Η Κολομβία θέλει ισπανικά Eurofighter;

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κολομβία συζητά την απόκτηση μεταχειρισμένων μαχητικών EF-2000 Typhoon από την Ισπανία, αναφέρει επικαλούμενο κολομβιανές πηγές το “Defensa.com”.

Αυτή την περίοδο η Κολομβία επιδιώκει να συμπληρώσει τον αριθμό μαχητικών Kfir με ένα νέο τύπο μαχητικού που θα καλύψει τις ελλείψεις σε αεροσκάφη της Κολομβιανής Αεροπορίας. Εφόσον οι αναφορές του δημοσιεύματος είναι σωστές, η Κολομβία θέλει τα Eurofighter να ανήκουν στην έκδοση Tranche 2 ή να αποκτήσουν τις δυνατότητες αυτής. Επιπλέον, η Ισπανική Αεροπορία θα αναλάβει τη λογιστική υποστήριξη των μαχητικών. Πέρα από τα Typhoon, ιδιαίτερος λόγος για την προμήθεια του τύπου είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος Meteor.

Η ποσότητα των υπό διαπραγμάτευση μαχητικών είναι άγνωστη. Το ίδιο ισχύει για το κόστος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tsimuha2
Guest
tsimuha2

Ο καραμητρος νομιζει οτι τα EF2000 θα εχουν το κοστος χρησης των Kfir, κατσε να τα παρει και μετα να δει τι γλυκα εχει το “αγγουρι”.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Όπως κατάλαβες, λόγω των Su-30MKV με τα 100 ΑΑ-12 τα θέλουν. Τα οποία είμαι βέβαιος ότι επίσης δεν πετάνε, όπως δεν θα πετάνε και τα ΕΦ της Κολομβίας … Θέλουν φράγκα τα μεγάλα σιδερένια πτηνά … Όποιος θέλει να κάνει επιχειρήσεις, έχει αναβαθμισμένα Μιράζ/Κφιρ & Τουκάνο … Όποιος θέλει να κομπάζει, έχει “υπερμαχητικά” … Χάλασε και η ορθολογική ως τώρα Κολομβία …
Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι απελευθερώθηκαν πόροι με τη λήξη της ανταρσίας και την ενσωμάτωση των FARC στην πολιτική ζωή.

Mich
Guest
Mich

Σωστή η τελευταία παρατήρηση, αλλά είμαστε σίγουροι για την ομαλή ενσωμάτωση του FARC; Δεν λέω ότι δεν ισχύει, απλώς αναρωτιέμαι. Τόσες δεκαετίες εμφύλιου δεν σβήνουν σε μερικούς μήνες…

Nikolaos
Member
Nikolaos

Κοιταξτε, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος. Στο Σαλβαδόρ λειτούργησε. Τώρα, αν κάποιοι θερμοκέφαλοι ή απλά παθόντες τους καταδιώξουν στην πολιτική ζωή, είναι πιθανό κάποιοι να επιστρέψουν στο βουνό. Σε τέτοιες καταστάσεις, ανεξαρτήτως προσανατολισμού, είναι σύνηθες πολλοί από όσους έμαθαν μια ζωή να ζουν με το όπλο να στραφούν στο έγκλημα, δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο από το όπλο. Και φυσικά υπάρχει πάντα το δέλεαρ της εμπορίας των ναρκωτικών. Αλλά σε πολιτικό επίπεδο ο Σάντος φαίνεται να είναι ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του.

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Εντύπωση μου είναι ή όλοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα Typhoon;

Nikolaos
Member
Nikolaos

Δεν είναι εντύπωσή σας. Όλοι προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν. Είναι σε κατηγορία λειτουργικού κόστους που λίγα πορτοφόλια σηκώνουν. Αν δεν ήταν οι Άραβες, η εξέλιξή του (AESA κλπ) θα είχε εγκαταλειφθεί. Προφανώς υπάρχουν και οι αστείες περιπτώσεις, όπως η Αυστρία, που απο τα Ντράκεν 20ετίας και τα ελβετικά F-5E πέρασε στο υπερμαχητικό, για το οποίο προμηθεύτηκε … έναν IRIS-T ανά αεροσκάφος ως μοναδικό οπλισμό. Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία δεν είναι χαζοί που εξελίσσουν και αναβαθμίζουν τα F-16, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (το χαμηλό λειτουργικό κόστος του τύπου το κάνει εφικτό). Ούτε φυσικά και η Γαλλία, που… Read more »

the peaceful warrior
Guest
the peaceful warrior

Σκέψου να είχαμε φορτωθεί την Τ1 έκδοση του ΕF το 99 επί Σημίτη…100 μνημόνια μέχρι τα τρισέγγονα μας θα πληρώναμε…Όχι τίποτα άλλο και δεν θα μπορούσαμε να τα ξεφορτωθούμε και τώρα λόγω μνημονίων δεν θα επαρκούσαν κεφάλαια για την συντήρηση τους…Να είχαμε 90Τ1 καθηλωμένα στο έδαφος με την Τουρκία να καραδοκεί ανά πάσα στιγμή…Εδώ ολόκληρη Ισπανία με 60 εκ.πληθυσμο και οικονομία σε καλλιτερη κατάσταση από Ελλάδα και πάει να ξεφορτωθεί την Τ2 έκδοση όσο όσο….Ρε f16 και παλιf16 και ας το βλέπουμε μέχρι το 2050…Και αν περισσέψουν και άλλα φράγκα στην πορεία ας τα αναβαθμίσουμε όλα σε block 52 &… Read more »