Έτοιμος ως το τέλος του 2020 ο νοτιοκορεατικός αντιαρματικός πύραυλος Chungum

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως ανακοινώθηκε στην Διεθνή Έκθεση DEFEXPO 2020, η ανάπτυξη του νέου αεροεκτοξευόμενου αντιαρματικού πυραύλου Chungum της Hanwha Defense αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

O πύραυλος που αναπτύσσεται από την Hanwha Defence σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης της Νοτίου Κορέας, προορίζεται να εξοπλίσει τα Ελαφρά Εξοπλισμένα Ελικόπτερα (LAH) της Κορεατικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (KAI) κατά παραγγελία του Στρατού Ξηράς της Ν.Κορέας. Κάθε LAH μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερις πυραύλους Chungum (δύο σε κάθε πλευρά).

To Light Armed Helicopter (LAH) της ΚΑΙ σε δοκιμαστική πτήση. Φέρει προπλάσματα πυραύλων Chungum στους πυλώνες του (φωτογραφία: KAI)

Το οπλικό σύστημα, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2017, θα διατίθεται σύντομα και για εξαγωγή με την Ινδία να κατονομάζεται ως πιθανός, μελλοντικός χρήστης.

Ένα πρόπλασμα του πυραύλου εξετίθετο στο περίπτερο της εταιρίας στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFEXPRO, στο Lucknow της βόρειας Ινδίας. Το μοντέλο ανέφερε πως το βλήμα θα έχει διάμετρο 120 mm, βάρος 20 κιλά και έχει τέσσερα αναδιπλούμενα πτερύγια σταθεροποίησης στο μέσον του κορμού κι άλλα τέσσερα στη βάση του. Ο κοσμός του χωρίζεται σε τέσσερα διαμερίσματα: κεφαλή αναζήτησης, καύσιμο, μηχανισμός ελέγχου με μπαταρία και καλώδιο οπτικής ίνας. Δύο ακόμα μικρές εξαγωγές στο μέσον του κορμού θέτουν σε περιδίνηση το βλήμα βοηθώντας στην πιο σταθερή πτήση.

KAI Light Armed Helicopter, πρώτη πτήση

Πηγή: Janes


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of