Κρούσματα Covid-19 στη Nellis, ακυρώνονται οι ασκήσεις Red Flag

0
Γερμανικά Tornado και Ισπανικά Typhoon κατά την άσκηση Red Flag 20-2 (φωτογραφία: U.S. Air Force/Sgt. Philip Bryant)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η διοίκηση της Αεροπορικής Βάσης Nellis επιβεβαίωσε την υπάρξη τριών επιπλέον κρουσμάτων θετικών στον ιό Covid-19 ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε τέσσερις. Όλα τα περιστατικά έχουν τεθεί σε απομόνωση και περνούν από εξετάσεις και θεραπεία σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο αντιμετώπισης που έχει εκδόσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε νωρίτερα πως ένα στέλεχος χώρας μέλους του ΝΑΤΟ εμφάνισε συμπτώματα και βρέθηκε θετικό στον Covid-19. Το στέλεχος βρισκόταν στην αεροπορική βάση Nellis στη Νεβάδα συμμετέχοντας στην άσκηση Red Flag 20-2 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Για προληπτικούς λόγους, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε άμεσα σε ακύρωση τόσο της άσκησης Red Flag 20-2 όσο και της Red Flag Alaska, που είχε προγραμματιστεί για αργότερα την Άνοιξη.

Σε ανακοίνωσή της η πολεμική αεροπορία αναφέρει:
“Μετά από ώριμη σκέψη και σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα έθνη, η Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας των δυνάμεων του Ειρηνικού ακύρωσε την Red Flag-Alaska 20-1 που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου στην αεροπορική βάση Eielson και στην διακλαδική βάση Elmendorf-Richardson της Αλάσκας. Η απόφαση ακύρωσης είναι σύμφωνη με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του Υπουργείου Άμυνας για ταξίδια εσωτερικού που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 16 Μαρτίου σε απάντηση της συνεχιζόμενης διάδοσης του COVID-19. Η υγεία των δυνάμεών μας και των τοπικών κοινοτήτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η Red Flag-Alaska είναι μια άσκηση υπό την αιγίδα της διοίκησης Αεροπορικών Δυνάμεων του Ειρηνικού, σχεδιασμένη να παρέχει ρεαλιστική εκπαίδευση προσομοιώνοντας ένα περιβάλλον μάχης με πρωταρχικές αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από το Μικτό Συγκρότημα Πεδίου Ειρηνικού-Αλάσκας. “


Ως προς την άσκηση Red Flag 20-2, ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου και θα συνεχιζόταν μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Η διοίκηση, όπως προαναφέρθηκε, αποφάσισε τον άμεσο τερματισμό της ακυρώνοντας το υπόλοιπο της άσκησης. Η διοίκηση δεν αναφέρει πουθενά στοιχεία για το στέλεχος μέλος του ΝΑΤΟ που βρέθηκε θετικό στον Covid-19 και έγινε αιτία των ακυρώσεων. Η βάση ανακοίνωσε πως 100 ακόμα άτομα εξετάστηκαν για τον ιό και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα από το CDC.

Ακύρωση μεγάλης Αρκτικής Άσκησης του ΝΑΤΟ λόγω φόβων από τον κορωνοϊό

To μέλος του ΝΑΤΟ έφτασε στη βάση Nellis με πτήση του ΝΑΤΟ και συνοδεία γιατρού. Αναφέρεται όμως πως δεν είναι αρκετά ασθενής για να εισαχθεί σε νοσοκομείο και τηρείται σε απομόνωση παρακουλουθούμενο. Το υπόλοιπο του προσωπικού της άσκησης Red Flag που δεν σταθμεύει στη Nellis απομακρύνεται σταδιακά από τη βάση.

Η άσκηση Red Flag είναι από τις μεγαλύτερες συμμαχικές ασκήσεις αεροπορικής τακτικής που πραγματοποιούνται στο έδαφος των ΗΠΑ τα τελευταία 45 χρόνια και 29 διαφορετικές χώρες συμμετέχουν σε αυτή και ακόμα περισσότερες ως παρατηρητές. Κατά μέσο όρο, περί τα 80 μαχητικά αεροσκάφη πετούν έως και δύο φορές την ημέρα από τη βάση παραμένοντας στον αέρα 5 συνολικά ώρες.

ΝΑΤΟ: κανονικά πραγματοποιούνται οι ασκήσεις παρά τον κορωναϊό

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of