Cormorant: ασθενοφόρα UAV για τις αποστολές Medevac του 21ου αιώνα

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αν γυριζόταν τώρα η εμβληματική ταινία MAS*H, αντί των Η-13 τις αεροδιακομιδές από το πεδίο της μάχης πιθανότατα θα εκτελούσαν αυτόνομα τακτικά UAV σαν κι αυτό: To Cormorant είναι ένα αυτόνομο ασθενοφόρο drone το οποίο θα παραλαμβάνει τους τραυματίες από μέρη που κρίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα για επανδρωμένα ελικόπτερα και θα τους μεταφέρει στην πλησιέστερη μονάδα Υγειονομικού αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να σωθούν.

Μοιάζει σαν άχαρη φουσκωτή σχεδία με τροχούς που πετά και θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει σε κάποια μελλοντολογική ταινία τύπου Blade Runner. Όμως το ισραηλινό Cormorant (πρώην AirMule της Urban Aeronautics) είναι εδώ σήμερα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Tactical Robotics, μπορεί να επιχειρεί στην ύπαιθρο, εντός αστικών περιοχών, από ανώμαλο έδαφος, σε ξέφωτα, πρακτικά σχεδόν παντού. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι δεν έχει κύριο και ουραίο στροφείο όπως τα ελικόπτερα, γεγονός που θεωρητικά το κάνει πιο εύχρηστο σε επιχειρήσεις εντός περιοχών με εμπόδια –ορεινές ή δασώδεις, αστικό περιβάλλον.

Το ευμεγέθες αυτό UAV/VTOL διαθέτει αισθητήρες που του επιτρέπουν να λειτουργεί αυτόματα, πετώντας σε μικρό ύψος ενώ απογειώνεται και προσγειώνεται καθέτως. Οι έλικες (ducted fan) παρέχουν δυνατότητα αιώρησης ακριβείας και πτήσης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ανέμους έως 40 κόμβων. Επίσης, μπορεί να εφοδιασθεί με ειδικό αλεξίπτωτο το οποίο θα προσγειώσει με ασφάλεια το εναέριο όχημα και το φορτίο του σε περίπτωση αστοχίας του turboshaft κινητήρα ή των ελίκων.

Ένα Cormorant μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους άνω των 500 κιλών σε κάθε πτήση του, σε μια ακτίνα 50 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι σε 24 ώρες μπορεί να μεταφέρει περίπου 6 τόννους φορτίου, αρκετό για να εφοδιασθούν 3.000 άνθρωποι με τροφή, νερό και άλλα κρίσιμα εφόδια, επισημαίνουν οι κατασκευαστές του. Ο χώρος μεταφοράς φορτίου έχει συνολικό όγκο 2.640 λίτρα, εκ των οποίων 1.540 εσωτερικώς (770 λ. για κάθε διαμέρισμα εντός της καμπίνας) συν 1.100 λίτρα διαθέσιμα στο –προαιρετικό– αναρτώμενο compartment κάτω από το σκάφος.

Σε ρόλο Medevac το Cormorant δύναται να μεταφέρει δύο τραυματίες σε απόσταση 30 μιλίων με ταχύτητα άνω των 160 χιλ την ώρα. Αυτό θα ήταν αρκετό για την αποστολή εφοδίων στην πρώτη γραμμή με ένα UAV και την μεταφορά στα μετόπισθεν τραυματιών για περίθαλψη. Αντί για συνοδεία υγειονομικού προσωπικού, οι τραυματίες θα μπορούν παρακολουθούνται εκ του μακρόθεν μέσω μόνιτορ, με το ιατρικό προσωπικό να ελέγχει τις ζωτικές τους λειτουργίες και να συνομιλεί μαζί τους με αμφίδρομο video link.

Το ιδιόμορφο δε σχήμα του κρύβει ένα μυστικό. Η κατασκευή από ανθρακονήματα βοηθά στην απόκρυψή του από τα ραντάρ, υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Tactical Robotics ενώ το υπέρυθρο ίχνος του μπορεί να μειωθεί με την ψύξη του συστήματος εξαγωγής με ψυχρό αέρα.

Στόχος της κατασκευάστριας εταιρίας είναι η προώθηση του Cormorant στις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο υπάρχει χώρος για πολλές ακόμη χρήσεις του, εκτός Στρατού. Στο μέλλον, οι πυροσβέστες θα μπορούσαν να έστελναν ένα από αυτά για την διάσωση εγκλωβισμένων από μια δασική πυρκαγιά ή στην οροφή ενός καιόμενου κτιρίου. Ήδη ορισμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες χρησιμοποιούν drones με τηλεχειριζόμενες κάμερες για την επιτήρηση/χαρτογράφηση πυρκαγιών ή τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Βεβαίως η χρήση μεγάλων UAV θα απαιτούσε μεταξύ άλλων και εκτενή επανασχεδιασμό του χώρου φορτίου για την μεταφορά ατόμων σε μη ύπτια θέση. Αναμφίβολα η μελλοντική χρήση drones από ανθρώπους φαντάζει ως το επόμενο λογικό πλην μεγάλο βήμα.

 

Αλέξανδρος Θεολόγου  


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tallyhogr
Guest

πάρτε κανα 10αρια τέτοια για τα νησια, μπας και γλυτώσουμε τις αποστολες βαρεων ελικοπτερων και αεροσκαφων….

jimeta
Guest
jimeta

Και ποιος θα τα πιλοτάρει από πιο κέντρο κανένας μεθυστακας του πολάκη ή θα τον ψάχνουν σε κανένα καπηλιό να τον βρούν να το σηκώσει να σώσει τον ασθενή.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

“Αντί για συνοδεία υγειονομικού προσωπικού, οι τραυματίες θα μπορούν παρακολουθούνται εκ του μακρόθεν μέσω μόνιτορ, με το ιατρικό προσωπικό να ελέγχει τις ζωτικές τους λειτουργίες και να συνομιλεί μαζί τους με αμφίδρομο video link.” Νομίζω η uavομανία πάει σύννεφο. Είπαμε uav, αλλά για ρόλο medevac, μου φαίνεται υπερβολικό να μεταφέρεται ασυνόδευτος ο ασθενής. Ποιός θα του κάνει ΚΑΡΠΑ αν προκύψει ανακοπή κατά την πτήση; Ποιός θα του μιλάει και θα τον ελέγχει για να δει αν χάνει τις αισθήσεις του ή αν συμβαίνει κάτι άλλο που κατά τη διάρκεια της εκκένωσης δεν έγινε αντιληπτό, ώστε ενημερωθεί η ομάδα εδάφους για… Read more »