25.8 C
Athens
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Με το Ισραήλ ή με τον Καναδά η αεροπορική εκπαίδευση στην Καλαμάτα;...

Με το Ισραήλ ή με τον Καναδά η αεροπορική εκπαίδευση στην Καλαμάτα; Ας μην κοιτάμε τα αεροσκάφη αλλά το αποτέλεσμα!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά τα όσα –πολλά- γράφηκαν για το θέμα του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και τους μνηστήρες που υπάρχουν, τώρα… που καταλάγιασε η σκόνη πρέπει να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες, όπως σημειώνουμε και στο τρέχον τεύχος μας ΙΟΥΛΙΟΥ 2020.

Η προσπάθεια της ΠΑ για μετεξέλιξη της αεροπορικής εκπαίδευσης σε νέο σχήμα με διαδικασίες προετοιμασίας χειριστών σε οικονομικότερη βάση και με καλύτερη αξιοποίηση μέσων και κονδυλίων, ως παροχή υπηρεσίας με ευέλικτες μορφές σύμπραξης και συνεργασίας με ιδιωτικό φορέα πηγαίνει πίσω στον 2018 και σ το σχετικό πρόγραμμα που είχε προκηρυχθεί για «Δημιουργία  Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων (ΔΕΚΠ)  στην Καλαμάτα με Χρηματοδοτική Μίσθωση». Στα πολλά επίπεδά του αφορούσε τόσο στην αντικατάσταση των T-2C/E στα Στάδια ΙΙΙΒ & IV/LIFT από νέο σύγχρονο αεριωθούμενο εκπαιδευτικό όσο και στην διαχείριση ενός στόλου 25 T-6A για τα Στάδια ΙΙ και IIIA.

Στον διαγωνισμό είχαν τότε επιδείξει ενδιαφέρον η Lockheed Martin Canada με πρόταση βασισμένη σε L-39CW AJT (Advanced Jet Trainer) και η CAE (σε συνεργασία με την Leonardo) με M-346. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η ΓΔΑΕΕ, έχοντας αρχικά επιλέξει την πρόταση της CAE, ξεκίνησε διαβουλεύσεις για την κατάρτιση διακρατικής συμφωνίας με τον Καναδά. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη εξέλιξη, αν και πληροφορίες, που όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι τα δυο μέρη δυσκολεύονται να συμφωνήσουν στους όρους συνεργασίας και σε μια σειρά θεμάτων. Ένα από αυτά αναφέρεται ως η διάρκεια της συμφωνίας, με την ΠΑ να την προσδιορίζει σε 5 συν 5 χρόνια (ως προαίρεση) και την καναδική πλευρά να απαιτεί εξ αρχής τουλάχιστον δεκαετία. Διάσταση φαίνεται να υπάρχει και στο θέμα του κόστους, στο οποίο όμως η ΠΑ κλιμάκωσε τις απαιτήσεις των ετήσιων ωρών πτήσης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο πρόσφατος «μνηστήρας» για το ΔΕΚΠ ανέκυψε ως γνωστόν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, της ισραηλινής πρότασης  οποία υποβλήθηκε, ηγείται η Elbit με εταίρο την IAI (αλλά πληροφορίες  περιλαμβάνουν και την Ισραηλινή Αεροπορία/ισραηλινό δημόσιο), αν και οι σχετικές λεπτομέρειες παραμένουν εν πολλοίς ακόμη άγνωστες. Η κοινοπραξία TOR Advanced Flight Training των Elbit και IAI βρίσκεται  πίσω από το πρόγραμμα προκεχωρημένης/προεπιχειρησιακής εκπαίδευσης της Ισραηλινής Αεροπορίας με την προμήθεια των 30 M-346 Lavi, που είχε γίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η κοινοπραξία (η οποία πιθανώς χρηματοδότησε μέρος ή και το σύνολο της αγοράς) και έχει την ουσιαστική διαχείριση των Lavi, αποδίδει αεροσκάφη στην 102η Μοίρα της IAF με βάση πρόγραμμα αναγκών εκπαιδευτικών ωρών και αποζημιώνεται, χωρίς η τελευταία να έχει άλλη εμπλοκή με τα M-346. Επιπλέον διατηρεί και το κέντρο συνθετικής εκπαίδευσης με εξομοιωτές και άλλα βοηθήματα στην αεροπορική βάση Hatzerim. Δηλαδή πρακτικά υλοποιεί ένα αντίστοιχο σχήμα με αυτό που επιδιώκει η ΠΑ και υπό αυτό το πρίσμα εμφανίζεται ως ανταγωνιστική της CAE.

