Στην τελική ευθεία τα νέα μαχητικά F-16 της Ρουμανίας

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει νομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος στο κοινοβούλιο για να προχωρήσει στην αγορά ακόμη πέντε μαχητικών F-16 από την Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει το «Actmedia», η έγκριση του προγράμματος από τη βουλή είναι αναγκαία, αφού η αξία του ξεπερνά τα €100 εκατομμύρια. Πέρα από τα μαχητικά, η δαπάνη συμπεριλαμβάνει υλικά υποστήριξης και υπηρεσίες εκπαίδευσης, ενώ LOA θα σταλεί και στις ΗΠΑ για την απόκτηση συναφών συστημάτων. Τέσσερα από τα αεροσκάφη θα φθάσουν στη Ρουμανία το νέο έτος και το τελευταίο θα παραληφθεί το 2021.

Η Ρουμανία ενέκρινε την αγορά των πέντε F-16 από την Πορτογαλία

Με τα πέντε μαχητικά θα ολοκληρωθεί η συγκρότηση της διαθέσιμης μοίρας των 12 F-16AM/BM. Δεν αποκλείεται πάντως ένα από τα «νέα» F-16 να μην καταστεί επιχειρησιακό και να αποτελέσει πηγή ανταλλακτικών για τα υπόλοιπα 16 αεροσκάφη.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Από τα πιο όμορφα F-16, μαζί με τα -Α του Ισραήλ, της Βενεζουέλας, της Ινδονησίας και τα ελάχιστα των ΗΠΑ που βάφηκαν πειραματικά σε charcoal lizzard (European I) κατά το 1981. Το διασπαστικό κάμο σε συνδυασμό με τις καθαρές, χωρίς “σπυριά” και “καρούμπαλα” γραμμές του -Α, το λεπτό κάθετο ουραίο σταθερό και την απουσία του θύλακα του αλεξιπροχωρίου δίνει ένα αξεπέραστο αισθητικά αποτέλεσμα.

epampapas
Member
epampapas

Miα χώρα με το ΑΕΠ της Ελλάδας πρακτικά αδιαφορεί για την άμυνα της. Οι διαφορές με τα δικά μας δεδομένα είναι τεράστια. Και αδιαφορεί γιατί απλά δεν έχει κανέναν να την απειλεί. Τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει κάποιος δράκος στην γειτονία να τον πούνε καλύτερα στους Ρουμάνους που θα γελάσουν και θα συνεχίζουν να αγοράσουν από το κάτω ράφι για να καλύπτουν τις ανάγκες air policing άντε και κανενός renegade προφανώς.