κατηγορεί Δυτικές χώρες για υποκίνηση των διαδηλωτών. Ο Κινέζος Πρόεδρος έχει δηλώσει επανειλημμένα πως έχει εμπιστοσύνη στον τοπικό κυβερνήτη για την επαναφορά της τάξης. Αυτή τη στιγμή πιστεύεται ότι υπάρχουν 12.000 στρατιώτες στην πόλη.

Αργά το απόγευμα, οι στρατιώτες επέστρεψαν στο στρατόπεδό τους.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of