Πιθανές πωλήσεις ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην Κούβα

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant που επικαλείται δύο πηγές από τον χώρο της διμερούς τεχνικής και στρατιωτικής συνεργασία, η Ρωσία θα δανείσει στην Κούβα πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια για αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εν λόγω συμφωνίες θα υπογραφούν στη διάρκεια της 16ης συνεδρίασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, το Εμπόριο και την Επιστημονική – τεχνική Συνεργασία που θα λάβει χώρα στην Αβάνα στις 29 – 30 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα ούτε από τη Ρωσία ούτε από την Κούβα.

Τα χρήματα που επενδύει (διότι περί επένδυσης πρόκειται) η Ρωσία στην Κούβα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροπορικού εξοπλισμού (ελικόπτερα). Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για προμήθεια ανταλλακτικών για την διατήρηση σε υπηρεσία των αρμάτων μάχης T-62 και των τροχοφόρων ΤΟΜΑ BTR-60.

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο του 2016 η Ρωσία και η Κούβα υπέγραψαν πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας με ισχύ μέχρι το 2020. Η συντριπτική πλειοψηφία του στρατιωτικού εξοπλισμού της Κούβας είναι σοβιετικής προέλευσης και σε μικρό ποσοστό εγχώριας ή κινεζικής.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Αν προσέξει κανεί στην φώτο του άρθρου, έχουν βάλει πύργους αρμάτων μάχης (αν θυμάμαι καλά από Τ-55) σε τροχοφόρα οχήματα BTR-60.
Επίσης κάτι ακόμη. Το μεγαλύτερο πλοίο του ναυτικού τους είναι ένα πρώην αλιευτικό που το έχουν εξοπλίσει με πυραύλους SN-N-2 Styx ενώ έχει και ελικοδρόμιο.