- Advertisement -

Η Τσεχία επέλεξε τα UH-1Y και AH-1Z αντί του UH-60M

- Advertisement -

Το υπουργείο άμυνας της Τσεχίας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου την επιλογή 8 ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-1Y Venom και 4 επιθετικών ελικοπτέρων AH-1Z Viper, ώστε η Τσεχική Αεροπορία να ξεκινήσει τη σταδιακή αντικατάσταση των υφιστάμενων Mi-24/35.

Η Τσεχία επιλέγει ελικόπτερα AH-1Z και UH-60M, «έλεγχος τιμών»


Πριν ανακοινωθεί η επιλογή των Venom και Viper, εξετάστηκε η υποψηφιότητα του επίσης αμερικανικού ελικοπτέρου γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk. Ωστόσο η Πράγα θεώρησε ότι ο συνδυασμός H1 καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες της. Το συμβόλαιο προμήθειας των 12 ελικοπτέρων προγραμματίζεται να υπογραφεί πριν το τέλος του έτους και το κόστος εκτιμάται στα 14,5 δις τσεχικές κορώνες ή €560 εκατ. με την τρέχουσα ισοτιμία. Το αντίστοιχο κόστος για 12 UH-60M θα έφθανε τα 13,2 δις τσεχικές κορώνες.

12 UH-1Y για την Τσεχία αντί 575 εκ. δολαρίων


Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία των δύο ελικοπτέρων, Bell, είναι η πρώτη εξαγωγική επιτυχία για τον συνδυασμό Η1, που αξιοποιείται επιχειρησιακά από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες. Στο εκτιμώμενο κόστος συμπεριλαμβάνεται οπλισμός, υλικά υποστήριξης, υπηρεσίες και η εκπαίδευση προσωπικού. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν το 2023.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Δηλαδή η νέα σχεδίαση (Blackhawk) είναι πιο φτηνή απ’ τη παλιά σχεδίαση και οι Τσέχοι επιλέγουν την παλιά (και ακριβότερη) σχεδίαση. Οκ.

GiorgosR

Δεν είναι ακριβώς έτσι…Στην μια περίπτωση αγοράζουν 12 Blackhawn με συλλογές οπλισμού, στην άλλη περίπτωση θα αγοράσουν 8 uh1-Y μεταφορικά με συλλογές οπλισμού και 4 AH-1Z VIper (καθαρό επιθετικό ελικόπτερο σαν το Apache) με κοινά συστήματα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

GMT-I

Κάνουν κάτι σωστό. Προγραμματισμό. Προμηθεύονται δύο ελικόπτερα με ποσοστά ομοιογένειας πάνω από 80% χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στις απαιτήσεις τούς καθώς για κάθε ρόλο θα έχουν εξειδικευμένο ελικόπτερο. Δημιουργούν την υποδομή και θα έχουν κοινή συντήρηση και εκπαίδευση σε μεγάλο ποσοστό και σε δεύτερο χρόνο μπορούν να συμοληρώσουν τους αριθμούς τους εύκολα που μπορεί να είναι ακόμα και μεταχειρισμένα από τους πεζοναύτες. Ίσως θα έπρεπε να το συγκρίνουμε με το αν αγόραζαν uh-60&Ah-64, πόσο θα ήταν τότε το κόστος.

Dimitris

Φυσικά η αγορά Blackhawk και Apache θα ήταν ασύμφορη οικονομικά. Βασικά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για ελικόπτερα νέας κατασκευής στη περίπτωση του UH-1Y.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bell_UH-1Y_Venom#cite_note-Navy_built_new-7
Δηλαδή αρκετά χρόνια μετά την εισαγωγή σε υπηρεσία του Blackhawk, ο… πρόγονός του έρχεται να το ανταγωνιστεί. Εντυπωσιακό σίγουρα. Απλά θα μου φαινόταν πιο ορθολογική λύση να πάρουν ένα μίγμα απλών και εξοπλισμένων Blackhawk. Σε λειτουργικό κόστος βέβαια υποθέτω ότι το Huey εξακολουθεί να είναι καλύτερη λύση.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Β. Νέδος στην Κ, “Η Ελλάδα ζήτησε Arleigh Burke από τις ΗΠΑ! Συνεχίζει να συζητά με Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ και άλλους για νέα πλοία

Του Βασίλη Νέδου, από την ΚαθημερινήΧθες, μία φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του έκτου στόλου των ΗΠΑ στο Twitter, με το αντιτορπιλικό «USS Donald...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φυσικά και να μην πάρουμε Μ2A3 Bradley! Καλύτερα KF-41 στην ίδια...

68
 Χτες το απόγευμα δημοσιεύσαμε μια είδηση, που μάλλον πέρασε σχετικά χωρίς να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Το θέμα είναι πως αρκετοί φίλοι αναγνώστες το "έπιασαν",...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά $

Related News

Το πρώτο “Romeo” MH-60R της Ινδίας, άντε και στα δικά μας μέσα στο 2021!

Η Lockheed Martin έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο ινδικό "Romeo" (MH-60R), με τα "επίσημα" ινδικά χρώματα, και με τα αντίστοιχα εθνόσημα. Η Ινδία έκανε...

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε πέντε προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών με την Κίνα

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ότι ακυρώνει πέντε προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών με την Κίνα, χαρακτηρίζοντάς τα "εργαλεία προπαγάνδας"."Αν και άλλα προγράμματα...

Βίντεο: Διεθνής Διακλαδική Άσκηση Μέδουσα 10

Το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) στο πλαίσιο της διήμερης...