Συμβόλαιο για AWACS ελικόπτερα στα βρετανικά αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth

0
1023
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η υπουργός Αμυντικών Δαπανών Harriett Baldwin ανακοίνωσε σήμερα πως υπογράφηκε συμβόλαιο με την Lockheed Martin UK ύψους 269 εκ. λιρών Αγγλίας που αφορά το πρόγραμμα CROWSNEST. Το πρόγραμμα καλύπτει την φάση της επίδειξης και κατασκευής (Demonstration and Manufacture, D&M) καθώς και Initial Provisioning ανταλλακτικών (IP) του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση του συστήματος σε ελικόπτερα του Βασιλικού Ναυτικού προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες σε πλατφόρμα AWACS των νέων αεροπλανοφόρων κλάσης Queen Elizabeth που αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό κατασκευή. Tα νέα συστήματα θα αρχίσουν μπαίνουν σε υπηρεσία μετά το 2018, όταν θα αρχίσουν να αποσύρονται τα Sea King Mark 7 ASaC.

Στο πρόγραμμα, εκτός από την Lockheed Martin UK, συμμετέχει η Thales UK και η Leonardo Helicopters. Ο συντονιστής (Lockheed Martin) είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του συστήματος CROWSNEST (μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του ραντάρ Thales Searchwater και του συστήματος Cerberus) και την τοποθέτησή τους στο ελικόπτερο Merlin HM Mk2. Με το συμβόλαιο θα κατασκευαστούν 10 συλλογές προς τοποθέτηση, ενώ θα μετατραπεί και ο στόλος των Merlin για να μπορούν να δεχτούν το σύστημα. Η Leonardo Helicopters  είναι υπεύθυνη για τις μετατροπές και την ενσωμάτωση του  CROWSNEST και στα 30 ελικόπτερα Mk2 του Royal Navy. Η Leonardo Helicopters θα κάνει όλες τις εργασίες στις εγκαταστάσεις του Yeovil και στον ναύσταθμο RNAS Culdrose. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει 210 νέες θέσεις εργασίας.c2s8aszxcamchnt


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •