19.7 C
Athens
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΡΘΡΑCMV-22B Osprey COD: Νέος ρόλος για τον διάδοχο των C-2A όμως είναι...

CMV-22B Osprey COD: Νέος ρόλος για τον διάδοχο των C-2A όμως είναι το κατάλληλο αεροπλάνο για την δουλειά;

- Advertisement -


Η Μοίρα VRM-30 (Fleet Logistics Multi-Mission Squadron 30) είναι η πρώτη μονάδα του αμερικανικού Ναυτικού που θα αναλάβει την εκτέλεση αποστολών COD με την τροποποιημένη έκδοση CMV-22B του MV-22 Osprey, αντικαθιστώντας τα C-2A Greyhound τα οποία μεταφέρουν σήμερα προσωπικό και κρίσιμα υλικά/εφόδια στα αεροπλανοφόρα εν πλω. Η απόφαση επιλογής του CMV-22B για τις ζωτικής σημασίας αποστολές COD (Carrier Onboard Delivery) ελήφθη το 2016 με γνώμονα την ηλικία των C-2A αλλά κυρίως την δυνατότητα των Ospreys να επιχειρούν σχεδόν από παντού και όχι μόνο από οργανωμένα αεροδρόμια.
Σύμφωνα με το Jane’s 360, η μετάπτωση στον νέο τύπο έχει ήδη αρχίσει με την συγκρότηση της Μοίρας VRM 30 «Titans». Στα πλεονεκτήματα του Osprey συγκαταλέγονται επίσης η ικανότητα εναερίου ανεφοδιασμού, η δυνατότητα να επιχειρεί χωρίς καταπέλτη για την απονήωση και συρματόσχοινα ανάσχεσης για την προσνήωσή του καθώς και η ευελιξία που παρέχει η παράδοση φορτίου ή επιβατών νύχτα, κάτι το οποίο δεν κάνει το C-2A.

Επίσης, απαιτεί λιγότερο προσωπικό για απονήωση/προσνήωση –μόλις έξι έναντι των περίπου 40 ατόμων που χρειάζεται ένα Greyhound– ενώ αιωρούμενο ως ελικόπτερο μπορεί να εκτελεί κάθετο ανεφοδιασμό (vertical replenishment) εκτός από το αεροπλανοφόρο του και σε άλλα πλοία της Ομάδας Μάχης. Προς το παρόν, τέτοια καθήκοντα εκτελούν τα MH-60R και –S των Αεροπορικών Πτερύγων ενός αεροπλανοφόρου ή ελικόπτερα άλλων πλοίων.
Σε διαμόρφωση μεταφοράς αναρτώμενου εξωτερικού φορτίου τo Osprey διαθέτει μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα εν σχέσει με το C-2A (10.000 λίβρες έναντι 8.500 του Greyhound) και καλύτερη διαχείριση ογκωδών φορτίων. Θεωρητικά δε, παρέχουν σε ένα αεροπλανοφόρο ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για την υποστήριξη μη πολεμικών επιχειρήσεων, όπως εκκένωση αμάχων ή ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές.
Το Ναυτικό θέλει, το Osprey μπορεί;
Οι πρώτες Μοίρες των CMV-22B αναμένεται να είναι επιχειρησιακές μέχρι το 2020, έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν, με τον τύπο να καθίσταται πλήρως επιχειρησιακός τέσσερα χρόνια αργότερα –πριν την προγραμματισμένη για το 2026 απόσυρση των C-2A που φτάνουν στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Το αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει να αντικαταστήσει 27 Greyhounds με 38 Οspreys τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με επιπλέον συστήματα καυσίμου και επικοινωνιών σε σύγκριση με τις εκδόσεις της USAF και των Πεζοναυτών καθώς και με μεγάφωνα στην καμπίνα των επιβατών.

Μια από τις «ενστάσεις» που εγείρουν οι πιο δύσπιστοι έχει να κάνει με την «μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα» του CMV-22B έναντι του Greyhound. Όπως επισημαίνουν πρώην πιλότοι C-2, τα αεροσκάφη tilt-rotor ίσως να μην μπορούν να διαχειριστούν μεγάλα φορτία όπως είναι οι εφεδρικοί κινητήρες για άλλους τύπους αεροσκαφών. Και η μεταφορά κινητήρων και ανταλλακτικών στα αεροπλανοφόρα είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας, ιδίως σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων όπου Hornets, Super Hornets και F-35C θα «βάζουν ώρες» απίστευτα γρήγορα.

«Το Osprey δεν έχει αρκετό χώρο εσωτερικά για κάτι τέτοιο» λένε απλά. Τα αεροπλανοφόρα έχουν μεν εγκαταστάσεις για τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των μέσων της Αεροπορικής Πτέρυγας που διαθέτουν, όμως οι καινούργιοι κινητήρες μειώνουν δραστικά τον χρόνο που αεροσκάφη ή ελικόπτερα μένουν μακριά από τις επιχειρήσεις.
Το θέμα αφορά άμεσα τους Πεζοναύτες καθώς οι ανάγκες τους είναι οι ίδιες για τα F-35B που θα επιχειρούν από τα πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων του Ναυτικού. Το 2015 οι Πεζοναύτες έκαναν επίδειξη της δυνατότητας μεταφοράς τμημάτων του κινητήρα Pratt & Whitney F135 των μαχητικών του τύπου με ένα MV-22B. Το τμήμα που παρέχει άντωση για την κάθετη από-προσγείωση όμως έπρεπε να μεταφερθεί αναρτώμενο εξωτερικώς.

