Τον Ιούνιο του 2020 θα γίνει στην Αθήνα η αμυντική έκθεση «Defence Exhibition Athens» («DEFEA»), η πρώτη τέτοια έκθεση στην Αττική μετά από 12 έτη.
Τη δημιουργία της «DEFEA» χαιρέτησε σε εκδήλωση Τύπου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), που έγινε στις 10 Απριλίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ΥΕΘΑ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας «ότι μια τέτοια έκθεση λείπει χρόνια από την Ελλάδα και έρχεται να αναδείξει και να προβάλλει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας». Παράλληλα, ο ίδιος διαμήνυσε ότι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Η «DEFEA» θα διεξαχθεί 22-24 Ιουνίου 2020.
Η Ελλάδα αποκτά πάλι τη δική της αμυντική έκθεση, «Defence Exhibition Athens»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.
Κύριο Άρθρο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

January #008
Αγορά 4.49
ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούνιος #397
Αγορά 4.49
Better late than never… αν και κρατώ μικρό καλάθι, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε…
To λάβατε το email;
Ναι, όλα εντάξει, ευχαριστώ!
Να και κάτι καλό σαν είδηση..ιδίως προς τους “μηδενιστές” που γι’αυτους τιποτε δεν γίνεται στη σημερινή Ελλάδα. Έκθεση αμυντικού υλικού σημαίνει: 1ον Προώθηση Ελληνικών συστημάτων Ελληνικών εταιρειών, 2ον Προσέγγιση επενδυτών για τις κρατικές εταιρείες, 3ον “είδηση” προς τις εταιρείες εξωτερικού ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά σιγά στην “πιάτσα” για νέα όπλα.
Το θέμα είναι τι θα δούμε και από ποιους. Να δούμε τις δικές μας εταιρείες αλλά και να αγοράσουμε ελληνικά…μην δούμε μόνο ξένους…επίσης ενδιαφέρον θα είναι να δούμε και που θα γίνει.
Διαβάζοντας άρθρα για τις Ελληνικές συμμετοχές στην τελευταία Έκθεση Πολεμικού Υλικού στον Κόλπο , τα νέα απο Ελληνικές εταιρείες είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Ποιος θα το περίμενε ότι ελληνική εταιρεία είναι απο τις κορυφαίες στην κατασκευή συνθετικής θωράκισης για άρματα μάχης και τθ οχήματα και κατασκευής νέου τύπου καθισμάτων οπλιτών για τθ οχήματα. Μάλιστα με τα τελευταία νέα, χώρες του Κόλπου θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τη θωράκιση αυτή σε οχήματα τους και η εταιρεία έλαβε “πρόσκληση” από τις ΗΠΑ για να την παρουσιάσει επίσημα εκεί. Άρα παρά την κρίση κάτι καλό κινείται. Γιαυτό να μην ήμαστε μηδενιστές.
Δεν αντιλέγω, το θέμα είναι
ΕΜΕΙΣ να αγοράσουμε ελληνικά….
Μπράβο, επιτέλους ξυπνήσατε! Να διορθωθεί το τραγικό λάθος που έκανε ο Βενιζέλος ως υπουργός άμυνας που την έκλεισε για να την πάει ρουσφετολογικά στη Θεσσαλονίκη και ξεμεινε από λάστιχο στη διαδρομή. Το θέμα είναι να μην χαθεί η εξαγγελία μέσα στην αναμπουμπούλα των εκλογών αλλά να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί.
Οι ισχυρες Ε.Δ χρειαζονται και ισχυρη αμυντικη βιομηχανια λεει…δεν βλεπω να νοιαζεται κανεις στο Πενταγωνο γι’αυτο.
DEFENDORY ’86 από το σχετικό τεύχος της Π&Δ, με εικόνες και αναφορές στα ΜΕΑ ΠΉΓΑΣΟΣ&ΤΕΛΑΜΩΝ και ε/κ Α109 όπου σύμφωνα με το άρθρο η ΕΑΒ κατασκεύαζε μέρη του ε/κ (ατρακτος) για λογαριασμό της Agusta.
https://photos.app.goo.gl/T3d1cPkf1QYk9xFT9