17.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, 2020
- Advertisement -

Σε ισχύ η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών- μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, τέθηκε σήμερα σε ισχύ με την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του COVID-19 για όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη- μέλη 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό.
Η Επιτροπή συνεχίζει να συζητά παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων και έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με την Sanofi-GSK στις 31 Ιουλίου, την Johnson & Johnson στις 13 Αυγούστου, την CureVac στις 18 Αυγούστου και τη Moderna στις 24 Αυγούστου.
«Η Επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα για να παρέχει στους πολίτες της ΕΕ ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19 το συντομότερο δυνατό. Η έναρξη ισχύος της σύμβασης με την AstraZeneca είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτό το θέμα» σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Από την πλευρά της, η Στέλλα Κυριακίδη, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις μάς απέδωσαν τώρα σαφή αποτελέσματα» σημειώνοντας ότι «η σημερινή υπογραφή -η οποία κατέστη δυνατή χάρη στις σημαντικές βασικές εργασίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας- θα διασφαλίσει ότι οι δόσεις του εμβολίου, εάν αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, θα παραδοθούν σε όλα τα κράτη- μέλη» και προσέθεσε: «Αναμένουμε να ανακοινώσουμε πολύ γρήγορα πρόσθετες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων».
Οι απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας και η ειδική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της αγοράς της ΕΕ εγγυώνται ότι τα δικαιώματα των πολιτών θα παραμείνουν πλήρως προστατευμένα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tango.Alpha

MP,
Για το Βέλγιο (και ότι δημοσιεύεται εκεί ισχύει η βασική θεώρηση που έχει το ΝΑΤΟ για τη χώρα: διασχίζεται γρήγορα, έχει πολλές μπύρες και είναι καλό μέρος για ένα μικρό θερμοπυρηνικό πόλεμο). Αρα γενικά τους Βέλγους δεν τους παίρνουμε σοβαρά ξέροντας ότι “δεν το έχουν” καθώς και ανοργάνωτοι είναι και μια σειρά αποτυχίες έχουν καταγράψει όπως το Χέιζελ ή η εμπλοκή των στρατευμάτων τους ως κυανόκρανοι σε λάθος περιοχές – Ρουάντα.
Τώρα για το εμβόλιο: όπως μου εξηγούσε φίλη παιδίατρος πριν αρχίσουν οι δοκιμές αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές ασφαλείας/ έλλειψης παρενεργειών. Αρα πριν προχωρήσουν οι δοκιμές για το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο έχει διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές για τους ανθρώπους. Αρα τα βελγάκια κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους για το συγκεκριμένο άρθρο καθώς η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη. Ενημερωτικά η φίλη λόγω δουλειάς εν γνώση της προσφέρθηκε να είναι στην αρχική ομάδα που θα εμβολιαστεί.
Πάντως θα ήθελα να δω περισσότερα συμβόλαια να γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αν αποφεύγονται οι ελληνικές κακές εμπειρίες σε προμήθειες και διαγωνισμούς.

Last edited 3 months ago by michaleberube
Nikolaos

Ασφαλώς κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Αυτό που περιγράφω παρακάτω. Και οι καθηγητές υφίστανται ζημία. Για μια γνωμοδότηση σε αντιδικία του είδους που σκιαγραφώ, και δεδομένου του οικονομικού αντικειμένου, οι καλοί συνάδελφοι των εκλεκτών Πανεπιστημίων θα μπορούσαν να αξιώσουν (και να λάβουν …) αμοιβή τουλάχιστον δεκαπλάσια από αυτές που οι συνθήκες της αγοράς δίδουν σε (κατά τεκμήριο πολύ απαιτητικότερες επιστημονικά …) αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις ακαδημαϊκών για θέματα εταιρικού δικαίου, πτωχευτικού δικαίου, συγκρούσεων νόμων κλπ.

