Η Κροατία φανερώνει τους εξοπλιστικούς στόχους του 2020

0
041030-F-2034C-040 An M2A2 Bradley Fighting Vehicle kicks up plumes of dust as it leaves Forward Operating Base MacKenzie in Iraq for a mission on Oct. 30, 2004. The Bradley is assigned to Alpha Troop, 1st Battalion, 4th Cavalry Regiment, 1st Infantry Division. DoD photo by Staff Sgt. Shane A. Cuomo, U.S. Air Force. (Released)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) και περιπολικά πλοία είναι κάποια από τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα απασχολήσουν την Κροατία το 2020.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις 6 Φεβρουαρίου, ο Κροάτης υπουργός Άμυνας Νταμίρ Κρστίσεβιτς έκανε γνωστό ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός για το τρέχον έτος φτάνει τα $786,2 εκατ., εκ των οποίων τα $322,6 εκατ. θα κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση προηγούμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και νέες αγορές.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, στα τέλη του έτους πρόκειται να ανακηρυχτεί ο νικητής του προγράμματος Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους (ΝΜΑ), ενώ δειλά-δειλά εμφανίζονται αναφορές για πρόγραμμα Air Policing σε περίπτωση που τα διαθέσιμα MiG-21 αποσυρθούν πριν την έλευση του ΝΜΑ. Ο Κρστίσεβιτς σημείωσε επίσης ότι τα τέσσερα ελικόπτερα γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk θα φτάσουν στην χώρα μέχρι το 2020 και ότι το κόστος έχει ήδη καταβληθεί. Δύο από τέσσερα Black Hawk είναι αμερικανική δωρεά.

Οι ΗΠΑ δωρίζουν 60 ΤΟΜΑ Bradley στην Κροατία

Μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των αμερικανικών ΤΟΜΑ M2 Bradley και θα ολοκληρωθεί η γενική επισκευή αρμάτων μάχης M84. Η Κροατία θέλει 60 μεταχειρισμένα Bradley από τις ΗΠΑ (ακόμα 24 θα αποκτηθούν ως πηγή για ανταλλακτικά), τα οποία πρόκειται να εκσυγχρονίσει με τη συμμετοχή της πολεμικής της βιομηχανίας. Τέλος, το Κροατικό Ναυτικό θα παραγγείλει ένα περιπολικό πλοίο.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •