Η Ελλάδα αποκτά πάλι τη δική της αμυντική έκθεση, «Defence Exhibition Athens»

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τον Ιούνιο του 2020 θα γίνει στην Αθήνα η αμυντική έκθεση «Defence Exhibition Athens» («DEFEA»), η πρώτη τέτοια έκθεση στην Αττική μετά από 12 έτη.

 

Τη δημιουργία της «DEFEA» χαιρέτησε σε εκδήλωση Τύπου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), που έγινε στις 10 Απριλίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ΥΕΘΑ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας «ότι μια τέτοια έκθεση λείπει χρόνια από την Ελλάδα και έρχεται να αναδείξει και να προβάλλει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας». Παράλληλα, ο ίδιος διαμήνυσε ότι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Η «DEFEA» θα διεξαχθεί 22-24 Ιουνίου 2020.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
90Γ' ΕΣΣΟ
Guest
90Γ' ΕΣΣΟ

Better late than never… αν και κρατώ μικρό καλάθι, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε…

Flight and Space
Admin
Famed Member

To λάβατε το email;

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Ναι, όλα εντάξει, ευχαριστώ!

antonios
Member
Trusted Member
antonios

Να και κάτι καλό σαν είδηση..ιδίως προς τους “μηδενιστές” που γι’αυτους τιποτε δεν γίνεται στη σημερινή Ελλάδα. Έκθεση αμυντικού υλικού σημαίνει: 1ον Προώθηση Ελληνικών συστημάτων Ελληνικών εταιρειών, 2ον Προσέγγιση επενδυτών για τις κρατικές εταιρείες, 3ον “είδηση” προς τις εταιρείες εξωτερικού ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά σιγά στην “πιάτσα” για νέα όπλα.

Aris
Member
Noble Member
Aris

Το θέμα είναι τι θα δούμε και από ποιους. Να δούμε τις δικές μας εταιρείες αλλά και να αγοράσουμε ελληνικά…μην δούμε μόνο ξένους…επίσης ενδιαφέρον θα είναι να δούμε και που θα γίνει.

antonios
Guest
antonios

Διαβάζοντας άρθρα για τις Ελληνικές συμμετοχές στην τελευταία Έκθεση Πολεμικού Υλικού στον Κόλπο , τα νέα απο Ελληνικές εταιρείες είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Ποιος θα το περίμενε ότι ελληνική εταιρεία είναι απο τις κορυφαίες στην κατασκευή συνθετικής θωράκισης για άρματα μάχης και τθ οχήματα και κατασκευής νέου τύπου καθισμάτων οπλιτών για τθ οχήματα. Μάλιστα με τα τελευταία νέα, χώρες του Κόλπου θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τη θωράκιση αυτή σε οχήματα τους και η εταιρεία έλαβε “πρόσκληση” από τις ΗΠΑ για να την παρουσιάσει επίσημα εκεί. Άρα παρά την κρίση κάτι καλό κινείται. Γιαυτό να μην ήμαστε μηδενιστές.

Aris
Member
Noble Member
Aris

Δεν αντιλέγω, το θέμα είναι
ΕΜΕΙΣ να αγοράσουμε ελληνικά….

Νείλος
Guest
Νείλος

Μπράβο, επιτέλους ξυπνήσατε! Να διορθωθεί το τραγικό λάθος που έκανε ο Βενιζέλος ως υπουργός άμυνας που την έκλεισε για να την πάει ρουσφετολογικά στη Θεσσαλονίκη και ξεμεινε από λάστιχο στη διαδρομή. Το θέμα είναι να μην χαθεί η εξαγγελία μέσα στην αναμπουμπούλα των εκλογών αλλά να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί.

Nobody
Member
Active Member
nobody

Οι ισχυρες Ε.Δ χρειαζονται και ισχυρη αμυντικη βιομηχανια λεει…δεν βλεπω να νοιαζεται κανεις στο Πενταγωνο γι’αυτο.

Haris Peios
Guest
Haris Peios

DEFENDORY ’86 από το σχετικό τεύχος της Π&Δ, με εικόνες και αναφορές στα ΜΕΑ ΠΉΓΑΣΟΣ&ΤΕΛΑΜΩΝ και ε/κ Α109 όπου σύμφωνα με το άρθρο η ΕΑΒ κατασκεύαζε μέρη του ε/κ (ατρακτος) για λογαριασμό της Agusta.
https://photos.app.goo.gl/T3d1cPkf1QYk9xFT9