Η Κύπρος υπέγραψε Επιστολή Πρόθεσης για τον «διάδοχο» του αντιαρματικού πυραύλου MMP

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι υπουργοί Άμυνας της Κύπρου, του Βελγίου και της Γαλλίας έχουν υπογράψει Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent) γύρω από το πρόγραμμα «EU BLOS», το κυπριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Twitter.

Γαλλία, Βέλγιο και Κύπρος βελτιώνουν τον κορυφαίο Α/Τ πύραυλο MMP μέσω PESCO

Το πρόγραμμα «EU BLOS» («EU Beyond Line of Sight») εντάσσεται στην PESCO και αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέας γενιάς αντιαρματικών όπλων, που θα στηρίζονται στον ευρωπαϊκό πύραυλο MMP. Ο τελευταίος αντικαθιστά σε γαλλική υπηρεσία τα συστήματα Milan και Javelin, εμφανίζοντας εκτιμώμενη εμβέλεια μεγαλύτερη των 4km. Ο MMP χρησιμοποιείται επιχειρησιακά με τη Γαλλία στο Μάλι, ενώ έχουν παραγγελθεί micro UAV NX70 από τον Γαλλικό Στρατό, για την καλύτερη αξιοποίησή του.

https://twitter.com/DefenceCyprus/status/1167015596967505925

Η Κύπρος εντάχθηκε στο πρόγραμμα «EU BLOS» στις 19 Νοεμβρίου 2018. Χρέη συντονιστή εκτελεί η Γαλλία.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
npo
Member
Noble Member
npo

Κι εμείς παρακαλώ :-/

epampapas
Member
epampapas

Αρκεί να μην έχει αμερικανικά υποσυστήματα γιατί θα εμπίπτει στο αμερικανικό εμπάργκο και θα μπορούν να το προμηθευτούν μόνο οι εισβολείς.

Μέχρι στιγμής πάντως εμπλεκόμενοι είναι οι Γάλλοι και οι Βέλγοι. Θα μπορούσε να μπει και η Ελλάδα, όχι τίποτε άλλο για να μην μας κοροιδεύουν για ενιαίο αμυντικό δόγμα με το Βέλγιο…

Spirit
Guest
Spirit

Αν και η οικογένεια Spike είναι ήδη πιο μπροστά, για την Κύπρο είναι μια λύση, αν και δεν ξέρω τι εμπορική επιτυχία μπορεί να έχει με τόσο σκληρό ανταγωνισμό.