Είναι όμως πραγματικά το ζήτημα σε αυτό το επίπεδο και οι μνηστήρες για το ΔΕΚΠ δυο;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρούσεις της ισραηλινής πλευράς για εκπαίδευση Ελλήνων στο Ισραήλ (όπου έχει υπάρξει προηγούμενο για μικρό αριθμό χειριστών τις δεκαετίες του 90 και 2000) ξεκίνησαν αμέσως μετά την συγκρότηση του Κέντρου της Hatzerim, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και σε μια ισραηλινή προσπάθεια εξασφάλισης διεθνούς πελατείας ως οικονομική πρόσοδο, επιδίωξη που αφορά βέβαια και στο ελληνικό ΔΕΚΠ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόσφατη ισραηλινή πρόταση αποτελεί ουσιαστικά μια νεώτερη έκδοση εκείνης της προσπάθειας με την μεταφορά της στην Ελλάδα μέσω λειτουργία Κέντρου στην Καλαμάτα. Αφήνεται  επίσης να εννοηθεί ότι το όλο πλαίσιο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την χρήση των υφιστάμενων ισραηλινών υποδομών, περιλαμβανομένων και των M-346 Lavi (όπως έχει υποστηριχθεί από κάποιες πλευρές στην Ελλάδα), αν και το ακριβές σχήμα της πρότασης παραμένει ασαφές.

Το ΔΕΚΠ της Καλαμάτας, εάν πρόκειται να εξελιχθεί και να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση θα πρέπει να έχει διεθνή διάσταση, δηλαδή να προσελκύσει και αεροπορίες που έχουν αντίστοιχες ανάγκες εκπαίδευσης χειριστών, αλλά λόγω μεγέθους αδυνατούν να τις ικανοποιήσουν αυτόνομα.  Η φιλοδοξία αυτή μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην εξασφάλιση πόρων που θα το χρηματοδοτούν αλλά και στον ρόλο που επιθυμεί να έχει η ΠΑ στον τομέα αυτό διεθνώς.

Είναι έτσι σημαντικό να αναζητηθούν τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία ενισχύουν αυτή τη διάσταση του θέματος και κατά την άποψή μας είναι και τα μόνα τα οποία ξεκαθαρίζουν το εάν το ελληνικό όραμα έχει τελικά δυο «μνηστήρες».

 

Εδώ οι ισραηλινές προθέσεις παραμένουν, τη στιγμή αυτή, άγνωστες, ενώ η CAE από την πλευρά της έσπευσε πρόσφατα να υπενθυμίσει ότι:

* Η πρότασή της βασίζεται σε διακρατική συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδά και συνοδεύεται από πολλαπλά αντισταθμίσματα.

* Διαθέτει εμπειρία άνω των 70 χρόνων, με περισσότερα από 65 εκπαιδευτικά κέντρα σε 35 χώρες.

* Χρησιμοποιεί ως πρότυπο το αντίστοιχο ΝΑΤΟϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στον Καναδά (NFTC), με BAE Hawk και T-6, το οποίο η CAE λειτουργεί σε συνεργασία με την Βασιλική Αεροπορία του Καναδά.

* Εξασφαλίζει την πιστοποίηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Κατά την άποψή μας αυτό το τελευταίο σημείο είναι που αποτελεί την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην καναδική πρόταση από την όποια ισραηλινή αντιπροσφορά, η οποία όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί αντίστοιχη πιστοποίηση.

