Αξέχαστοι κουρσάροι! Φωτογραφία της Ημέρας

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Καλημέρα, καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα!

 

Καλημέρα!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panos71
Guest
Panos71

Τι όμορφη ασχήμια.
Αραγε υπαρχουν καποια σε κατάσταση ΠΤΗΣΗΣ;
Ελπιζω ναι μιας και υπήρχαν σε μεγαλους αριθμους

DangerJetExhaust
Member
Noble Member
DangerJetExhaust

Δάκρυσα! Ήταν η αδυναμία μου, η μεγάλη μου αγάπη! Σας ευχαριστώ! Αναμένω κάτι αντίστοιχο αναμνηστικό για Mirage F-1, F-104G, F-84F, F-4E ή RF-4E. Ελπίζω μια μέρα να συγκινούμαι το ίδιο με F-16V και F-35A (με ελληνικά χρώματα)

Aris
Guest
Aris

Μην ξύνετε πληγές!!!!!
Πετάει ακόμα ο άλλος κουβάς και αποσύραμε το απόλυτο βομβαρδιστικό.

Evanos
Guest
Ευαγγελος

Μπορεί κανείς να φανταστεί την Ισραηλινη αεροπορία χωρίς το F15..?..προφανώς όχι! Κατι τέτοιο ήταν στρατηγικά και το Α7 για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.. Ο πολλαπλασιαστής δύναμης που θα έγερνε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία προς την Ελληνική πλευρά….έχουν γραφτεί αμερικανικές μελέτες πάνω στην καταλυτική επίδραση του συγκεκριμένου τύπου στην Ελληνιτουρκικη στρατηγική ισορροπία.. Αφήνεις λοιπόν ενα εξειδικευμένο αεροσκάφος που πετά λίγα μέτρα πάνω απο το έδαφος με φορτία καταστροφής του αντιπάλου μεγαλύτερα απο ότιδηποτε άλλο πετάει σήμερα..να φύγει -έστω και πλήρες πτήσεων- μεσα απο τα χέρια σου..? Η απάντηση ειναι ασφαλώς και ΟΧΙ ! Το Α7 μπορούσε να γίνει μια… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δυστυχώς ήταν μη υποστηρίξιμα πλέον, είχαν εξέλθει από την εφοδιαστική αλυσίδα των χρηστών της κατασκευάστριας χώρας ήδη 20 χρόνια πριν την απόσυρση από την ΠΑ, και τα αποθέματα ανταλλακτικών των χρηστών της κατασκευάστριας χώρας είχαν εκποιηθεί σε μάντρες, που τα χρέωναν χρυσάφι σε τρίτους (λογικό, ο παλαιοπώλης αγοράζει φθηνά, αλλά με το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να μεταπωλήσει ποτέ, και με το κόστος αποθήκευσης και συντήρησης στο μεταξύ). Ιδίως ο κινητήρας δεν απαντάτο αλλού. Δεν συμφέρει να εγκαταστήσει κάποιος νέο κινητήρα σε τόσο παλαιά α/φ, δεδομένου ότι πάντα κάτι άλλο θα σε προδώσει σε αυτή την ηλικία (ηλεκτρικό ή υδραυλικό… Read more »

