Επιστρέφουν στις πτήσεις τα κροατικά ελικόπτερα Kiowa Warrior

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δύο μήνες περίπου μετά τη συντριβή του εξοπλισμένου ελικοπτέρου OH-58D Kiowa Warrior και την απόφαση καθήλωσης των υπολοίπων 15 ελικοπτέρων του τύπου, τα κροατικά Kiowa Warrior επιστρέφουν σε επιχειρησιακή χρήση.

Όπως το κροατικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου, η απόφαση ελήφθη έπειτα από την ολοκλήρωση λεπτομερών τεχνικών ελέγχων. Πιο ειδικά, η Κροατική Αεροπορία πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στους κινητήρες και δοκιμές εδάφους στα Kiowa Warrior, που κατέδειξαν ότι τα OH-58D είναι ασφαλή για να αξιοποιηθούν σε διάφορους ρόλους.

Στις 27 Ιανουαρίου συνετρίβη ελικόπτερο του τύπου σε θαλάσσια περιοχή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο χειριστές. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται. Σύμφωνα με το «Obris», η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα έτος, με τις ΗΠΑ να προσφέρουν βοήθεια για να φανεί τι συνέβη και χάθηκε το ελικόπτερο.

Οι Κροάτες βρήκαν νεκρό τον δεύτερο χειριστή του OH-58D Kiowa Warrior

Η Κροατική Αεροπορία απέκτησε 16 μεταχειρισμένα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior από τα αμερικανικά πλεονάσματα το 2016, τα οποία ανακηρύχθηκαν πλήρως επιχειρησιακά τον Σεπτέμβριο του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι 70 μεταχειρισμένα OH-58D Kiowa Warrior έχει προμηθευτεί επίσης η Αεροπορία Στρατού, για να συμπληρώσει με μικρό οικονομικό κόστος τη δύναμη των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of