25.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Διευκρινίσεις για τις αναφορές μας επί των τοποθετήσεων των Γάλλων αξιωματούχων στο...

Διευκρινίσεις για τις αναφορές μας επί των τοποθετήσεων των Γάλλων αξιωματούχων στο θέμα των [email protected]

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Από σεβασμό προς τους αναγνώστες, οφείλουμε να κάνουμε μια διευκρίνηση για τη χθεσινή ανάρτηση με τίτλο «Naval Group: Το πολύ σε έναν μήνα οι υπογραφές για τις ελληνικές Belh@rra – Προαπαιτούμενο ο εξοπλισμός με βλήματα cruise MdCN», αναφορικά με τη σύγχυση που προκλήθηκε για τον τελικό αριθμό των όπλων.

Στο σχετικό κείμενο καταγράφονται αποκλειστικά οι τοποθετήσεις του διευθύνοντα συμβούλου  της Naval Group, Hervé Guillou, και του γενικού διευθυντή ανάπτυξης, Alain Guillou, σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου, στο τέλος εταιρικής εκδήλωσης στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ έχει κεντρική θέση η πίστη της εταιρείας ότι η οριστική συμφωνία πώλησης των δύο φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό θα γίνει σε έναν μήνα το περισσότερο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Naval Group δεν μιλούν για το πόσοι πύραυλοι Aster ή MdCN θα υπάρχουν στις πιθανές ελληνικές [email protected], αλλά ότι η κεντρική («μόνη», όπως λέει ο Alain Guillou) διαφοροποίηση των πλοίων των δύο χωρών θα είναι η ενσωμάτωση του MdCN, αν η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει το 2ο από τα 5 πλοία που προορίζεται για το Γαλλικό Ναυτικό. Εν κατακλείδι, κανένα από τα στελέχη δεν αναφέρει αριθμούς επιμέρους όπλων.

Η εκτίμηση των αριθμών των όπλων στο κείμενο γίνεται με βάση το μοντέλο υπό κλίμακα του πλοίου, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Φεβρουαρίου στη Γαλλική Πρεσβεία. Το τελευταίο είχε τέσσερα συστήματα VLS SYLVER και αυτό μπορεί να είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της ελληνικής διαμόρφωσης, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις συζητήσεις της Naval Group με το Πολεμικό Ναυτικό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

98 ΣΧΟΛΙΑ

98 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ilias_Skaltsiotis

Ναι αλλά ξέρουμε ποιά είναι η γαλλική διαμόρφωση, όπως έχει περιγραφεί στην γαλλική βουλή. Και η οποία δεν αλλάζει, γιατί έχει ξεκινήσει η ναυπήγηση του πλοίου. Είναι 16 κελιά, χωρίς cwis και ecm στα 750 εκ €.

CKfurious

Η αρχική διαμόρφωση είχε μονο οκταπλούς A50 for ASTER 15 ONLY Αλλα μετέπειτα δημοσιεύματα στο γαλλικό τύπο και internet ανάφεραν πως μετά τις ελληνικές απαιτήσεις αυτό έχει αλλάξει σε 3 A50 και έναν A70 αφού και οι γάλλοι σκεφτόντουσαν τη στρατηγική κρούση για αυτά τα πλοία Βεβαια γράφαν πως δεν είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τον A70 Ήταν στο metetmarine η στο metdefence πως το λένε και είχα ανεβάσει το abstact σε ένα από τα προηγούμενα 10345 σχόλια μου Βεβαια δεν είδαμε πουθενά αλλαγή κόστους με τη Naval Group for the design change Εάν δεχτούμε τους 2 A50 MONO τότε πρέπει… Read more »

Ilias_Skaltsiotis

Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου έχει αρχίσει. Δεν έχει υπάρξει κάποια γνωστή έγκριση από την γαλλική βουλή/κυβέρνηση για αλλάγη της γαλλικής διαμόρφωσης και κατά συνέπεια του κόστους.

chriss8

Εάν περνάμε 2 ΑΒ ή 2 tico, με τις εκπληκτικές τους ΑΑ ικανότητες (96 και 112 κελιά αντίστοιχα), θα θεωρούσες καλή επιλογή (λόγω ένδοιας) ότι οι φρεγάτες μας δεν χρειάζονται και πολλά από ΑΑ άμυνα αλλά χρειαζόμαστε νούμερα για να συμπλέουν με τα καταδρομικά?

Ilias_Skaltsiotis

Οι φρεγάτες θα μείνουν στο ΠΝ για τουλάχιστον 40 χρόνια. Με αυτόν τον ορίζοντα πρέπει να δούμε τον εξοπλισμό τους και τις δυνατότητες μελοντικής αναβαθμισής τους.

fotis

Αν είχε μόνο 2 κελιά Α50 τότε δεν θα μπορούσαν να μπουν και οι MdCN που είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο για τους Γάλλους.

Ilias_Skaltsiotis

Οι MdCN είναι για έμας, οι Γάλλοι τους έχουν στις FREMM, δεν θα τους βαλουν στις Bel
https://www.ptisidiastima.com/clarification-for-belharra-reference/#comment-196968

Digenis

Αναφέρει κύριους τύπους όπλων εαν και εφόσον επιλέξει το ΠΝ να πάρουμε απο την υπάρχων γραμμή παραγωγής το 2 και 5 . Ακόμα δεν κατάλαβες τι είπαν τα Γαλόπουλα Αδερφακια . Που ξες εσύ ότι δεν θα βάλουν μπροστά 48 κελιά ? Ή ποιος αποκλείει οτι στο τελος θα σου πουν ” εντάξει, θα προεκτείνουμε λιγο την Γραμμη για τα Γαλλικα πλοια και θα βάλουμε ενδιάμεσα την Ελληνική διαμόρφωση ” . Πωληταδες ,ενα ”εαν” βάζουν για να φέρουν τα πάνω κάτω όποτε χρειαστεί .Ετσι λειτουργούν οι πωλητές ..ΟΛΟΙ .

Ilias_Skaltsiotis

Η γαλλική διαμόρφωση και το κόστος της είναι γνωστά εδώ και χρόνια και δεν έχουν αλλάξει. Δεν είμαι εγώ αυτός που είπε οτι αυτήν θα πάρουμε, απλά υπενθυμίζω ποια είναι.

CKfurious

Aντε πάλι τα ίδια και τα ίδια να λέμε!! Στο club των φανατικών τύπου Μουντζαχεντίν Ταλεμπάν klpous πρέπει να προσθέσουμε και τους [email protected]!! Στο ξαναγράφω: Εάν θέλουμε πλοίο με παράδοση το 2024 όπως γράφετε πρέπει να πάρουμε πλοίο ΊΔΙΟ με ότι παράγεται για το Γαλλικό ναυτικό Το Γαλλικό ναυτικό στην αρχική παραγγελια είχε ΜΟΝΟ 2 a50 VLS με ΜΟΝΟ ASTER 15 Κατοπινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχουν αλλάξει γνώμη και μιλάνε για 3 A50 και 1 A70 (MDCN ONLY) Για τον A70 δεν έχει εξαsφαλιστει χρηματοδότηση rer metdefence met emarine Δεν έχει βγει πουθενά αναδιαπραγμάτευση κόστους με τη naval group για… Read more »

Digenis

Αυτο που πρεπει να σε νοιάζει ειναι το κόστος για τα FMS.κάτι ακούστηκε για 13% …Δηλαδή 200εκ και βάλε,τρελό ποσό !!!! Μη ασχολείσαι με εικασίες . Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η κάθε πλευρά ζορίζει την άλλη με δημοσιεύματα .

gdmast

Ναι. Αν θέλουμε το 2ο πλοίο. Αν θέλουμε από το 3ο και μετά, μιλάμε για τη δική μας διαμόρφωση. Αυτό κατάλαβα εγώ. Εν τω μεταξύ για ciws και τέτοια, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο νέο ως προς το που θα κάτσει η μπίλια (και μας καίει ιδιαίτερα).

Ilias_Skaltsiotis

+  Alexandros οι Γάλλοι είναι αυτοι που λένε οτι θα πάρουμε την γαλλική διαμόρφωση. Εγώ απλά θυμίζω ποιά είναι.

adpanos

Γιατί χρειάζεται διαφορετική ναυπήγηση το πλοίο για να τοποθετηθεί ένα CWIS πάνω στο υπόστεγο και για να μπουν 4 X VLS ?
Ρε εσείς θα μας τρελάνετε ?

Ilias_Skaltsiotis

Γιατί είναι κορβετοφρεγάτα και όχι φρεγάτα για να έχει τους χώρους, το ηλ. ρεύμα, ψύξη κτλ που απαιτούνται και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.

adpanos

To πλοίο έχει σχεδιαστεί για να έχει 4 X VLS . Όποιος θέλει τα βάζει, όποιος δεν τα θέλει μένει με 2 ….
Που τα βρίσκεις και τα γράφεις αυτά ;

Ilias_Skaltsiotis

“French Navy’s FDIs will come with “just” 2×8 SYLVER A50 cells for ASTER 30 surface to air missiles. The Hellenic Navy frigates would allegedly receive the addition of 1×8 SYLVER A70 cells for the Naval Cruise Missiles”
https://www.navalnews.com/naval-news/2019/07/france-greece-working-on-g-to-g-agreement-for-multi-mission-frigates/
Δεν είπα εγώ, οτι θα πάρουμε την γαλλική διαμόρφωση οι Γάλλοι το λένε.

adpanos

Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν πει και άλλα οι Γάλλοι.
Ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ΚΑΙ τα Γαλλικά να έχουν 4 X VLS , πως το σκαρί έχει σχεδιαστεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ για να παίρνει 4 X VLS και πως είναι στο θέμα του πελάτη ΑΝ οι θέσεις για τα +2 VLS θα καλυφθούν με λαμαρίνα ή αν θα τοποθετηθουν τα VLS .

Ilias_Skaltsiotis

Άρα σύμφωνα με την λογική σου το πρόβλημα τόσους μήνες είναι οτί δεν έχουμε 30-40 εκ να αγοράσουμε τους 2×8 sylver και το ram ??

Fingolfin

Αν η Bel είναι κορβετοφρεγάτα τότε οι MEKO/S τί είναι ψαρότρατες; Μια χαρά χωράει απλά οι τροποποιήσεις παίρνουν χρόνο. Εδώ χωράνε τόσα συστήματα στις Sa’ar δε χωράνε στις Bel. Ας περιμένουμε γιατί θα είναι μια εξαιρετική φρεγάτα αλλά η τιμή -όπως ακούγεται- θα είναι μέγα θέμα.

Ilias_Skaltsiotis

Οταν αυξάνεται το βάρος και οι ανάγκες σε ηλ. ρεύμα από τα extra κελιά και το ram, για να μην πέσει η ταχύτητα (και άλλο), χρειάζεται ισχυρότερος κινητήρας. Αυτός με την σειρά του απαιτεί μεγαλύτερο μηχανοστάσιο και λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης, για να μην μειωθεί η ακτίνα δράσης, χρειάζεται μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμων. Δεν είναι όλα τοσο απλά. Οι meko είναι σχεδιασμένη ως modular, δλδ μπορείς να προσθέσεις τμήματα κατά την ναυπήγηση, ανάλογα με την διαμόρφωση.

Fingolfin

Θες να μου πεις πως οι Γάλλοι που έφτιαξαν τις Fremm/Horizon δεν τα έχουν υπολογίσει όλα αυτά. Επίσης αν είναι θέμα βάρους (RAM/Phalanx) ας βάλουμε ένα millenium/rapidfire να τελειώνουμε. Όλα αυτά λύνονται, δυο επιπλέον Sylver δεν είναι θέμα.

Ilias_Skaltsiotis

Οι bel μπροστά στις fremm είναι ψαρότρατες!!
Οι Γάλλοι έχουν τις fremm για high end φρεγάτες και τις bel για low end. Όπως οι Άγγλοι τις type 31 και 26. Έμεις θέλουμε με το ζόρι να τις κάνουμε high end.

Alexandros

Του πρώτου πλοίου, εμείς θα πατούμε; Το δεύτερο

kK19641970

Με την ελπιδα για το καλλιτερο ζουμε. Περασαμε πολλα δυσκολα χρονια και αξιζουμε την αναγεννηση της ΧΩΡΑΣ σε ολους τους τομεις

nigozs

Χρειάζεται ψυχραιμία με σκοπό να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Ανεξάρτητα από αυτό η προσφορότερη μέθοδος είναι αυτή της αναμονής.
Νομίζω ότι τελικά θα έχουμε το αποτέλεσμα που περιμένουμε δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται.
Σας το έχω ξαναγράψει: Keep up the good work !

Digenis

Beast Mode και δωσε πονο !!!!

NikolakiEfentis

Αγαπητή Π&Δ, ευχαριστούμε για την διευκρίνηση, αλλά προσωπικά τουλάχιστον, ναμίζω πως είσαστε ήδη σαφείς στο αρχικό άρθρο! 🙂

Αν δηλαδή, επιβεβαιωθούν τα λόγια τους, το πλοίο δεν θα έχει ούτε CIWS, ούτε CAMM-ER (ρητή αναφορά σε απαίτηση μας από τον πρώην Α/ΓΕΝ), ενώ μάλλον ασφαλώς αδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ούτε ECM, ούτε CANTO…

adpanos

Υπάρχει CAMM-ER σήμερα που μιλάμε ώστε να πας να τον αγοράσεις και να τον πιστοποιήσεις;

Ο απλός CAMM υπάρχει. Τον Camm-er θέλω να μου βρεις .

KaizerAmstelVonLagerS

Οταν θα βγει…εσυ βασισμενος στην Ελληνικη προ-ιστορια “αναβαθμισεων” οπλικων συστηματων…εισαι σιγουρος οτι θα τον αγορασεις και θα τον τοποθετησεις;

Digenis

Είναι θέμα χρόνου !!! Στα επόμενα 3-4 χρόνια θα βγει ,,όπως και Mica NG .Το θέμα είναι να υπάρξει ο χώρος-τα κελιά -η προβλέψει και στο τέλος απλά να κουμπώσουν οι πύραυλοι μαζί με τον κατάπλου των πλοίων .Κατα την διάρκεια που φτιάχνονται τα πλοια θα ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη αυτών των πυραύλων .

NikolakiEfentis

Επαναλμβάνω πως στον CAMM-ER έκανε ρητή αναφορά σε απαίτηση μας ο πρώην Α/ΓΕΝ. Το ξέρεω πως ο CAMM-ER είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Είναι όμως προφανέστατη η βούληση του ΠΝ να αυξήσει τον αριθμό των πυραύλων Ε-Α. Το θέμα είναι η δρομολόγηση σχετικού προγράμματος ολοκλήρωσης από τώρα, πράγμα που δεν φαίνεται…

Digenis

Γιατί χαλάει τον Ναύαρχο αν είναι Mica NG ? Το θέμα λοιπόν είναι να φτιάξουν πάνω στο πλοίο τον χώρο που θα μπουν αυτοί οι πύραυλοι , να βάλουν τα ανάλογα vls ,να το ολοκληρώσουν στο σύστημα μάχης και λιγο πριν παραδοθουν τα πλοία να κουμπώσουν απλά οι πύραυλοι .

Ted

Νομίζω ότι από την στιγμή που αποκτήσουμε κάποια από τα ΑΑ πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, η συνεργασία με τις Βελχάρα (ακόμα και με τα 36 κελιά), θα είναι ένα φοβερό δίδυμο
Το ερώτημα μου είναι εάν οι δύο αυτοί τύποι πλοίων “κουμπώνουν” το ένα με το άλλο

George

Μόνο αν έχουν και ASTER-15 ώστε το ΠΝ να μπορεί να κάνει συγκριτικά με ASTER-30 vs SM-2, ASTER-15 vs ESSM και ΑΝ/SPY-1 vs Sea Fire, Harpoon vs Exocet , Mk32 vs ΜU90 κτλ ώστε να γίνει naval consultancy! 😉

NIKOS_300

Ελπίζουμε για τα καλύτερα!! Και οι Γάλλοι σίγουρα θα έχουν σκοπιμότητες για τα όσα λένε, λογικό να θέλουν να κλείσει η συμφωνία χθες..
Πάντως με αξιωματικό του ΠΝ που έχω συνομιλήσει και του έθεσα για το ciws ήταν καθησυχαστικος, βέβαια αυτά είναι και απόψεις..

Punker

Mακάρι να μην υπάρξουν κανενός είδους συμβιβασμοί μιας και το ποσό απόκτησης τους φαίνεται να είναι υψηλό αν όχι απαγορευτικό.

Kostasq

Τώρα μάλιστα, 4 Συλβερ μπορεί να σημαίνει 32 camm-er +16 Αστερ30+8 κρουζ. Οπότε είμαστε εντάξει. Φυσικά θα προτιμούσα για τέτοια επένδυση συν 2 Ram νέας γενιάς (όχι ένα) συν φυσικά σούπερ αντίμετρα και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κτλ.

flashg

Δεν έχει σημασία αν έχει 24 ή 32 φορείς. Δεν είναι κατάλληλο πλοίο για εμάς. Πλοία όπως η Α200, gowind, Khareef-class corvette, ίσως κατ εξαίρεση type31e , είναι πιο κοντά σε αυτό που χρειαζόμαστε τόσο από άποψη εξοπλισμού αλλά και στα οικονομικά μας για να πάρουμε και τους κατάλληλους αριθμούς.

Daidalos

Τα βασικά θέματα είναι δύο. Καταρχάς, από τη μακέτα είναι ξεκάθαρο πως το ελληνικό πλοίο θα έχει 4 Sylver 50/70. Οπότε θα φέρονται συνολικά 32 βλήματα. Το δεύτερο είναι πως το ΠΝ ζήτησε την ενσωμάτωση των Scalp. Το πιθανότερο είναι πως η σύνθεση θα είναι 24 ASTER 30 & 8 Scalp. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανή πλέον η τοποθέτηση του RAM, εφόσον μάλιστα είναι το μόνο CIWS που επανειλημμένα (ήδη από το 2016) έχει τοποθετηθεί σε μακέτες της [email protected] Για το ECM υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αλλά η βέλτιστη είναι το σύστημα που φέρουν οι FREMM.

adpanos

Από την στιγμή που το κάθε σκάφος θα φέρει 2 X SYLVER A70 και 2 X SYLVER A50 , θα μπορεί να έχει επάνω του είτε 8X SCALP & 8X ASTER 30 BLOCK 1 NT & 16X ASTER 30/15 είτε 16 ASTER 30 BLOCK 1 NT & 16 ASTER 30/15 είτε 32 ASTER 30 είτε 16 SCALP και 16 ASTER 30/15. ====================================================== Λογικά με το που εμφανιστεί στην αγορά διαθέσιμος ο CAMM-ER θα μπορεί να πιστοποιηθεί στο σκάφος και θα μπορούμε να έχουμε έως και 64 CAMM-ER φορτωμένους στους 2 X SYLVAER A50 . Είναι μοναδικό το πλοίο και πολλοί… Read more »

Ilias_Skaltsiotis

Ο camm έχει μπει quad packed στον mk 41. Ο mk 41 έχει μεγαλύτερα κελία απο τον sylver και ο camm er είναι πιο φαρδύς από τον camm. Λύπαμαι που χαλάω έναν αστικό μύθο, αλλά το πιο πιθανό είναι : 2 camm er σε καθε κελί του sylver

adpanos

Ηλία μου, και δυο να είναι οι CAMM-ER πάλι ολοκληρωμένο θα είναι το πλοίο.
Λες και έχουμε χρήματα για αγορά τόσων πυραύλων ….. για 13-14 κύριες μονάδες επιφανείας ….

Ilias_Skaltsiotis

Από τον ένα aster 15, σίγουρα είναι πολύ καλύτερα, αλλά και πάλι είναι λίγοι για σύγχρονα πλοία. Ο μόνος λόγος που δεν είμαι τελείως αρνητικος στις bel, είναι η πιθανότητα για quad packed(??) meteor naval
https://www.ptisidiastima.com/naval-meteor-through-mercator/

adpanos

To θετικό Ηλία μου είναι πως με 2 X SYLVER A70 θα έχουμε έως και 16 ASTER 30 BLOCK 1 NG … δηλαδή μελλοντικό όπλο. Επίσης μπαίνοντας και σε αυτή την ριμάδα την PESCO και με την προώθηση του αμυντικού δόγματος της Ε.Ε. = κονδύλια, τα Ευρωπαϊκά VLS θα φτάσουν να έχουν πιστοποιημένα όλα τα Ευρωπαϊκά όπλα. Και Meteor όπως πολύ σωστά λες. Γιατί όχι ? Αν θες ποσότητα για άμυνα σημείου, βάζεις και Camm άμα χρειαστεί, τον απλό γεμίζοντας με 64 τεμάχια. Για τον Camm-er δεν είμαστε σίγουροι αν μπαίνει σε 4-άδες, δεν ξέρουμε τα πτερύγια αν είναι σταθερά… Read more »

CKfurious

Από science fiction καλά πάτε !!! 😛

METEOR και ASTER 30 NG για ένα ναυτικό που έχει διαθέσιμα 4mil για συντήρηση όλου του στόλου το020!!
(oso 1 ENAS ASTER 30!!! REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE)

Εδώ δεν μπορούν να διαθέσουν 100mil να πάρουν μερικές τορπίλες για μια επένδυση 2+ billion !!

Ούτε για τον A70να είμαστε σίγουροι

Οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για CAMM
Μπορούμε να πληρώσουμε εμείς τη πιστοποίηση?

Το Γαλλικό Ναυτικό θα έχει μονο ASTER 15/30 και SADRAL στις Lafayette

Το ελληνικό ναυτικό πόσους τύπους πυραυλων θα υποστηρίζει?

Και βεβαια SM2 και ASTER δεν υποστηρίζονται από κανένα ναυτικό

Ilias_Skaltsiotis

Θα έχει 32 ??

Stavrogin1

αν δεν χωρουν 4 camm er σε ένα κελί ειναι εντελως απίθανο να χωρουν 2 λόγω της τετραγωνικής διατομης του φορέα. το πιθανοτερο ειναι να χωρά μόνο 1 (αν δεν χωρουν 4)

Ilias_Skaltsiotis

Πιθανό και αυτο. Στον mk48 πάντως αντί για 1 sea sparrow μπορούν να μπουν 2 essm.

NikolakiEfentis

Αν δεν δρομολογηθεί από τώρα μέσα στην σύμβαση η ολοκλήρωση του CAMM-ER, με βάση το ιστορικό των Γάλλων, δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ, δεν θα έχουν ακνένα λόγο.

Πρακτικά, σε συνθήκες θερμού επισοδείου/σύρραξης, αν έχει πάνω του τους 8 Scalp, μ’ αυτούς θα μείνει, δεν γίνεται να βάζεις και να βγάζεις. Αν λοιπόν στους οι 24 όλοι κι όλοι πύραυλοι δεν είναι όλοι Aster 30 τότε τί συζητάμε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν πρέπει να πάρουν την θέση τους οι Aster 15.

Scalp_eg

Αν μπεί η Ram21 block2 και με αυτονόητα τα ηλεκτρονικά αντίμετρα τότε το πλοίο είναι απόλυτα ολοκληρωμένο, και το μόνο που του λείπει είναι η “πιστοποίηση” των Camm-er που θα την κάνουν οι ιταλοί για μας στις δικές τους Fremm στον Α50. Με ECM (είτε των Gowind είτε των Fremm) με decoy launcher με Strales και με Ram21 block2 με εμβέλεια κοντά στα 15 χιλιόμετρα το πλοίο είναι άτρωτο. Μόλις πιστοποιηθούν και οι Camm-er και μπαίνοντας σε 4αδες, μόλις με 4 κελιά μπορούμε να έχουμε 16 Camm-er και να μείνουν περισσότερα κελιά για Aster 30. Ενας ιδανικός φόρτος που θα… Read more »

Daidalos

Όσον αφορά τα βλήματα CAMM, το πιθανότερο είναι πως δεν θα ενωματωθούν στα πλoία, τουλάχιστον αρχικά, εφόσον δεν έχει επιλεγεί ο τύπος από το γαλλικό ναυτικό. Ως εκ τούτου, η όποια πιστοποίησή τους στα πλοία θα βαρύνει εξ ολοκλήρου το ΠΝ. Προς το παρόν, ας είμαστε ικανοποιημένοι με τους Aster.

adpanos

Θα μπει και RAM ή Millenium, και MMP που δεν σχολίασε κανείς θα μπει και ECM .
Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά.
Στην τιμή κολλάμε και για αυτό υπάρχουν οι διαβουλεύσεις.