Η πιστοποίηση κατά ΝΑΤΟ είναι απολύτως κρίσιμη για μια σειρά λόγων, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ελληνικές ανάγκες, αλλά αφορούν κυρίως στη δυνητική  εξασφάλιση διεθνών πελατών για το ΔΕΚΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Ιουνίου 11 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ (Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ισπανία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία και Τσεχία) υπέγραψαν επιστολή προθέσεων (LOI), που αποτελεί σημαντικό βήμα στην πρωτοβουλία NFTE (NATO Flight Training Europe) για την εκπαίδευση χειριστών αεροσκαφών σε ευρύ φάσμα (μαχητικών-fast jet, αεροσκαφών σταθερών πτερύγων άλλων κατηγοριών, ελικοπτέρων και ΜΕΑ). Η LOI αποτελεί βάση δυνητικής συνεργασίας ανάμεσα στις 11 χώρες ώστε να εξετάσουν επιλογές συγκρότησης πλέγματος υποδομών εκπαίδευσης με την ενσωμάτωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων, ώστε να λειτουργήσουν οικονομίες κλίμακας και να προωθηθεί η διεπιχειρησιακή λειτουργικότητα της Συμμαχίας. Η ένταξη του ΔΕΚ Πτήσεων Καλαμάτας στο πλαίσιο του NFTE θα αποτελούσε μια κρίσιμη εξέλιξη για την υλοποίηση του ελληνικού οράματος και για αυτό τον λόγο η πιστοποίησή του σε ΝΑΤΟϊκά πρότυπα είναι απολύτως απαραίτητη.

Διεθνείς πελάτες βέβαια θα μπορούσαν να αναζητηθούν και εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ, αλλά το ελληνικό Κέντρο θα αντιμετωπίσει στον χώρο αυτό ισχυρό ανταγωνισμό από χώρες όπως η Τουρκία με τις εγκαταστάσεις της ΤΗΚ στη Σμύρνη και τις προσβάσεις που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα σε χώρες του αραβικού και αφρικανικού κόσμου. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση η υποστήριξη του ΔΕΚΠ Καλαμάτας από ένα διεθνή φορέα όπως η CAE ισχυροποιεί τη θέση του πολύ περισσότερο από ότι μια λύση με ισραηλινό «δάκτυλο» που δημιουργεί αυτομάτως αρκετούς περιορισμούς.

Προφανώς το θέμα των «μνηστήρων» του ΔΕΚΠ θα έχει συνέχεια, ειδικά στις οικονομικές διαστάσεις του, την οποία θα εξακολουθούμε να καλύπτουμε τόσο από εδώ όσο και από τις σελίδες της «Πτήσης».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
18 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

https://www.ptisidiastima.com/canada-approves-sale-of-drone-optics-to-turkey-despite-arms-embargo/

Γιατί να μην προτιμήσουμε το Ισραήλ; Άλλωστε το brandname της IAF είναι πολύ ισχυρό.

CKfurious

Σιγά σιγά παιδιά! Δεν βιαζόμαστε…. Να το μελετήσουμε το θέμα καμια δεκαετία Ακόμα Η ταχύτης σκοτώνει! Τι θέλουμε να εκπαιδεύσουμε πιλότους για μαχητικά???? Σιγά μην γίνει πόλεμος!!! Πόσοι ανθυποσμηναγοί κάθονται και περιμένουν να γίνουν διαθέσιμα???  Ποσο καιρό περιμένουν? Ποσο χρονων θα είναι όταν τελειώσουν και εάν την εκπαίδευση και πάνε στα μαχητικά?? Πόσες παραιτήσεις ιπταμενων έχουμε?? {Ρε τι κάθεσαι και ρωτάς βραδιάτικα} Λοιπόν: Πάμε για μια πολεμική αεροπορία με 150 fighters το πολύ μέχρι το 030 Πόσους πιλότους πρέπει να εκπαιδεύομε για μαχητικά κάθε χρόνο???!! Για να διαβάσω νούμερα!! Εγώ λέω γύρω στους 20?!! Με τέτοια νούμερα δεν αξίζει η δημιουργία… Read more »

npo

εχεις κάποιο δίκιο, αλλά η εκπαίδευση έξω κοστίζει υπερβολικά. Πιθανόν και να συμφέρει να πάρουμε νέα εκπαιδευτικά.

