Κροατία: Το Gripen C/D κοστίζει 50 με 60 εκατ. Ευρώ

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κροατία θα καταβάλει για κάθε Gripen C/D MS20 περί τα 50 με 60 εκατ. Ευρώ εφόσον επιλέξει το μαχητικό της SAAB, επισημαίνει επικαλούμενο ανώνυμη πηγή κοντά στην επιτροπή αξιολόγησης το κροατικό περιοδικό «Defender».

Η τιμή αφορά προφανώς «γυμνό» το μαχητικό. Η σουηδική προσφορά κυμαίνεται συνολικά στα 800-900 εκατ. Ευρώ, με το υπόλοιπο τμήμα του ποσού να κατευθύνεται σε δεκαετή λογιστική υποστήριξη του στόλου των 12 Gripen, ανταλλακτικά, εξομοιωτή πτήσης και την κατάρτιση προσωπικού.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, όλα συντείνουν ό, τι οι Κροάτες θα διαλέξουν μεταξύ του Gripen C/D και ισραηλινών F-16. Οι δύο ενδιαφερόμενοι, Σουηδοί και Ισραηλινοί, επικεντρώνουν για την ώρα τις προτάσεις τους στους τομείς της βιομηχανικής συνεργασίας και τις επενδύσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Em.Ti
Member
Em.Ti

Τούμπανο το εικονιζόμενο πάντως με τους Meteor, IRIS-T & 8xSDB.

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Άμα δεν είναι το μαχητικό της LM…δεν λέει μία.
Άσε που να τρέχεις τώρα να εισάγεις νέο τύπο με κόστη που θα χρειαστεί εκπαίδευση..

Em.Ti
Member
Em.Ti

Ισχύουν όλα, συμφωνώ.

montif74
Member
montif74

βρωμάει σκάνδαλο και ειδικά δικαστήρια από τώρα….

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Καλύτερα να γράφετε δίχως κινητήρα και όχι γυμνό διότι δημιουργούνται εντυπώσεις..

Spyros
Member
Spyros

Πόσο πιο ακριβό θα ήταν το Ε δηλαδή;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πολύ, καθώς πρόκειται για διαφορετικό και πραγματικά ανώτερο αεροσκάφος

the peaceful warrior
Guest
the peaceful warrior

Το E κοστίζει γύρω στα 75 μύρια ευρώ χωρίς οπλισμό εκπαίδευση και εξομοιωτή και χωρίς να είναι ιδιαίτερα ανώτερο του αντίστοιχου f16 V ή ακόμα και του f 18 superhornet πέραν του αδιαμφισβητητου χαμηλού κόστους πτήσης του.

Spyros
Member
Spyros

Αν κοστίζει 75εκ είναι αρκετά φθηνότερο του Super Hornet…

Το C της φωτογραφίας δείχνει έναν φόρτο 4 πυραύλων Α2Α (2 ΑΙΜ2000 + 2 Μeteor) και 8 SDB. Μια χαρά, μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως αυτός μάλλον είναι και ο πλήρης φόρτος του, με μια κοιλιακή δεξαμενή…

Το Gripen Ε αν θυμάμαι καλά έχει άλλους 2 πυλώνες, πλέον όλων των άλλων βελτιώσεων. Και πάλι F/A-18E/F δε το λες (σε φόρτο) αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ικανό μαχητικό 4.5 γενιάς. Η Saab το διαφημίζει και ως ‘Stealth Killer’, που δεν ξέρω κατά πόσο πείθει… δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη κεραία ραντάρ.

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

Αν κρίνω από το συμβόλαιο της Βραζιλίας (κι εφόσον θυμάμαι σωστά) το πλήρες κόστος του Ε (πακέτο ανταλλακτικών, υποστήριξη και υποδομές υποστήριξης, εργαλεία, βιβλιογραφία, εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών, FOS κλπ) η τιμή μονάδας ήταν γύρω στα 200 εκ. ευρώ. 20-35% φθηνότερο από τα Rafale/Typhoon/F35, αλλά πάλι το κόστος είναι τρομακτικό. Αυτή η τάση ανόδου του κόστους είναι καταστροφικη. Υποτίθεται ότι η εξέλιξη των ηλεκτρονικών, η διάχυση της τεχνολογίας, τα νέα υλικά και βιομηχανικές διαδικασίες θα έριχναν τα κόστη. Τιμές 3πλάσιες από το F16V, 2πλασιες από το F18 EF/SilentH και παραπλήσιες έως ανώτερες του F15 SE είναι απαράδεκτες για μαχητικά μικρότερου… Read more »

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Νομίζω ότι η προσέγγιση σου είναι λανθασμένη διότι στην περίπτωση της Βραζιλίας πρόκειται για μεταφορά τεχνογνωσίας και γραμμής assembly και η τιμή μονάδας υπολογίζεται στα 150εκ.$.
http://www.janes.com/article/74696/brazil-reveals-gripen-production-schedule-embraer-s-manufacturing-role
Οι Καναδοί για το gripen ng είχαν υπολογίσει για 40ετη LCC 93εκ.$ περίπου.
Το F16V και το οποιοδήποτε block του 60-70-80-90-100 είναι εκτός συναγωνισμού με το gripen ng διότι είναι απλά ξεπερασμένο σε σχέση με το ng.

chikichiki
Member
chikichiki

Στο λαιμό να σας κάτσουν τα μπαστούνια οι Meteor, που σας δώσαμε ωραίο ώριμο Block 30 τιμή χώμα και μας φτύσατε! 30 οι ώρες σας! Αλητεία! Αίσχος! Αίσχος!

Γιάννης Μ.
Guest
Γιάννης Μ.

Αρκουδέιδες! razz

antonis
Guest
antonis

Έχω την εντύπωση ότι το χαμηλό κόστος χρήσης του Grippen είνα ένας μύθος. Ίσως να αφορούσε την αρχική έκδοση και αυστηρά σε σουηδική υπηρεσία, αν υπολογίσει κανείς ότι είχε σχεδιασθεί για να εξυπηρετείται από στρατεύσιμους και άρα χαμηλό κόστος εργατοώρας, τακτική όμως που δεν ακολουθείται από άλλες αεροπορίες, ούτε την ΠΑ. Έτσι κι αλλιώς αυτό λογικά δεν ισχύει για τη νέα έκδοση που είναι πιο πολύπλοκη, ενώ μεγάλο μέρος των ανταλλακτικών προέρχεται από διάφορους διεθνείς προμηθευτές. Εάν χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά εγχώρια υλικά θα μπορούσαν να ελέγξουν το κόστος, όπως η αρχική έκδοση, όμως πλέον κανείς δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στις… Read more »