Το πλοίο θα έρθει ολοκληρωμένο και να είναι το Νο1 στο εκτόπισμα του παγκοσμίως.

Mageiras

Αλήθεια τώρα…είναι τόσο απίστευτα δύσκολο να μάθουμε αν οι ελληνικές Belharra θα έχουν CIWS και ποιό και την τελική διαμόρφωση των κελιών/πυραύλων?
Πραγματικά όποιος δημοσιογράφος καταφέρει να το μάθει πάει για πούλιτζερ!

Mageiras

Λοιπόν όλη μέρα διαβάζω σχόλια, άρθρα και ανακοινώσεις στο διαδίκτυο… Κατέληξα στο συμπέρασμα πως το πιθανότερο που συμβαίνει γι’αυτό και η τόση ασάφεια σχετικά με τα συγκεκριμένα πλοία είναι το εξής: 1) Το ΠΝ θα ναυπηγήσει την έκδοση με τα 4 VLS με πιθανότερα τα 2xA50+2xA70 και δεύτερο πιθανότερο τα 3xA50+1xA70. 2) Θα τοποθετηθούν σίγουρα πύραυλοι Aster30 και MdCN 3) Υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθούν και Aster15 και ο λόγος πιστεύω πως είναι πως το ΠΝ εκτιμά πως οι τούρκοι θα κινηθούν μελλοντικά στην απόκτηση SuperSonic Antiship βλημάτων και το συγκεκριμένο βλήμα είναι ένα απο τα λίγα που μπορεί να τους… Read more »

My_name_is_Nobody

Είθε.

Ερώτηση:
Αν οι Γάλλοι υπολογίζουν έναν πύραυλο ανά στόχο, οι Αμερικανοί δύο ανά στόχο, πόσους πυραύλους πρέπει να υπολογίζουν οι Τούρκοι για την μελλοντική φρεγάτα αεράμυνας την οποία προσδοκούν να την εξοπλίσουν με πυραύλους δικής τους παραγωγής;

Mageiras

Δεν πιστεύω ότι οι ικανότητες του εγχώριου τουρκικού πυραυλου θα είναι τέτοιες που ένα αξιόπιστο συστημα αυτοπροστασίας δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει,ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις. Εκτός αν υπάρξει έξωθεν βοήθεια…

Chris

Μέχρι εκεί που ξέρει να μετράει ο “φίλος” σου…

Steve

Δε ξερω τι λέτε… Εγω τον ck πιστεύω που είπε 2 vls….

CKfurious

Γράφω παραπάνω!
Οι Γάλλοι το πλοίο αρχικά το θέλαν με 2 a50 vls και aster 15 προς αντικατάσταση των Lafayette
Ότι γράφω από δημοσιεύματα τα μαζεύω
Δεν ξέρω από μέσα αφού είμαι μια ζωή (απ)έξω!!! 😥

Steve

Μαζεύεις τα δημοσιεύματα που θες να δεις… έχουν βγει δημοσιεύματα και για 4vls αλλά εδώ και 6+ μήνες μάς ζάλισες ότι θα πάρουμε με 2 vls χωρίς ciws και χωρίς esm δηλαδή την γαλλική διαμόρφωση…
και τωρα μας λές τι ήθελαν αρχικα οι Γάλλοι κτλ κτλ

CKfurious

Διάβασε το σχόλιο του Ilia Skaltsioti από πάνω με την αναφορά στο naval news

Εάν δεν είσαι ζαλισμένος :envy:

Steve

Και ο παπαδόπουλος στο κεοπωλείο απέναντι απέναντι λέει ότι θα έχουν 5 Α70 οι δικές μας…
αλλά αφού το λέει ο ηλιας (ένας ανώνυμος σε ένα site) κάτι θα ξέρει…
Η επιχειρηματολογία σου συνεχίζει να σκίζει CK congrats!!!

CKfurious

Δεν διαβάζεις 👿 η δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις 🙁 ?

Αναφέρομαι στο σχόλιο του Ilia με την αναφορά στο naval news

Τώρα εάν συγκρίνεις το naval news με τον χασάπη της γειτονιάς σου μάλλον είσαι πολύ ζαλισμένος :envy: που δεν αξίζει να το συνεχίσουμε

Digenis

Υπαρχουν και δημοσιευματα για 5Vls ,για επιμήκυνση του πλοίου ,για τοποθέτηση Mica σε άλλα σημεια του πλοίου … Ο ναυαρχος τσουνης μιλουσε ο ιδιος για CAMM αλλά ο CK κολησε στα 2 Vls .

CKfurious

Εγώ και το Γαλλικό Ναυτικό !!!

Τα χει γράψει ο Ilias Skaltsiotis με ένα σωρό αναφορές

Οι Γάλλοι για το πλοίο τους έχουν υπογράψει για 2 A50 VLS
(3.8 billion/ 5 ships)

Συζητάνε και συζητάμε για επιπλέον VLS !

ακόμα δεν έχει βγει τίποτα συγκεκριμένο που να δηλώνει πως θα αλλάξει το design αλλα και το κόστος για τα επιπλέον VLS ιδιαιτερα για τοA70!!

Εάν έχεις συγκεκριμένο reference/link για το αντίθετο δώστο

Εάν θέλουμε πλοίο το 024 τότε θα πάρουμε ότι πάρουν οι Γάλλοι!! 😥

darede

Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι οτι αρμενίζουμε λανθασμένα για ακόμα μια φορά γιατί δεν υπάρχει σχεδιασμός. Και ερωτώ ποιά είναι η προτεραιότητα στο Π.Ν, μήπως η εύρεση πλοίων ενδιάμεσης λύσης και η αγορά τορπιλών; Και υπάρχει ή όχι η πιθανότητα για παραχώρηση TICO; Αν ναι τότε δεν μας βιάζει κανείς γιατί προηγείται η αναβάθμιση των MEKO. Αν όχι τότε στην συμφωνία με τις belharra, δεν θα έπρεπε να τα ζητήσουμε απο τους γάλλους. Και εν τέλει γιατί να πάρουμε το 2 πλοίο, δεν το καταλάβα; Δεν θα ήταν καλύτερο να παίρναμε το τρίτο γνωρίζοντας τότε τις παιδικές ασθένειες των πλοίων;

