Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση η ψύχραιμη συμπεριφορά των Ελλήνων

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δημοσίευμα  της Daily Telegraph επαινεί τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρά τη γενικότερη τάση τους ως έθνος να παραβιάζουν τους κανόνες. Αυτή την φορά επισημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
Όπως αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου, οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, κράνη σε μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αυτό όμως δεν ισχύει με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου.
Η 25η Μαρτίου ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους. Η εικόνα, ωστόσο, φέτος ήταν διαφορετική. Οι Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.
Ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται ομαλά, ανέφερε η συντάκτρια, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι εισαγωγές, όπως είπε συγκεκριμένα, καθώς μπόρεσε να προμηθευτεί ακόμη και το αγαπημένο της τυρί τσένταρ.
Στο άρθρο επισημαίνεται η συμμόρφωση των Ελλήνων με έναν ακόμη κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου και σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται ειδική άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Οι πολίτες της χώρας στέλνουν το απαραίτητο sms πριν βγουν από το σπίτι τους και φέρουν πάντα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για τυχόν έλεγχο.
Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων που ταλάνισαν τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας.
Όπως φαίνεται, οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Επίσης, οι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, καταλήγει η συντάκτρια.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
evo_iid.bkakaouskiaepampapasMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody
d.b
Member
Noble Member
d.b

Είναι πραγματικά απίστευτοι. Είναι εδώ και 12 μέρες σε αυτοαπομονωση με την γυναίκα μου και το τρίχρονο γιο μου. Το μόνο επιπλέον που χρειαστήκαμε ήταν γάλα το οποίο μας το άφησε φίλος στην πόρτα. Έχουν στα σπίτια τους απόθεμα για 2 μήνες και συνεχίζουν να κάθονται στις ουρές. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν την ανησυχία ότι θα ξεκινούν από αλκοόλ…
Έχουν ανοιχτές επιχειρήσεις εκατοντάδων ατόμων που μεταδίδουν ο ένας στον άλλον τον ιό….

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Από Αγγλία μαθαίνω ότι στα σούπερ μάρκετ εκτός από χαρτί υγίειας έχει εξαντληθεί ακόμα και το σαπούνι ενώ και τα μακαρόνια είναι δυσεύρετα. Αυτό είναι το υψηλό επίπεδο των πολιτών στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης; Και στην Ολλανδία τα ίδια (έκανε και δήλωση ο πρωθυπουργός για το χαρτί…)

Ο Έλληνας δεν είναι χαζός, απλά είναι παρτάκιας μεγάλος. Ακολουθεί τις οδηγίες γιατί φοβάται για τον εαυτούλη του πάρα πολύ και δείχνει πως έχει μεγάλη αυτοπειθαρχία, όταν θέλει…

Και η κρίση χρέους με το κλείσιμο των τραπεζών μας εκπαίδευσε λίγο η αλήθεια.

d.b
Member
Noble Member
d.b

Ζω στην Βρετανία και στα περισσότερα super market ζυμαρικά ρύζι γάλατα χαρτιά υγείας έχουν εξαφανιστεί από μέρες. Και ότι βάζουν στα ράφια εξαφανίζεται. Είναι παράλογο αλλά άνθρωποι που ξέρω είχαν χαρτί υγείας που λένε ότι τους φτάνει για ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ και αγόραζαν και άλλο…..

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλησπέρα

Μιλώντας για κορονωιό, η ΕΕ σαν οντότητα που είναι ακριβώς;

Διότι στους δρόμους του Μπεγκράμο πλέον υπάρχουν αυτές οι σκηνές:

https://www.youtube.com/watch?v=kof-qaSs1Hw
comment image

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii