Η κλιματική αλλαγή δυσκολεύει την απογείωση των αεροπλάνων

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα αεροπλάνα στην Ελλάδα χρειάζονται πλέον μακρύτερους διαδρόμους για να απογειωθούν, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας, καθώς ο ολοένα θερμότερος αέρας και οι άνεμοι με μικρότερες ταχύτητες χαμηλά στο έδαφος δυσκολεύουν τα αεροσκάφη να σηκωθούν από το έδαφος.

Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα -η πρώτη του είδους της διεθνώς- που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικά αεροδρόμια και σύμφωνα με την οποία ίσως οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεωθούν στο μέλλον να μειώσουν τον αριθμό των επιβατών ή τα καύσιμα τους, έτσι ώστε τα αεροπλάνα να ελαφρύνουν και να απογειώνονται πιο εύκολα. Εναλλακτικά, οι εταιρείες ίσως αναγκαστούν να περιορίσουν τις πτήσεις τους, αποφεύγοντας πια αεροδρόμια με μικρούς διαδρόμους (π.χ. σε μικρά νησιά) – κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό και γενικότερες.

Οι ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρο Ραψομανίκη, υπεύθυνο της Μονάδας Περιβαλλοντικών και Δικτυακών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (ΠΕΔΙΤΕ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», τον καθηγητή Πολ Γουίλιαμς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ και τον αναπληρωτή καθηγητή Γκάι Γκράτον του Πανεπιστημίου του Κράνφιλντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Climate Change» (Κλιματική Αλλαγή).

Οι αεροπορικές μεταφορές συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές των «αερίων του θερμοκηπίου» και η νέα έρευνα δείχνει ότι, με τη σειρά της, η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επιπτώσεις στις πτήσεις, κάτι που θα γίνει ακόμη πιο αισθητό στο μέλλον.

Η μελέτη εστίασε σε στοιχεία για τις απογειώσεις από δέκα ελληνικά αεροδρόμια δύο τύπων αεροσκαφών, του τυπικού μέσου επιβατικού Airbus A320, και του μικρότερου Havilland DHC8-400. Διαπιστώθηκε ότι το μέγιστο βάρος απογείωσης για το Airbus A320 μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 0,12% το χρόνο από το 1988 που τέθηκε σε κυκλοφορία, έως το 2017, ενώ για το DHC8-400 η μέση ετήσια μείωση στο μέγιστο βάρος που καθιστά εφικτή την απογείωση, ήταν 0,02%. Και τα δύο αεροσκάφη κερδίζουν ύψος λιγότερο γρήγορα μετά την απογείωση τους, όσο περνάνε τα χρόνια.

Σε ορισμένα ελληνικά αεροδρόμια, όπως της Χίου (με μήκος αεροδιαδρόμου 1.511 μέτρα), κατά την 30ετία 1988-2017 το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του Α320 μειώθηκε κατά σχεδόν 4.000 κιλά, βάρος που είναι ισοδύναμο με 38 επιβάτες μαζί με τις αποσκευές ή με καύσιμα για απόσταση 1.300 χιλιομέτρων.

Η απόσταση που χρειάζεται να διανύσει το Α320 για να απογειωθεί από ένα ελληνικό αεροδρόμιο, έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 2,7 μέτρα (0,15%) ετησίως, ενώ για το DHC8-400 κατά 1,5 μέτρα (0,1%) το χρόνο. Συνολικά, μεταξύ 1988-2017 το μήκος του αναγκαίου διαδρόμου για την απογείωση του Α320 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 80 μέτρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν κατά 100 μέτρα.

«Η μείωση του αριθμού των επιβατών σαφώς θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα των αεροπορικών εταιριών. Η μείωση των καυσίμων των αεροπλάνων θα περιορίσει την απόσταση που μπορούν να ταξιδέψουν. Η εναλλακτική λύση να επεκταθούν οι διάδρομοι για να αυξηθεί η ταχύτητα απογείωσης, σημαίνει ότι ορισμένοι τουριστικοί παράδεισοι θα πρέπει να καλυφθούν με ακόμη περισσότερη άσφαλτο. Καμία λύση δεν είναι ελκυστική, αλλά ίσως πρέπει να καταφύγουμε σε αυτές στο μέλλον, εκτός και αν η κλιματική αλλαγή περιοριστεί», δήλωσε ο Γουίλιαμς.

Άλλη μελέτη στο παρελθόν είχε δείξει ότι η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των αναταράξεων στη διάρκεια των πτήσεων.

Παύλος Δρακόπουλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

12
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
SpartaspartaΝικόλαοςx-mΚάποιοςAESA Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ακριβώς το είδος των άρθρων που μας λείπει από την ΠΤΗΣΗ! Μπράβο! Back to the roots!
Υ.Γ. Επιτρέψτε μου τη διόρθωση ότι μιλούμε για διαδρόμους, όχι αεροδιαδρόμους, οι οποίοι ευρίσκονται άλλωστε … στον αέρα!

VAGGELAS
Member
Noble Member
VAGGELAS

Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο και βεβαίως σημαντικές οι διαπιστώσεις των φίλων με τις παρεμβάσεις τους. Ως μη ειδικός και επαγγελματίας, αλλά με την ιδιότητα του flight simmer, θα περίμενα ως την πλέον εύκολη, άμεση, αποτελεσματική και προφανή εναλλακτική λύση για την κάλυψη των 80-100 μέτρων (στην περίπτωση του Α320) που απαιτούνται για την απογείωση, την (μικρή) αναπροσαρμογη του του take off thrust (μέσω των τεχνικών derated take off thrust και assumed temperature, που εφαρμόζονται στην συντριπτική πλειοψηφία των απογειωσεων), παρά την επιμήκυνση των διαδρόμων αποπροσγειωσης. Με κάθε επιφύλαξη η παρέμβαση μου, σίγουρα στο φόρουμ υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου να διορθώσουν –… Read more »

Michail Bardanis
Guest
Michail Bardanis

Διάδρομοι αποπροσγείωσης, όχι αεροδιάδρομοι. Καλό θα ήταν να διορθωθεί στο άρθρο.

DP80
Member
Active Member
DP80

Μήπως φταίει η παλαιότητα των αεροσκαφών και οχι η κλιματική αλλαγή? Το λέω γιατί οι επιστήμονες προβλέπουν το 2020 να είναι κατά μέσο όρο 2 βαθμούς κελσίου μικρότερη η θερμοκρασία από το 2019, και λένε ότι κινούμαστε σε μια νέα εποχή των παγετώνων.

Βέβαια και το αυτοκίνητό μου πριν 3 χρόνια πατούσε 160 και σήμερα με τα βίας πάει στα 140. Λέτε να φταίει η κλιματική αλλαγή και για αυτό?

Kapoios
Member
Kapoios

Ποιοι επιστήμονες λένε τέτοιο πράγμα;;;;

Κάποιος
Guest
Κάποιος

Κάποιοι … «βαλτοί»

x-m
Member
Famed Member
x-m

https://principia-scientific.org/nasa-extremely-low-sunspot-counts-indicate-global-cooling-onset/

https://electroverse.net/grand-solar-minimums-and-the-fall-of-empires-a-great-crash-looms/

Στην υπόθεση (λανθασμένη ή σωστή ) της ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος ανθίζουν τρομακτικά οικονομικά συμφέροντα.

Κάποιος
Guest
Κάποιος

Αγαπητε η «κλιματικη αλλαγή» είναι η πηγή όλων των δεινών του πλανήτη… ε δεν θα ήταν και για τα αεροπλάνα;;

Planodios
Guest
Planodios

“…Η μελέτη εστίασε σε στοιχεία για τις απογειώσεις από δέκα ελληνικά αεροδρόμια…” Αν κατάλαβα καλά αυτή η μελέτη προσπαθεί μέσα από τη μείωση του μέγιστου βάρους απογείωσης να βγάλει συμπέρασμα για την αύξηση της θερμοκρασίας. Μα δεν υπάρχουν ακριβείς μετρήσεις για την θερμοκρασία από θερμόμετρα; Το μέγιστο βάρος απογείωσης μπορεί να ελαττώθηκε και από άλλους παράγοντες. Αποδίδουν το φαινόμενο αποκλειστικά στην αύξηση της θερμοκρασίας λόγω κλιματικής αλλαγής; Επίσης ο άνεμος με μικρότερη ταχύτητα είναι καλός η κακός; Απ’ όσο γνωρίζω εξαρτάται κυρίως από τη διεύθυνσή του, με τον ούριο άνεμο να αυξάνει το μήκος απογείωσης. Η μελέτη υπονοεί ότι η… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δηλαδή το καλοκαίρι στην Ελλάδα θέλουμε 600 μέτρα περισσότερα και τον χειμώνα 300 μέτρα λιγότερα. Στην Αλάσκα δε, τον χειμώνα όλα τα αεροπλάνα είναι VSTOL. Αντί να αυξάνουν στροφές με φρένα, λόγω οικονομίας και μεγάλων διαδρόμων εν κινήση αυξάνουν την ισχύη σταδιακά. Τα περισσότερα επιβατικά για να βγάζουν και από την μύιγα ξύγκι οι αεροπορικές έχουν efficiency meter, σαφώς και θα θέλω περισσότερο διάδρομο αν το πάω με οικονομία. Όλοι οι νέοι κινητήρες έχουν τουλ´αχιστον 15 έως 30% περισσότερη ώση από αντίστοιχους 20 χρόνια πριν, γιατί να χρειάζονται περισσότερα μέτρα; Δεν θέλω να γειώσω κανένα αλλά η κλιματική αλλαγή είναι… Read more »

Νικόλαος
Guest

Απορία, Χρειάζεται περισσότερος διάδρομος γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα απογείωσης, ή γιατί για να πετύχουμε την ίδια ταχύτητα απογείωσης θέλουμε μεγαλύτερο διάδρομο;

Spartasparta
Guest
Spartasparta

Η θερμοκρασια ανεβαινει γιατι η Βενετια πλυμμηριζει ολο και πιο πολυ απο την ανοδο των νερων οπως καο σε πολλες παρακτιες πριοχες γρεμιζονται δρομοι απο τη θαλασσα και ηνθαλασσα γκεμιζει και ((τρωει)) στερια.Το ζητμηα με τα αεροπλανα ειναι οτι αυτα ευθυνονται κατα ενα μεγαλο μερος για την ανοδο τηε θερμοκρασιε στον πλανητη απο την μολυνση της ατμοσφαιρας με μεθανιο που ανοιγει τρυπα στο οζον και εγκλωβιζει τις βλαβερες υπερυωδεις ακτινες τουνηλιου μεσα στην γηηνη ατμοσφαιρα ,μεαποτεκεσμα να εχουνε πρωτη φορα τυφλες φωκιες απο υπερυωδεις ακτινες στους πολους απο την τρυπα στο οζον στους πολους ως αποτελεσμα της ανθωπογονου μολυνσης της… Read more »