Πεκίνο και Μόσχα αναπτύσσουν όπλα για να καταστρέψουν αμερικανικούς δορυφόρους (Αν χρειαστεί…)

3
X-37B OTV Mission 3 Landing
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι τέσσερις μεγαλύτεροι ανταγωνιστές των ΗΠΑ επενδύουν σε συστήματα καταστροφής δορυφόρων.

Σύμφωνα με την ετήσια έκδοση “Global Counterspace Capabilities”, που εκδίδεται από το Secure World Foundation, η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα ερευνούν διάφορους τρόπους να εξουδετερώσουν αμερικανικούς δορυφόρους. Επιπλέον, άλλες τρεις χώρες – η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Ινδία – αποφάσισαν πέρυσι να φτιάξουν στρατιωτικούς οργανισμούς και να χρηματοδοτήσουν σχετικά προγράμματα.

Οι συντάκτες της έκθεσης δεν θεωρούν ότι υπάρχει «κούρσα εξοπλισμών» στον τομέα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα πυρηνικά όπλα. Πιστεύουν όμως ότι οι επενδύσεις για την προστασία ή την καταστροφή δορυφόρων είναι αναπόφευκτες, αφού το Διάστημα χρησιμοποιείται ολοένα και πιο πολύ για στρατιωτικούς σκοπούς.

Όπως σημειώνει το «C4ISR», τις περισσότερες ικανότητες διατηρούν οι τρεις μεγάλοι: Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ. Το Πεκίνο έχει επιδείξει την καταστροφή δορυφόρου πριν από 23 χρόνια και εμφανίζεται να εργάζεται σε έως τρεις διαφορετικούς τομείς. Η Ρωσία είναι περισσότερο δραστήρια. Οι δικές της έρευνες περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένους βαλλιστικούς πυραύλους, την αναβίωση του προγράμματος μεγάλου συστήματος laser σε αεροσκάφος Il-76MD-90A, ακόμα και έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που δίνει ενέργεια σε παρεμβολέα στο Διάστημα!

Οι ΗΠΑ είναι αναγκασμένες να επενδύουν στην προστασία των δορυφόρων τους, επειδή τους χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Παρόλα αυτά, η Ουάσινγκτον είναι βέβαιο πως επενδύει επίσης σε ικανότητες καταστροφής δορυφόρων.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η αξιοποίηση του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου X-37B για τέτοιες δοκιμές. Το X-37B έχει περάσει 2.865 ημέρες σε τροχιά σε 5 αποστολές, με την τελευταία αποστολή να διαρκεί 780 ημέρες. Η Αμερικανική Αεροπορία δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία των αποστολών X-37B, κάτι που κάνει τη Μόσχα και το Πεκίνο να κατηγορούν τις ΗΠΑ για κακόβουλες προθέσεις στο Διάστημα.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DiogenisJolly_Roger Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Diogenis
Member
Trusted Member
Diogenis

Οι τέσσερις μεγαλύτεροι ανταγωνιστές των ΗΠΑ επενδύουν σε συστήματα καταστροφής δορυφόρωνΣύμφωνα με την ετήσια έκδοση “Global Counterspace Capabilities”, που εκδίδεται από το Secure World Foundation, η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα . Αλήθεια είναι η Β.Κορέα ανταγωνιστης των ΗΠΑ , που ; στο παγκοσμιο εμπόριο , στη κυριαρχία στην θαλασσα , και τον ειρηνικό, στην γεωπολιτική γενικά ,ανταγωνίζονται στην Αφρική , Ν.Αμερικη , μέση Ανατολή , στο βόρειο πόλο και ή μήπως στο διάστημα η ανάγκη για πωλήσεις όπλων τα πάντα μπορεί !!!

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ Diogenis,

Kapoios βαρέθηκε την καραντίνα και ξεσπά στο πληκτρολόγιο;

Diogenis
Member
Trusted Member
Diogenis

εξ ιδίων (τα αλλότρια) για κάποιον ο οποίος κρίνει τις προθέσεις, τα κίνητρα κτλ. άλλου, με βάση τα δικά του._