Ο Αμερικανικός Στρατός θα προμηθευτεί έως το τέλος του έτους τον καταστροφέα εχθρικών drones Coyote, ανακοίνωσαν στο Farnborough Airshow την Τρίτη αξιωματούχοι της Raytheon.

Το Coyote είναι drone που έχει μικρές πολεμικές κεφαλές ικανές για παράδειγμα να καταρρίψουν ένα εμπορικό drone, αναφέρει το «Military.com». Πρόθεση είναι το Coyote να μεταφέρει μια μικρή εκρηκτική κεφαλή και έναν αισθητήρα ραδιοσυχνοτήτων που θα βοηθά το σύστημα να εντοπίζει και να κατευθύνεται στο εχθρικό drone. Το Coyote απέδωσε εξαιρετικά στις δοκιμές, όπως υποστηρίζει η Raytheon, εξολοθρεύοντας το αντίπαλο drone σε 11 από τις 12 φορές.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η καλύτερη απάντηση στα τουρκικά UAV ΑΝΚΑ που ενίοτε αναχαιτιζουμε με F-16. Ειδικά όταν πετούν εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου.

  2. Εχει ελπιδες για το Αιγαιο και τα αγνωστου ταυτοτητας drone που βολταρουν πανω απο στρατοπεδα,πλοια και ασκησεις μας;

  3. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ, ή αν μπορεί τεχνικά να γίνει, αλλά θα μπορούσαν τα P3 μας, όταν με το καλό… είναι διαθέσιμα να κάνουν άφεση drones; Με τοποθέτηση κάποιου συστήματος παρόμοιο με αυτά που κάνουν άφεση πυράυλων.

Comments are closed.