CKfurious

Σε άλλες αναφορές έχει γραφτεί πως το κόστος της Καναδέζικης πρότασης είναι στα 70 mil το χρόνο! Για την Ισραηλινή δεν ξέρω Οι ετήσιες ανάγκες μας πρέπει να είναι γύρω στους 20-25 χειριστες το χρόνο Με 1 κατομυριο/pilot το κόστος εκπαίδευσης μιλάμε για 20-25 mil το χρόνο εάν πάνε σε σχολειό εξωτερικού Επιπλέον και πιο σημαντικό δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε σε δημιουργία και συντήρηση υποδομών  Το ίδιο ισχύει για την αγορά εκπαιδευτικών: Ένα m346 μπορεί να κοστίζει 30mil αλλα πρέπει να κοιτάζουμε το life cycle cost  Και με τέτοιο αριθμό ιπτάμενη προς εκπαίδευση μάλλον δεν αξίζει η απόκτηση και η… Read more »

npo

Νομίζω πως είναι πολύ λίγο το 1 εκ που λες για προκεχωρημένη + επιχειρησιακή. Δεν είμαι και σίγουρος όμως. Είναι κάτι που πρέπει να το δει η ΠΑ. Πάντως με 20 δικά σου M-346FA τους εκπαιδεύεις όσο θες, όπως θες, όσους θες, δλδ όχι μόνο 20-25, και σου μένουν και 20 ελαφρά μαχητικά για διάφορες δουλίτσες, όπως air policing. Φέρουν κι αντιπλοϊκούς υπόψη.. Κι όπως είπα πιο κάτω με μια καλή οργάνωση μπορείς να φέρνεις και ξένους, και μπορείς να βάζεις και κανα πλούσιο να πετά 10 με 20 λεπτά είτε με Texan είτε με M-346FA με την ανάλογη αμοιβή… Read more »

Last edited 28 days ago by npo
CKfurious

Δίκιο έχεις! το 1mil είναι μάλλον λίγο  Το ψαξα λίγο  Δες σχετική μελέτη από RAND https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_reports/RR2400/RR2415/RAND_RR2415.pdf Για τα F16 η εκπαίδευση κοστίζει 5.5mil $ και για τα F35 10+MIL $για τους αμερικανους από τη βασική! Βέλγιο Δανία Ολλανδία Γερμανία στέλνουν τους δικούς τους υποψηφιους πιλότους για F16 στην Αμερική (Sheppard AFB) ψάχνω να βρω το κόστος Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι η φθηνότερη λύση δεδομένου των αριθμών που χρειαζόμαστε να εκπαιδεύσουμε Και ξαναγράφω πως δεν είναι μονο το κόστος απόκτησης νέου εκπαιδευτικού αλλα και το Life cycle cost που πρέπει να κοιτάμε Δύσκολο να φανταστώ πως μπορεί ένα τέτοιο κέντρο να… Read more »

ShadowMan

αν γινει το τελευταιο που γράφεις ομως, ποιοι θα τους εκπαιδευουν? Ελληνες στις ξενες εγκαταστασεις με τα μεσα του training center ή ξενοι εκπαιδευτες? στη δευτερη περιπτωση το επιπεδο θα ειναι το ιδιο? θα γινουν τοσο καλοι οσο οι σημερινοι δικοι μας πιλοτοι ή αυτο χτιζεται μετά στις μονάδες?

CKfurious

Σήμερα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την εκπαίδευση λόγο χαμηλής διαθεσιμότητας τωνT-2 Έχει αναφερθεί πως πετάνε 4-5 στη καλύτερη περίπτωση με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ανθυποσμηναγών να έχουν αποφοιτήσει αλλα να είναι στο περίμενε αφού δεν υπάρχουν εκπαιδευτικά!!
Επιπλέω το T-2 δεν είναι κατάλληλο να βγάλει χειριστες για τα F16/M2000/..F35?
Μην μου γραφεις λοιπόν για το σημερινό επιπεδO εκπαίδευσης
Το αποτέλεσμα είναι να φορτώνονται υπερβολικά οι μάχιμες μοίρες με εκπαίδευση που έπρεπε να γίνετε στο προηγούμενο στάδιο
Ξένοι εκπαιδευτές και ξένα αεροπλάνα εμείς θα αγοράζουμε το  ervice by the h
Το τι εκπαίδευση γίνετε σε αυτό το στάδιο είναι τυποποιημένη