sotbak

άντε να τα ξαναπούμε λοιπόν: Οι Μπελ έχουν το καλύτερο ραντάρ (δεδομένο). Από εκεί και πέρα στα + είναι οι ανθυποβρυχιακές δυνατότητες (επίσης δεδομένο). Μέχρι εδώ καλά, αλλά από εδώ και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα: 1) ECM (;;), 2) εγγύς Α/Α άμυνα-υποστήριξη (;;), 3) αριθμός ΑΣΤΕΡ 30 για την Α/Α περιοχής (;;) γιατί χρειάζονται κατά την ταπεινή μου γνώμη από 24 έως 32 αν είναι να αντιμετωπίσουν επιθέσεις κορεσμού μεταξύ Ρόδου-Κύπρου (και λίγοι είναι κανονικά) γιατί η ΤΗΚ θα στοχοποιήσει με κάθε δυνατό μέσο της τις Μπελ σε περιβάλλον επιχειρήσεων/εχθροπραξιών…., 4) αριθμός ΑΣΤΕΡ 15 (;;) ….μάλλον μένουν λίγες θέσεις, 5)… Read more »

Ilias_Skaltsiotis

Πως είναι δεδομένο οτι έχουν το καλύτερο ρανταρ, όταν ακομα δεν έχει κατασκευαστεί ένα πληρες πρωτότυπο που να έχει δοκιμαστεί ??? Μπορεί και να είναι αλλά κανείς δεν μπορεί να το ξέρει για μερικούς μήνες/χρόνια, πέρα απο τους πολύ καλούς διαφημιστές της naval group/thales

sotbak

με βάση τις προδιαγραφές του σχεδιαστή/κατασκευαστή. Συμφωνώ όμως ότι στην “καμπούρα” μας θα δοκιμαστεί…

kostask22

Το SeaFire500 έχει δοκιμαστεί και θα είναι πολύ ανώτερο από το Hercules των Fremm ισάξιο των AN/SPY-6, και το πιο “ανοικτό” από τα 3 να συνεργαστεί με οποιοδήποτε σύστημα. Oι Γάλλοι θέλουν να πιστοποιηθούν όλα τα συστήματα πριν μπουν στο πρώτο σκαρί. https://www.navalnews.com/naval-news/2019/09/sea-fire-next-gen-radar-system-begins-testing-at-shore-integration-facility/

Ilias_Skaltsiotis

Όπως λέει και το άρθρο δεν είναι πλήρες πρωτότυπο, αφού έχει κατασκευαστεί μόνο η 1 απο τις 4 πλευρές. Επίσης δοκιμάζεται στην στεριά σε ελεγχόμενες συνθηκες. Δεν έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες για να δεις πχ τα προβλήματα από τους κραδασμούς απο τα κύματα ή τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από τα άλλα συστήματα του πλοίου.

npo

αρα αν θέλουμε ειδική διαμόρφωση θα περιμένουμε το 3ο πλοίο

massey-ferguson-65

Δηλαδή αγαπητή πτήση μας λέναι ότι η Hellenic belharra,θα ειναι με 32 κελιά,16 A50 για aster 30,16 A70 για aster 30-scalp naval,μας επιτρέπουν πρακτικα-θεωριτικα με πολύ ανοχή να βάλουμε τουλάχιστον 1 phalanx αναβαθμισμένο από τις παλιές φρεγατες μας και το αντιεραπορικο κανόνι 75mm .Για τους camm-er από ότι φέρνετε αποφεύγετε στο παρόν να πιστοποιηθούν για λόγους κόστους και ανοίγουν παραθυράκι να τα πιστοποιησουμε στους sylver μαζί με τους Ιταλούς για μείωση του κόστους(στο μέλλον…)μεχρι εδώ σχετικά Καλά……ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΕΙΝΤΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΕ 27 κόμβους ταχύτητα οπου στην 15ετια γίνονται λόγο παλαιότητα μηχανών 24;;;;;τι;;Πώς από Σούδα θα φτάσουν Καστελόριζο ,Κύπρος,Ισραηλ;;;θα πάναι πετώντας… Read more »

adpanos

Η θεωρία λέει πως δεν χρειάζεται να πας , ΑΝ το ραντάρ σου (μάτι σου) είναι ήδη εκεί …. και το δόρυ σου (πύραυλος) μπορεί να καρφωθεί στο σημείο , καλύτερα από μακρυά…. 🙂

DimitrisXr

Τοτε να μην παρουμε πλοια και να τους βαραμε απο την Κρητη…

adpanos

Από την Κρήτη δεν μπορείς να δεις Σαμοθράκη … Μην κάνεις άστοχες παρομοιώσεις … λες και έχουν μεγάλη διαφορά τα 27 με τα 29Kn ……

NikolakiEfentis

Έχουν, ιδίως σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, υπάρχει και απαίτηση περίσιας ισχύος που ευλόγως απαιτούσε και απαιτεί το ΠΝ.

NikolakiEfentis

Δεν ισχύει αυτό που λες. Το sprint του Ν. Φωκά άλλωστε, για να φτάσει στο Ορούτς Ρέις είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Ares

Να κάνω μια διευκρίνιση κι παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας συμπληρώσει ή και να με διορθώσει εφόσον πω ανοησία. Αρχικά νομίζω οι Γάλλοι ουδέποτε ανακοίνωναν πλήρως τα ακριβή στοιχεία και δεδομένα των όπλων τους. Δεύτερον δεν πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο πιστοποίησης του Thales naval rapid fire 40 ; Τέλος από την αρχή αυτό που είχε ανακοινωθεί δεν ήταν περί μόνο ηλεκτρονικών αντιμετρων και πιο συγκεκριμένα το sentinel; Παρακαλώ μόνο να μην προτρέχουμε άλλωστε όλοι μας ελπίζουμε για το καλύτερο και δεν νομίζω να μην ισχύει το ίδιο και για το πολεμικό Ναυτικό.