Nikolaos

https://www.ft.com/content/d2ae1fff-9747-41a3-b347-861ac1a70709
Η καθηγήτρια Sarah Gilbert, επικεφαλής της ομάδος που εφηύρε το εμβόλιο, δέχθηκε ως εθελοντές ήδη στο πρώτο στάδιο και τους τρεις τρίδυμους γιούς της, 22 ετών. Enough said.
Και για την ουσία του πράγματος:
Οι ομαδικές, χωρίς κόστος για τους ενάγοντες (με εργολαβία δίκης, αμοιβή των δικηγόρων επί ποσοστού του επιδικασθησομένου) αγωγές για ευθύνη παραγωγών προϊόντων, ιατρών κλπ έχουν γίνει φάμπρικα. Ακόμη και στην Ελλάδα διάφοροι καπάτσοι συνάδελφοί μου έχουν στήσει “σωματεία θυμάτων των ιατρών” κλπ ηχηρά και λίαν σπαραξικάρδια παρόμοια στις αίθουσες αναμονής των γραφείων τους, και προσπαθούν να πείσουν λογής αφελείς ότι άνθρωποι 100 ετών με νοσήματα που δεν χωρά το βιβλιάριο τους θα πήγαιναν πολύ μακριά ακόμη αν κάποιος δεν έκανε κάποιο “λάθος”.
Ειδικά στα προϊόντα, και ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, το αντικείμενο της εργολαβίας δίκης είναι αρκετά μεγάλο για να … κερασθεί και ένα ουϊσκι στους ανθρώπους που πρέπει ως “ευχαριστώ”, αν καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Και όχι μόνο στις αγγλοσαξωνικές χώρες. Επειδή δε τα θύματα είναι είτε οικονομικά εύρωστα ή ασφαλισμένα, οι ηθικές αντιστάσεις των συμμετόχων του εγκλήματος αμβλύνονται εύκολα (είναι και το ουϊσκι …).
Με την έννοια αυτή έχουμε φθάσει σε περιπτώσεις όπως η δίκη αστικής ευθύνης στις ΗΠΑ με εναγομένη την Πόρσε: Ο οδηγός μιας Boxster πέταξε το τσιγάρο του εκτός του αυτοκινήτου, αυτό απορροφήθηκε από τους πλευρικούς αεραγωγούς ψύξης του κεντρομήχανου αυτοκινήτου, έφθασε στο φίλτρο αέρος και προκάλεσε πυρκα:ϊά που κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο, χωρίς θύματα. Η κατασκευάστρια καταδικάστηκε σε αστρονομική αποζημίωση (αξία του αυτοκινήτου + ηθική βλάβη + τιμωρητική αποζημίωση) διότι δεν είχε … αυτοκόλλητο στο ταμπλό που να γράφει ότι αντενδείκνυται η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων …
Όταν η δικαιοσύνη, αντί να σπάσει το κεφάλι εκείνου που πετά αναμμένα τσιγάρα από το αυτοκίνητο, του επιτρέπει να πλουτίσει εις βάρος του πλέον καινοτόμου και συνεπούς στον ποιοτικό έλεγχο κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Γη, σημαίνει ότι το δίκαιο έχει πια μπει σε δρόμο πλήρους εκφυλισμού, και η κατάλυσή του είναι κοντά. Η διαβόητη “προστασία του καταναλωτή” τείνει πια να γίνει προστασία του παληανθρώπου.
Είναι προφανές ότι επιχειρήσεις φαρμακευτικές, που ξοδεύουν επί δεκαετίες δις $ σε έρευνα και εξέλιξη που δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε προϊόν (και αν γίνει, θα πρέπει να το αποσβέσουν σε 10 χρόνια, όσο διαρκεί η προστασία της ευρεσιτεχνίας, διότι μετά θα αρχίσει ο χορός των γενοσήμων, που το Κράτος τα επιβάλλει επί τη βάσει της κοινής δραστικής ουσίας, αδιαφορώντας π.χ. για αλλεργίες που προκαλεί το έκδοχο του γενοσήμου …) δεν πρόκειται να χορέψουν στο ντέφι μιας φάμπρικας διεφθαρμένων δικηγόρων και αργυρώνητων δικαστών. Και πολύ καλά θα κάνουν. Διότι αν δεν λάβουν ασυλία, ακόμη και αν δικαιωθούν στο τέλος, η πίεση στην τιμή της μετοχής που θα φέρουν οι δεκάδες αγωγές δίκες (ο κάθε πικραμένος θα αποδίδει ο,τι έπαθε, Πάρκινσον κλπ, στο εμβόλιο …) θα τσακίσει την τιμή της μετοχής.
Η “εποχή του μηδενικού κινδύνου” δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί να σταματήσει την επιστημονική πρόοδο, τη μόνη που σώζει ζωή και υγεία.
Και: Τα Δικαστήρια είναι ο χώρος επίλυσης των διαφορών, όχι άκοπου πλουτισμού του τυχόντος.

Last edited 3 months ago by alejandrabarnet
Tango.Alpha

Δυο γρήγορα σχόλια: ο αγγλικός όρος δεν είναι ambulance chasers για τους δικηγόρους που ασχολούνται με αυτές τις περιπτώσεις οι οποίες αν δε κάνω λάθος περιγράφονται ως Stella Awards https://neffinjurylaw.com/articles/what-are-the-stella-awards/
Πότε άλλαξε η προστασία της πατέντας από τα 20 σε δέκα χρόνια;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η προσφορά της ELBIT οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα για την ΠΑ, αποκαλύπτουμε την αλήθεια

Πολλά έχουν γραφτεί αλλά και ακουστεί τις τελευταίες μέρες για την επιλογή της ισραηλινής ELBIT για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι φρεγάτες Κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού-Οι δυνατότητες αναβάθμισης (στο παρελθόν)

77
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1997, στο τεύχος της Π&Δ 151. Τότε για πρώτη φορά εξετάσαμε το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 January 2016 #356

Αγορά 2.29

Related News

Γερμανία: Iκανοποίηση για την εμπορική συμφωνία ΕΕ- Βρετανίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο υπουργός Εξωτερικών Xάικο Μάας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για...

Ο Μπόρις Τζόνσον πανηγυρίζει για τη συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πανηγύρισε με τα χέρια ψηλά και σηκωμένους τους αντίχειρες τη «νίκη» που επετεύχθη σήμερα, αναρτώντας μια φωτογραφία του...

Επιτεύχθηκε συμφωνία για το Brexit

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες οριστικοποίησαν τη συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ και της Βρετανίας μετά το Brexit την οποία διαπραγματεύονταν επί...