Η Κύπρος γιορτάζει την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της (εικόνες-βίντεο)

18
2225

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 58η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία.

Κατά την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, δυο αεροσκάφη F- 16 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία.

Gepostet von AlphaNews.Live am Montag, 1. Oktober 2018

Πηγή εικόνων: philenews

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φέτος δεν πήραν μέρος στην παρέλαση τα Mi-35 ενώ από τα άλλα ελικόπτερα της Ε.Φ πέταξε ένα από κάθε τύπο.

 2. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την εξάρτηση της κυρίας -φωτό νο4- νομίζω ότι είναι στάνταρ για την εθνική φρουρά .Προέλευση , κόστος , αξιοπιστία μέχρι στιγμής κ.λ.π

  • Είναι κακό κινέζικο αντίγραφο μια ήδη προβληματικής εξάρτησης που είχε προμηθευτεί κάποτε η Ε.Φ. από την Νορβηγική NFM η οποία παραγγελία ήταν σε συνέχεια μιας της ΔΚΔ για παρόμοια, αλλά όχι την ίδια, εξάρτηση.

 3. Στη δεύτερη φωτό είναι οι ΥΚ/ΓΕΕΦ φαντάζομαι με τη Multicam και τα SCAR. Στην τρίτη είναι Καταδρομείς με τα Tavor και Multicam επίσης. Ενδιαφέρον έχει η επιλογή της Multicam για τις Κυπριακές Ε.Δ., προφανώς και ταιριάζει στο περιβάλλον ακόμα περισσότερο από τη Marpat που χρησιμοποιούνταν έως τώρα.

  Οι δικοί μας ΕΛΔΥΚάριοι στην πρώτη φωτό, περίφανοι κλπ, αλλά με τον εξοπλισμό που έχουν είναι τουλάχιστον αναχρονιστικοί σαν εικόνα σε σχέση με τους επαγγελματίες της επόμενης.

   • Και να φανταστείς τους ρήμαξε του τούρκους, 2.5 μέρες κάναν να μπουν στο στρατόπεδο της!!!!, παρά τις μαζικές επιθέσεις της τουρδύκ – 50ού συντάγματος με υποστήριξη αεροπορίας, πυροβολικού, όλμων 4.2 και ενισχυμένης ύλης τεθωρακισμένων M48!!!

    Στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ αμύνονταν ο λόχος διοικήσεως (μουσικοί, διαχειριστές κτλ) και 2 λόχοι πεζικού με ελάχιστα πολυβόλα 0,30, 2 x όλμους 81χιλ!! (καταστράφηκαν σε κάποια φάση από την Αεροπορία), 2 x ΠΑΟ—> 1 x ΠΑΟ106 και 1 x ΠΑΟ 75χιλ (καταστράφηκαν σε κάποια φάση από την Αεροπορία) και την περιστασιακή υποστήριξη από 2 πυροβολαρχίες της ΕΦ..

    Η σημερινή ισχύ πυρός της ΕΛΔΥΚ (που είναι κοινό μυστικό ότι έχει μετατραπεί σε τεθωρακισμένο σχηματισμό…) πρέπει να προκαλεί μεγάλη κατάθλιψη στους τούρκους.

  • Οι συγκεκριμένοι με τα SCAR είναι από τον ΛΕΕ και όχι από την ΜΥΚ.
   Η ΕΛΔΥΚ προφανώς και έχει ΠΟΛΛΑ βήματα να κάνει ακόμη, αλλά μακάρι να ήταν όλες οι Μονάδες Πεζικού του Ε.Σ. σαν την ΕΛΔΥΚ (και όχι μόνο από πλευράς υλικού)….
   Από εκεί και πέρα είναι κάπως άδικο να τους συγκρίνουμε με ολιγομελείς και άκρως επίλεκτες επαγγελματικές Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι Καταδρομείς των Μοιρών της Ε.Φ. πάντως, δεν είναι όλοι επαγγελματίες.

    • Αν ξεκινήσουμε να γράφουμε πόσα άλλα «δικαιούται» ο Έλληνας στρατιώτης πριν μιλήσουμε για ανάγκη αντικατάστασης του G-3, θα θέλουμε τόμο…. 🙂

     • @giorgos tsagaris

      Σωστά, αν και -προς το παρόν τουλάχιστον- το πρόγραμμα αφορά έναν σχετικά μικρό αριθμό όπλων για πολύ συγκεκριμένες ανάγκες και υλοποιείται αποσπασματικά.
      Επί της αρχής πρόκειται για ορθότατη κίνηση, αν και κάποιες επιλογές σε ορισμένα βελτιωτικά απάρτια μάλλον χρήζουν περαιτέρω ….βελτίωσης. 🙂

    • Το G-3 είναι εκπληκτικό όπλο και μπορεί να βελτιωθεί με μικρές επεμβάσεις.

     Εξαρτάται για ποιον Έλληνα Στρατιώτη μιλάμε? Αυτός που η κοινωνία του έχει περάσει ότι ο Στρατός είναι αγγαρεία και χάσιμο χρόνου? Είτε M1 Garand του δώσεις ? είτε G-3? είτε M-16A2? είτε SCAR? το ίδιο κάνει.

     • Εχει ΗΔΗ ξεκινησει και εφαρμοζεται προγραμμα βελτιωσης/αναβαθμισης του G3 στον ΕΣ σε συγκεκριμενα κλιμακια.

   • Σας ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.

    Ναι, είναι άδικη η σύγκριση μιας μονάδας ΠΖ με μια άλλη ΚΔ, αλλά από την άλλη μιλάμε για μια εκ των πιο επίλεκτων μονάδων ΠΖ και μιας εξ’αυτών στην πρώτη γραμμή.

    • Πολύ σωστά τα λέτε. Γι’ αυτό και για όσους μπορούν να έχουν μια εικόνα, είναι εμφανής, νομίζω, η διαφορά επιπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. σε σχέση με τις περισσότερες άλλες Μονάδες Μ/Κ Πεζικού του Ε.Σ., σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Comments are closed.