GK_

Διαβαζοντας τα κειμενα σας, παρατηρησα το εξης. Ας αφησουμε στην ακρη για μια στιγμη τα πολυσυνθετα σεναρια των γωνστων και μη αεροναυτικων πολεμων σε αιγαιο και μεσογειο και ας παμε σε κατι πολυ απλο, θα ελεγα «παιδικο». Εαν, λεω εαν, για καποιον «αλφα» λογο κανουμε μια απευθειας συγκρηση μεταξυ των δυο πολυ νεων και προσφατων σχεδιασεων που τα δυο κρατη αυτη την στιγμη προτιθενται να εισαγουν σε υπηρεσια θα δουμε ορισμενες διαφορες: https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul-class_frigate Η κλαση «Istanbul» εμφανιζεται σαν μια φρεγατα γενικων καθηκοντων, θα ελεγα ακολουθωντας την λεγομενη «παραδοσιακη» και πεπατημενη λογικη, χωρις εκπληξεις – πυροτεχνηματα σαν τα βληματα Cruise. Απο… Read more »

Δεν ειναι “παιδικο” το σεναριο σου.
Ειναι σεναριο ναυτικης συγκρουσης, υπαρχουν και αλλες παραμετροι, αλλα οταν προγραμματιζεις, ξεκινας απο αυτα τα δεδομενα, και αν οι αλλες παραμετροι ειναι ευνοικες, εχει καλως, ή το αντιθετο.
Και ειναι σωστο. Το εγραψα κι εγω αλλου.
Ειναι ποιοτικα πλοια, αλλα θα ηταν ιδανικα με αντιπαλους τη Σουηδια πχ ή την Πορτογαλια. Στην περιπτωση μας τα νουμερα (αριθμοι πυραυλων καθε πλευρας) δε “βγαινουν”, ακομα και αν αντικατασταθουν οι Scalp απο AA.

Οι 16/24 Aster30 ειναι μικρομεγαλισμος. Εχεις την εμβελεια, αλλα χωρις ποσοτητα…

andreasmp412c

Το ειχα γραψει κ παλιοτερα. Μιλαμε για κοινη διαμορφωση αλλα θα παρει η ελλαδα την γαλλικη μπελαρα ή η γαλλια την ελληνικη; Δεδομενου του γαλλικου ενδιαφεροντος για την ανατολικη μεσογειο, μην εκπλαγουμε αν δουμε τις γαλλιδες με 32αρι vls

kostask22

Καλά κάνουν οι Γάλλοι και διαλαλούν ότι δεν αλλάζει διαμόρφωση, καλά κάνουν οι μακετίστες και οι μαρκετίστες και και δείχνουν 4 VLS και ECM και RAM. Και τα 2 ισχύουν, η Παρλί μιλάει για την επείγουσα υπογραφή που θα επιτρέψει την Ναυπήγηση του 2ου πλοίου, την χρηματοδότηση του, και την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τα ναυπηγεία απευθείας. Καλά κάνει και το Υπαμ και επεξεργάζεται προδιαγραφές και διαμορφώσεις και ζητάει να καθοριστεί η διαμόρφωση από πριν. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο χρόνου και μεσαζόντων- πιστωτών, πιστεύω ότι θα γίνει ότι καλύτερο, και οι κραυγές περί μίζας και πουλήματος στους Γάλλους είναι… Read more »

Inccy

Δεν έχω πει τίποτα για τις [email protected] μέχρι τώρα. Προσπαθώ να καταλάβω τον σχεδιασμό του ΠΝ. Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα. Το πλοίο δεν είναι ΑΑW. Αυτό είναι ξεκάθαρο και ας φοράει το πολύ καλό Sea Fire. Και να θέλει να γίνει δε μπορεί μιας και οι CAMM ER που μπαίνουν δε quad pack δεν υπάρχουν ακόμη!. Ακούγονται πολλά για Tico ή ΑΒ, διαβάζουμε και για Σούδα οπότε υποθέτω ΑΑW βλέπουν προς τα εκεί στο ΠΝ. Και οι ΒΕL; Καλή σουίτα ηλεκτρονικών, καλές τορπίλες, θα βγάλουν και οι απέναντι 6 214…μάλλον για κρούση και ASW τις θέλουμε. Ποιο άλλο πλοίο… Read more »

adpanos

Εχεις να μας παρουσιάσεις κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Camm-Er δεν μπαίνει σε τετράδες ?
Link παρακαλώ…..

Επίσης θα ήθελα να μας πεις γιατί 4 X 8= 32 VLS δεν κάνουν το πλοιο A/A …
Τον τύπο του φόρτου των πυραύλων τους διαλέγεις …
Θες να βάλει μόνο CAMM , βάζει CAMM .
Θες Camm-er, βάζεις Camm- ER.
Θες ASTER 15/30 ? βάζεις ASTER .

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η φιλολογία.

Inccy

Δεν είπα πως οι CAMM ER δε μπαίνουν δε τετραδες. Είπα πως δεν είναι διαθέσιμοι ακόμα και πως χρειάζονται πιστοποίηση όταν θα είναι διαθέσιμοι. Προσπαθώ να καταλάβω τον σχεδιασμό του ΠΝ. Με αυτά που ακούγονται για Σούδα και Τικο φαντάζομαι πως ΑΑ πλοία βλέπουμε εκεί, τουλάχιστον αρχικά. Κάποιοι λένε πως με Τικο δεν θέλουμε Μπελ. Και σκέφτομαι πως με 6 214 που θα μπουν σε υπηρεσία με το ΤΝ, και με αυτά που έχουμε, μια χαρά χρειάζονται οι Μπελ με την ASW σουίτα τους. Βάλε και όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες και τις δικτυοκεντρικες του ικανότητες και έχει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος… Read more »

George

Αν υπάρχουν TICO τότε δεν έχουν νόημα οι FTI για το ΠΝ που πρέπει να αντικαταστήσει 9 σκάφη.
Περίπου την ίδια ASW σουίτα την παίρνεις και με την μικρότερη φρεγάτα Gowind (σε τοναζ 3200) που είναι στα μισά χρήματα.
Αρα αφού δεν προσθέτεις κάτι σημαντικό στην α/α περιοχής γιατί να μην έχεις 4 Gowind με ESSM και τις ίδιες α/υ δυνατότητες με τις FTI αντί για 2 σκάφη?
Πέρα από αυτό οι Gowind δεν έχουν ρίσκο, θα μπορούσαν να παραδοθούν πολύ νωρίτερα και οι 3 θα μπορούσαν να ναυπηγηθούν εδώ

