Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η μετατροπή του πρώτου CL-215 σε CL-415EAF

9
6674

Η Longview Aviation Capital, σε συνεργασία με την Viking Air Limited, υπέγραψε σύμβαση προμήθεια υλικών και εκπαιδευτικού έργου από την Cascade στο πλαίσιο υποστήριξης του προγράμματος CL-415EAF.

Η εμπλοκή της Cascade θεωρείται σημαντική, αφού έχει εμπειρία μετατροπής εννέα πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215 σε CL-215T για λογαριασμό των καναδικών επαρχιών της Alberta και Saskatchewan.

Η μετατροπή του πρώτου CL-415EAF θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση κινητήρων PW 123AF, ψηφιακών ηλεκτρονικών και νέων τμημάτων όπως winglet και finlets. Πρώτος στόχος είναι η μετατροπή 11 CL-215 σε CL-415EAF.

Στο τεύχος μας ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ περιλαμβάνεται άρθρο για το πρόγραμμα  CL-415EAF αλλά και ρεπορτάζ από τα ελληνικά CL-215 και την πραγματική τους κατάσταση και δυνατότητες.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγνώμη για το χαζό της ερώτησης αλλά πρόγραμμα για τα Ελληνικά Canader είναι ;

  2. Αν δεν υπάρχει προοπτικη αντικαταστασης των δικων μας CL215, θα ηταν τουλαχιστον φρονιμο να τυχουν μετατροπης σε κατι πιο μοντερνο και ασφαλες μπας και βγαλουν καμια δεκαετια ακομη.

  3. Όλο και κάποιο ευρωπαϊκό κονδύλι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε για να τα εκσυγχρονίσουμε τα δικά μας Κανανταίρ…

  4. 45 χρονων κ να τα εκσυχρονισουμε?Λετε να τα κρατησουμε μεχρι να πανε 60-70 χρονων?Η μετατροπη σε -215T επρεπε να ειχε γινει πριν 15 χρονια…

  5. Να εκσυγχρονίσουμε 40 χρονών αεροσκάφη για να πετούν άλλα 20 χρόνια; Απαιτείται εκτεταμένος εκσυγχρονισμός και δομικός έλεγχος που δεν νομίζω να συμφέρει οικονομικά τέτοιος εκσυγχρονισμός.

    • Έχουμε το προηγούμενο των p-3, μη χαλάσουμε την παράδοση! Αν γίνει κάτι τέτοιο δε θα εκπλαγω να δω τον Αβέρωφ με harpoon μη πω και με nsm.

Comments are closed.