Η Ολλανδία ολοκλήρωσε τις παραδόσεις των CV90 στην Εσθονία

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ολλανδία έχει παραδώσει τα τελευταία από συνολικά 44 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) στην Εσθονία.

 

Όπως τονίζει το πρακτορείο Τύπου «Baltic News Service», όλα τα οχήματα βρίσκονται τώρα στην Εσθονία. Η τελευταία παρήγγειλε το 2014 44 ΤΟΜΑ CV9035NL και έξι βοηθητικά οχήματα βασισμένα στο σκάφος του άρματος μάχης Leopard 1 από τα ολλανδικά πλεονάσματα, με το κόστος απόκτησης να φθάνει τα €113 εκατομμύρια.

 

Το πρώτο CV90 έφθασε στην Εσθονία τον Οκτώβριο του 2016. Πριν τη μεταβίβασή τους, τα οχήματα πέρασαν από εργασίες συντήρησης και επισκευών στην Ολλανδία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ikaros
Member
ikaros

€113 δεν μπορούσαν να βρεθούν- δοθούν και να εξοπλιστεί έστω μια από τις ταξιαρχίες των LEO 2 HEL ?…. Εκτός και αν στο πεζικό (τον φτωχό συγγενή του ΕΣ) υπάρχει αναμονή για προμήθεια μια και καλή Bradley.

Π.Breguet XIX
Guest
Π.Breguet XIX

113 εκ. για να εξοπλίσεις μισό τάγμα πεζικού?? Τόσα χρήματα φθάνουν για 2 πλήρη τάγματα με VBRM. Θα ήταν παραλογισμός, αν σκεφτούμε ότι δώθηκαν 191 εκ για τα μόνα σύγχρονα πυροβόλα (μαζί με τα οχήματα πυρομαχικων τους) πού έχει ο ΕΣ. Ακόμα, το 2013 με 180εκ η Πολωνία πήρε 105 απείρως πιο χρήσιμα leo2a5. Η Εσθονία θέλει ένα κουτσό τάγμα και για τα υπόλοιπα περιμένει το ΝΑΤΟ. Σε εμάς δεν θα έρθει όλος ο Δυτικός κόσμος να μας στηρίξει, αρά δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Είναι λάθος που ΕΣ φαντασιώνεται τον Γ’ΠΠ, αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο. Η… Read more »

montif74
Member
montif74

2,5 εκατ ευρώ για μεταχειρσμένο ΤοΜα δεν τα λές και λίγα….

ikaros
Member
ikaros

Καλύτερα να μην μάθεις πόσο πάνε τα καινούργια…

montif74
Member
montif74

Ετσι και αλλίως δεν θα τα πάρουμε ποτέ, οπότε λίγο νόημα έχει. Ο ΕΣ άλλωστε δέν είδε ποτέ με καλό μάτι τα ΤοΜα. Παραμένει στα Μ113 για απλή μεταφορά προσωπικού.

Gunner
Member
Gunner

CV9035NL επί το έργον

https://www.youtube.com/watch?v=DWgT0x9kqAM

Πετάει το εργαλείο.

montif74
Member
montif74

το εργαλείο τρώει πολύ πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν 6 τόνους θωράκιση, με σκεπτικό να τα ξαναφορεσουν σε καιρό πολέμου. Λες και ο Βλαδίμηρος θα περίμενε να χτυπησεί, αφου ξαναθωρακίσουν οι Ολλανδοι τα ΤόΜα τοτς.

Παρανοίκα πράγματα!

Gunner
Member
Gunner

Έτσι κάνουν και οι ΗΠΑ, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι οι Ρώσοι, όλοι δλδ. Δεν είναι Ολλανδική πρωτοτυπία.

montif74
Member
montif74

Δεν μιλάμε για πρόσθετη προστασία αλλά για την κυρία θωράκιση του. Πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος. Χωρίς τους 6 τόνους προστατεύει το πλήρωμα του από φυσοκάλαμα….