Αν και οι Πεζοναύτες τελειοποίησαν με το Ναυτικό την παλέττα μεταφοράς κάνοντας την φόρτωση ευκολότερη, ο κινητήρας δεν παύει να εκτίθεται στα στοιχεία του όχι και τόσο φιλικού για μηχανήματα διαβρωτικού θαλασσίου περιβάλλοντος κατά την διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης. Επίσης το παλεταρισμένο φορτίο απαιτεί από το προσωπικό την αφαίρεση ορισμένων απαρτίων προκειμένου να χωρέσει στο εσωτερικό του Osprey, τα οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν εκ νέου πριν μπει ο κινητήρας σε αεροπλάνο. Η ισχύουσα μέθοδος μεταφοράς κινητήρων σήμερα προβλέπει τον εγκλεισμό του σε ειδικό κοντέινερ για την προστασία του.
«Απομακρύνετέ το διότι… εμποδίζει»
Η επαναστατική σχεδίαση των ελίκων του Osprey είναι μια ακόμη πηγή ανησυχίας σε ένα πολυσύχναστο κατάστρωμα πτήσεων αεροπλανοφόρου. Κατά την διάρκεια δοκιμών που πραγματοποίησαν το 2016 οι Πεζοναύτες στο USS Carl Vinson (CVN 70) με τέσσερα MV-22B, το Ναυτικό ανακάλυψε ότι ο χρόνος επανεξυπηρέτησης (turn-around) για τον συγκεκριμένο τύπο ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, επηρεάζοντας εξαιτίας του χώρου που καταλαμβάνουν τα Ospreys τον ρυθμό των ταυτόχρονων απονηώσεων/ανακτήσεων και άλλες δραστηριότητες.

Το κυριότερο είναι ότι με τις πτέρυγες και τα στροφεία διπλωμένα οι κινητήρες του Osprey δεν λειτουργούν, καθιστώντας έτσι αδύνατη την μετάβασή του αυτόνομα στο χώρο στάθμευσης. Στις δοκιμές στο USS Carl Vinson, η μέθοδος της φόρτωσης/εκφόρτωσης επιτόπου σε μία εκ των δύο προβλεπόμενων θέσεων στο κατάστρωμα απεδείχθη ότι εμπόδιζε τις προσνηώσεις άλλων αεροσκαφών. Αντιθέτως, όταν ένα C-2A προσνηώνεται, διπλώνει τις πτέρυγες και τροχοδρομεί στην άκρη για να ελευθερώσει το κατάστρωμα πτήσεων.
Η έλλειψη συμπίεσης στην καμπίνα του CMV-22B περιορίζει την επιχειρησιακή οροφή του, ιδίως όταν μεταφέρει προσωπικό. Ήδη οι επιβάτες είναι τρεις λιγότεροι από αυτούς που μεταφέρει το C-2. Χωρίς συμπίεση όμως το Osprey δεν θα μπορεί να αποφύγει τον καιρό και αυτό εγκυμονεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό του εν πτήσει. Οι πιλότοι των Greyhounds απλώς πετούν πάνω από τις καταιγίδες χωρίς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν κύκλους ή να ρισκάρουν να περάσουν μέσα τους για να φθάσουν στο αεροπλανοφόρο. Επίσης τα C-2A είναι ταχύτερα, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις για τα tilt-rotors.

Προς το παρόν, τα άχαρα C-2A είναι το ομορφότερο θέαμα που μπορεί να αντικρίσει κάποιος που υπηρετεί σε ένα αεροπλανοφόρο, καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι τεχνικοί διότι φέρνει τα ανταλλακτικά που περιμένουν, οι ασθενείς και οι αδειούχοι διότι θα φύγουν με αυτό και οι πάντες για το ταχυδρομείο και τα δέματα από το σπίτι. Η αποστολή τους είναι ζωτικής σημασίας κι ας μην είναι από αυτές που γίνονται κινηματογραφική ταινία. Όμως σε ένα αεροπλανοφόρο όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι. Γι’ αυτό άλλωστε… «in COD they trust».
Αλέξανδρος Θεολόγου
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Ενεργοποίηση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας τώρα!

Όταν πέρσι τέτοιο καιρό ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ο Γάλλος πρόεδρος, υπέγραφαν την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής, δεν περιμέναμε ποτέ πως θα την επικαλούμασταν...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Καλά νέα! Η Amazon κάνει τη Νάξο «Smart Island» με τη...

3
 Το «Smart Island», ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, προϊόν συνεργασίας της Amazon Web Services και περισσότερων από 20 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, μπαίνει σε πιλοτική...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Οκτωβρίου 2001: Operation Enduring Freedom, πόλεμος εναντίον...

2
Oι ΗΠΑ εξαπολύουν επιθετικές ενέργειες στο Αφγανιστάν εγκαινιάζοντας τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Τζώρτζ Γουώκερ Μπους.Η εκστρατεία ξεκίνησε με...
- Advertisement -
Card image

September #028 Σεπτέμβριος 2022

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

August #027 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 3.99

Related News

Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»: Συμμαχικό μήνυμα ισχύος στην Ανατ. Μεσόγειο (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η τετραμερής αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης...

H RAF παρέλαβε το πρώτο UAV Protector RG Mk1 (όμοια με τα ελληνικά MQ-9B Guardian)

O υποπτέραρχος της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Μ. Βρετανίας (RAF), Σίμον Έλλαρντ παρέλαβε εκ μέρους της χώρας του το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Protector...

Γαλλία: Επιλέγει τον πύραυλο Akeron LP για το Eurodrone

Η DGA ανακοίνωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι ο πύραυλος Akeron LP (γνωστός νωρίτερα ως MHT) έχει επιλεγεί για αξιοποίηση από το UAV Eurodrone. Η...