Tasos
Guest
Τάσος

φίλε μου όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά απλά σε μια αποστροφή του λόγου σου επιβεβαιώνεις κατά κάποιο τρόπο τον Ευάγγελο στο σχόλιό του και εξηγούμαι: όπως λες οι βασικοί χρήστες του τύπου τα απέσυραν λόγω της έλευσης των αεροσκαφών τρίτης γενιάς. Εκεί λοιπόν βρίσκεται η ουσία. Θα έπρεπε να σαρώσουμε τότε όσα περισσότερα αεροσκάφη μπορούσαμε από τη διεθνή αγορά ώστε το απόθεμα σε ανταλλακτικά να βρίσκεται στο ζενίθ. Αλλά όπως πολύ σωστά γράφει ο Ευάγγελος πιο πάνω, όλα αυτα θέλουν λίγη διάνοια, σωστή ιεράρχηση, αλλά και καινοτόμο φαντασία…….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Με όλο το σεβασμό σε αμφοτέρους, δεν είναι σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Τα 62 μεταχειρισμένα A-7E/TA-7C δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από τις ΗΠΑ ως ευχαριστία για τη συμμετοχή μας στην Desert Shield και την ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις το 1990, μαζί με κολοσσιαίες ποσότητες υλικού για όλους τους κλάδους. Δεν ξοδεύτηκε γι’ αυτά δραχμή από εθνικούς πόρους ή από αμερικανική στρατιωτική βοήθεια. Ό,τι υπήρχε, ξοδευόταν την ίδια περίοδο αποκλειστικά για συστήματα αιχμής (F-16C Block 50, S-70B6 Aegean Hawk, AH-64A Apache). Kαι πολύ σωστά. Όταν έχεις τα μισά α/φ τρίτης γενιάς από τον αντίπαλο, δεν μπορείς να μαζεύεις παλαιά βομβαρδιστικά, οσοδήποτε… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Και επειδή επιβάλλεται ένας ακόμη φόρος τιμής στο θρυλικό αεροσκάφος, αλλά και μια ιδέα του τι θα έκαναν με ελληνικά χρώματα αν δινόταν η αφορμή, παραθέτω μόνο μια κλασική φωτογραφία: Με κοινές βόμβες (2 Χ Mk.83 1000 lb & 2 X Mk.84 2000 lb ανά α/φ) επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα των LGB, που εκθέτει στα δύο εκπληκτικά άρθρα του αυτή την εβδομάδα ο Α. Θεολόγου. Με άλλα λόγια, και όπως απαντούσαν οι πιλότοι των F-111A & A-7D στην Ταιλάνδη στους Φαντομάδες (“Do you have smart weapons?”) : “NO we have smart AIRPLANES!”. Για την ιστορία, επειδή δύο δυάδες δύο διαφορετικών μοιρών… Read more »

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Noble Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Μεγαλη αγαπη τα Α7.

Mitsos_Mantzos
Member
Active Member
Mitsos_Mantzos

Ο Μεγαλύτερος έρωτας.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Σας αισθανόμαστε!

Mitsos_Mantzos
Member
Active Member
Mitsos_Mantzos

I know.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Συμφωνώ !! Δεν θα αντικατατασταθεί απο κανένα άλλο…. cry

George_K
Member
Famed Member
george_k

Εκπληκτικό αεροσκάφος, κίνηση ματ η απόκτησή τους το 1974. Τα αεροσκάφη δεν είναι σαν τον άνθρωπο, δεν γερνάνε. Μπορούν να παραμείνουν αξιόπλοα και αξιόμαχα αρκεί να υπάρχει η ανάλογη συντήρηση και αναβάθμιση. Τρανό παράδειγμα τα Β-52. Ας μου πει ένας όμως, πως θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε (για αναβάθμιση ούτε λόγος) για να παραμείνουν αξιόμαχα τα Α7 τη στιγμή που ήμασταν οι μοναδικοί χρήστες σε όλο τον κόσμο? Ανταλλακτικά δυσεύρετα και πανάκριβα, σε μια αεροπορία που είχε 6 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών εν μέσω περικοπών. Μιλάμε για ένα πανάκριβο λογιστικό εφιάλτη… Απλά δεν γινόταν να παραμείνουν άλλο σε υπηρεσία. Η αποστολή τους… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Και επειδή οι λάτρεις του Α-7 είναι ουκ ολίγοι, ιδού πώς μπορούν να κάνουν την πιο γόνιμη επένδυση 20 ευρώ στη ζωή τους (με μαι βόλτα στον “Αριστοτέλη” ή άλλα ειδικά βιβλιοπωλεία):
https://books.google.gr/books?id=1D_DCwAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=US+Navy+A-7+Corsair+II+Units+of+the+Vietnam+War&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjwpuzcgu7iAhWPZFAKHQlXCFcQ6AEIJzAA#v=onepage&q=US%20Navy%20A-7%20Corsair%20II%20Units%20of%20the%20Vietnam%20War&f=false

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Workhorses.