Inccy

Το “4” από που προκύπτει; Κανείς δε ξέρει ακόμα τι περιέχεται στο πακέτο των 2 δις. Όσο για τις ναυπηγήσεις εδώ.. εδώ που και πότε; Ακόμα τις super Vita περιμένουμε και όπως έχει η κατάσταση με τα ναυπηγεία, καλό ξεμπερδεμα. Κανείς από εμάς εδώ δε γνωρίζει τον σχεδιασμό του ΠΝ. Όλοι επικεντρώνονται στο αυτό έχει 4 πυραυλακι το άλλο έχει 8. Λες και θα βγάλουμε στην αν. Μεσόγειο ένα πλοίο μόνο του ξεμπαρκο να σουλατσαρει. Προφανώς και θα δημιουργηθούν ομάδες μάχης. Προφανώς κάποιος πρέπει να διαχειρίζεται τις πληροφορίες από όλους τους αισθητήρες, τηλεπικοινωνίες κτλ. Τα Τικο και να έρθουν δε… Read more »

SABRE

Τα πλοία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν αντιπυραυλική άμυνα τελευταίας γραμμής. Στην ανάγκη βγάζουμε ένα ram από μια ρουσεν κ το βάζουμε σε μια μπελ. Πατέντα ξέρω αλλά δεν νοείται πλοίο 1 δις χωρίς ram. Τέλειο θα ήταν να είχε ένα εξαρχής.

Skeptomenos_politis

Οι Τουρκοι πλεον τοποθετουν εκτοξευτες πυραυλων κατα πλοιων Atmaca στα παραλια στο Αιγαιο και της Ανατολικης Μεσογειο. Αυτο που πιθανοτατα θα κανουν, ειναι να χρησιμοποιησουν Μη Επανδρωμενα Αεροσκαφη για εντοπισμο Ελληνικων πλοιων στη θαλασσα (Αιγαιο, Αν. Μεσογειο) ωστε να στοχοποιηθουν απο τις επιγειες συστοιχιες και απο αεροσκαφη σε μαζικες επιθεσεις κορεσμου.

Επομενως η ικανοτητα αυτοπροστασιας των πλοιων και το φορτιο πολλων Α/Α πυραυλων ειναι απαραιτητο για να επιβιωσουν.

adpanos

Τα MLRS τα γνωρίζεις?
Ας τους φέρουν στα παράλια να γελάσουμε με τα υπερόπλα τους.

faith

Ας αφήσουμε τις belharra για μετά και ας κάνουμε upgrade τις SV.
Όπως :
https://m.imgur.com/gallery/jH4Of6k

faith
Scalp_eg

Γιατί όχι οι Camm-er σε 4άδες στον “τεράστιο” Α70?
Αφου μάλλον πάμε για 2Α50+2Α70 και μάλλον θα φορτώνουμε μόνο 8 Mdcn.

Mageiras

Δεν είναι θέμα το βάθος (A70=7 μέτρα βάθος Α50=5 μέτρα βάθος κοκ) αλλά το πλάτος. Οι Camm-er όπως και οι Camm θα φέρονται σε δικό τους κάνιστρο διάστασης 27,5εκX27,5εκ καθώς διαθέτουν δικό τους σύστημα εκτόξευσης αερίων και μετά ενεργοποιούν τον πυραυλοκινητήρα. Το πλάτος όλων των εκτoξευτών σειράς Α είναι 56X56εκ που σημαίνει ότι χωράνε σε 4αδες και δεν υπάρχει και κανένας λόγος ίσα ίσα θα ήταν πισωγύρισμα να μην προνοήσουν να μπαίνουν σε 4αδες. Τώρα αν κάποιος για να το πιστέψει θα πρέπει να του πάνε έναν Α50 με τέσσερις CAMM-ER σπίτι του είναι δικό του θέμα… Για λινκ παραπέμπω… Read more »

adpanos

Ο SYLVER A70 έχει τις ίδιες διαστάσεις με τον A-50 στο μήκος πλάτος , απλά είναι πιο βαθύς.

comment image

http://bemil.chosun.com/brd/files/BEMIL085/upload/2008/08/4_1_1.jpg

comment image

Οι έως τώρα διαθέσιμες επιλογές φόρτου στον κάθε ένα εκτοξευτή είναι οι παρακάτω.

comment image

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως οι Camm-er όπως και κάθε άλλος πύραυλος, αν είναι να μπει σε τετράδες μπαίνει ο ένας δίπλα στον άλλο.
Δεν έχει νόημα να σπαταλήσεις έναν SYLVER A-70 για να βάλεις CAMM-ER.

adpanos

Και οπτικά η διαφορά CAMM με CAMM-ER “The CAMM ER is being developed by MBDA Italy, obviously in competition with the whole group MBDA and particularly with MBDA UK that developed first the air-to-air missile ASRAAM of which CAMM retains structural components and motor, then the SEA CEPTOR which is the naval version of CAMM, embarked on FFG Type 23 to replace obsolete Sea Wolf and is integrated into the PAAMS Type 45 Daring class on DDG and intended to be installed on new FFG Type 26. The naval version of the Sylver A50 Launcher will be used by CAMMER… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

27
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 3.99

Related News

Όσο εμείς αναρωτιόμαστε για τα λιγοστά ΑΑV-7, οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το δικό τους!

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή βρίσκεται το τουρκικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα MAV (παλαιότερα γνωστό ως ZAHA), που αναπτύσσεται από την εταιρεία FNSS και...

K. Ρέι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί «ροή παραπληροφόρησης» για να υπονομεύσει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με μια σταθερή εκστρατεία παραπληροφόρησης που στοχεύει τον...

Το Μαυροβούνιο παραλαμβάνει τα πρώτα του ελικόπτερα Bell 505

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου, το Μαυροβούνιο παρέλαβε τα δύο πρώτα μονοκινητήρια ελικόπτερα Bell 505 JetRanger X που παρήγγειλε νωρίτερα...

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Όπλα λέιζερ σε μαχητικά αεροσκάφη, κάνοντας τον Meteor να μοιάζει… απολίθωμα του παρελθόντος

Οι τακτικές αερομαχίας δεν είναι μία αυθαίρετη έννοια. Συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις κι είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτών, δηλαδή ο καθένας δίνει τη μάχη...
- Advertisement -