Η CIA έβγαλε μυστικά από τη Ρωσία έναν πράκτορα, ο οποίος εμπλέκει τον Πούτιν στην ενορχήστρωση της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβγαλαν μυστικά το 2017 από τη Ρωσία έναν υψηλόβαθμο ρώσο αξιωματούχο που είχε επιβεβαιώσει πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ενορχηστρώσει προσωπικά την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, μετέδωσαν χθες, Δευτέρα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το CNN, το πρόσωπο αυτό εργαζόταν από πολλές δεκαετίες για τους Αμερικανούς, είχε απ’ ευθείας πρόσβαση στον Πούτιν και είχε διοχετεύσει φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί στα κρυφά στο γραφείο του προέδρου.
Πάντα σύμφωνα με το CNN, οι Αμερικανοί έβγαλαν μυστικά τον πράκτορα αυτόν από τη Ρωσία το 2017, εξαιτίας των φόβων ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ή η κυβέρνησή του θα μπορούσαν να τον αποκαλύψουν, λόγω της κακής διαχείρισης εκ μέρους τους διαβαθμισμένων πληροφοριών.
Σύμφωνα με τους New York Times, η CIA είχε προτείνει στην πηγή της να την βγάλει από τη Ρωσία ήδη από τα τέλη του 2016, όμως εκείνη αρνήθηκε, επικαλούμενη οικογενειακά προβλήματα. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αρχίσει τότε να φοβούνται μήπως είχαν να κάνουν με διπλό πράκτορα, φόβοι που αποδείχθηκαν αβάσιμοι μήνες αργότερα, όταν η πηγή δέχθηκε να φύγει.
Ο πληροφοριοδότης αυτός, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αποδείχθηκε κεφαλαιώδους σημασίας πηγή πληροφοριών για τις αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες χάρη σ’ αυτόν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Πούτιν είχε ενορχηστρώσει άμεσα τη ρωσική ανάμιξη υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνεχίζουν οι Times.
Σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης ενέπλεξε επίσης άμεσα τον Πούτιν στην πειρατεία του εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, η οποία επέτρεψε να αποκαλυφθεί ένας τεράστιος όγκος μηνυμάτων που έφεραν σε δύσκολη θέση το στρατόπεδο της Κλίντον.
Ο πράκτορας που οι Αμερικανοί έβγαλαν από τη Ρωσία ήταν, σύμφωνα με τους New York Times, η πιο πολύτιμη πηγή της CIA στη Ρωσία και η φυγή του από τη χώρα εμπόδισε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Κρεμλίνου στη διάρκεια των εκλογών των μέσων της προεδρικής θητείας που έγιναν το 2018 στις ΗΠΑ καθώς και στη διάρκεια των προετοιμασιών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
wc3
Guest
wc3

Παντως το βαθυ αμερικανικο κρατος παρα τις βρωμιες που εβγαλαν οι ρωσοι για την χιλαρυ και το dnc δεν τους αγγιζει.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Ποιες ήταν αυτές οι μεγάλες παρανομίες λοιπόν σε αυτές τις “βρωμιές”;…

Tomauromati
Guest
Tomauromati

Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει καθότι βλαξ: το πρόβλημα δεν είναι τι έγραψε η κιλαρη. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κλαπηκαν προσωπικά δεδομένα. Το πρόβλημα είναι ότι τον κλέφτη τον έβαλε ρώσος ;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Το τι έγραψε η “Κίλαρι”, όσο άσχημο κι αν ήταν, δεν είχε ενδείξεις παρανομίας. Η κλοπή προσωπικών δεδομένων από την άλλη πάλι είναι πρόβλημα για τους Αμερικάνους, όπως και είναι πρόβλημα ότι έγινε από ξένο κράτος.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Καλά, αυτόν χρειάζονταν να τους το επιβεβαιώσει; Γίνονται τέτοια πράγματα χωρίς προεδρική εξουσιοδότηση;