Ρωγμές στα θεμέλια του νέου τουρκικού σταθμού πυρηνική ενέργειας (κυριολεκτικά)

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας έχει εντοπίσει ρωγμές δύο φορές στα θεμέλια του σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου, το οποίο κατασκευάζεται από τη ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom.

https://twitter.com/InvestTurkey/status/981410087666405377

Η τελετή έναρξης κατασκευής του σταθμού στο εργοτάξιο του Ακούγιου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Haberturk, η πρώτη ρωγμή βρέθηκε τον Ιούλιο του 2018. Μετά την αντικατάσταση του συγκεκριμένου κομματιού σκυροδέματος από την κατασκευάστρια Rosatom, εμφανίστηκε μια νέα ρωγμή. Οι εργασίες για την αποκατάστασή της ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η Rosatom αναφέρει ότι η κατασκευή του σταθμού συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες ισχύος με ρωσικές εγκαταστάσεις πυρηνικού αντιδραστήρα VVER-1200.

Πυρηνικός σταθμός Ακούγιου: Όταν μια εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 20 δισ. Δολάρια. Υποψήφιοι ανάδοχοι ήταν η ρωσική εταιρεία κι η ιαπωνική Mitsubishi. Οι Ιάπωνες όμως έκαναν πίσω λόγω της εξαιρετικά ασταθούς κατάστασης της τουρκικής οικονομίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G-loc
Guest
G-loc

Το ένα μας βρομάει,το άλλο μας ξινίζει……περίεργα πράγματα….και να δεις που θα πούνε ότι οι S-400 δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις τους!!!(αφού τους παραλάβουν)

ira-ant
Guest
ira-ant

Τίποτε δεν τους βρωμάει,ούτε τους ξυνίζει!
Θα γίνει κανονικά ο σταθμός,έχουν πρόγραμμα οι γείτονες,δυστυχώς για εμάς.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Βοήθεια μας !!

Observer06170
Guest
Observer06170

Οι πυρηνικοί σταθμοί μας θα παρέχουν τη φτηνή και καθαρή ενέργεια που η Τουρκία χρειάζεται για την αναπτυσσόμενη οικονομία μας. Στο μέλλον, δεν είναι τόσο υπερβολικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορούμε να καλύψουμε και τις δικές σας ενεργειακές ανάγκες αν επιτύχουμε μια στενή οικονομική συνεργασία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Εμείς έχουμε είδη έτοιμα τα ενεργειακά μας σχέδια. Απλά παίρνουμε μέτρα προστασίας για να τα προστατέψουμε από τους κλέφτες. Εσείς ακόμα δεν ξεκινήσατε τα θεμέλια έχετε προβλήματα στατικότητας. Πως να μην έχετε άλλωστε όταν είστε η κατ’εξοχήν χώρα της απάτης. Νοθεύσατε ακόμα και τα δικά σας μπετά μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Φαντάσου αν ποτέ ολοκληρώσετε ποτέ αυτόν τον σταθμό τι θα ακολουθήσει στο μέλλον από έναν λαό που δεν έχει ιδέα από βασικά πράγματα να ξεκινήσει πυρηνικό σταθμό. Εξάλλου οι πυρηνικές εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες από κάθε λογής θέματα. Όσο για την οικονομική βοήθεια που λες, ποτέ η… Read more »