Scalp_eg

Το καλο που τους θελω να μην λιωσουν στην εκπαιδευση τα 20 (απο τα 45) T-6A NTA Texan II. Απο την Wiki. Armed version of the T-6A for the HAF (20). T-6A NTA has the capability to carry rocket pods, gun pods, external fuel tanks, and bombs. Ειχε γραφτει οτι προς το παρον. εχουν παρει μόνο 2πλο 50άρι πολυβόλο, κυρίως για αντι-drone ρολο, αλλα εχουν συνολικα 7 φορεις αναρτησης, οποτε φορτωνουν πολυ “πράμμα” Με ενα datalink και μια καλη καμερα μονο μεταμορφωνονται σε AT-6 wolverine, δηλαδη φονιαδες Uav-Ucav, ελικοπτερων και επισης για καθε ειδους επιχειρησεις close air support και αντιαρματικους… Read more »

npo

Δεν καταλαβαίνω. Ήδη έχουμε υπεραρκετά (45) T-6A Texan II που είναι εξαιρετικά για βασική κι αρχική εκπαίδευση. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε έναν αριθμό M0364FΤ και M-346FA ωστε να δίνουμε στους πιλότους μας την προχωρημένη κι επιχειρησιακή εκπαίδευση που τους αξίζει και ταυτόχρονα να μην φθείρουμε τα υπερπολύτιμα M2000 κ F16. Και φυσικά να μην κοστίζει η επιχειρησιακή εκπαίδευση ο κούκος αηδόνι. Επιπλέον αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα, όπως τετριμμένες αποστολές air policing κλπ ωστε ξανά μανά να μην φθείρουμε τα μαχητικά μας. Αντ’ αυτού έχουμε κολλήσει στα αρχαία T-2C/E Buckeye.. Συγχαρητήρια, πολιτική μας ηγεσία.. Τα έχετε… Read more »

Last edited 29 days ago by npo
photographix

Χωρις να διαβασω το αρθρο, Ισραηλ. Τωρα που το διαβασα, να βαλουμε το Ισταηλ στο ΝΑΤΟ!

Last edited 29 days ago by photographix
Lefteris

Δεν καταλαβαίνω: αφού ως ΠΑ χρειαζόμαστε νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και είναι αναγκαία η επένδυση για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο,το οποίο θα επιφέρει μακροπρόθεσμα κέρδη, για ποιο λόγο δεν αγοράζουμε ιδία κεφάλαια 30-40 σύγχρονα εκπαιδευτικά; Για ποιο λόγο δεν ξεκινάμε από το μηδέν κάτι ως ΠΑ η οποία παράγει πιλότους διεθνούς αναγνωρισμένους ως καλύτερους με τα όποια μέσα διαθέτει; Για ποιο λόγο φέρνουμε την λογική της “μίσθωσης” στην άμυνα μας; Η μίσθωση, με τα όσα εύπεπτα επιχειρήματα την προωθούν, συνάδει και με την ανεξαρτησία στην οργάνωση και διαχείριση ενός τόσο νευραλγικού τομέα; Αντικαθιστούμε την “αγορά” και την ανεξάρτητη εθνική διαχείριση οπλικών… Read more »

CKfurious

(30-40)*(30-40mil)= 900-1600 mil!!!! + Life cycle costs

ShadowMan

Να ρωτησω κατι που σκεφτομαι…. Αν εμεις εκπαιδεύουμε ξένους πιλότους, λέμε ολα τα κολπα μας? Δεν υπαρχει κινδυνος να φτασουν οι τακτικές μας και ο τροπος σκέψης μας σε τουρκους πιλότους?

christos_choris_a

Δηλαδή σε επίπεδο LIFT οι πιλότοι διδάσκονται διαβαθμισμένες τακτικές που θα φοβόμασταν να έφταναν μέχρι τους Τούρκους ; Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ένας ΝΑΤΟ-ικά τυποποιημένος κύκλος μαθημάτων και δοκιμασιών που δεν αφορά τις ομαδικές τακτικές και τα “μυστικά” της Π.Α. .

NikosP

Χρησιμοποιούμε την πρόταση Ισραήλ για να “προσγειώσουμε” τους Καναδούς στους οποίους όμως λογικά (αν δεν βγει κάτι άλλο – μπαααα ) και θα καταλήξουμε .

Όσο για τις ενστάσεις-προβληματισμούς σχετικά με αξία Ισραηλινών πιλότων ή/και διαρροή στους τυχόν Τούρκους των “μυστικών” μας , η αίσθησή μου είναι πως , έτσι όπως γίνεται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι βασικές γνώσεις και δεξιότητες θα δίνονται στο σχολείο (άλλωστε δεν αποτελούν μυστικά ) και τα “σκληρά” στις μονάδες , με τα πρώτης γραμμής αεροπλάνα και τις συνεκπαιδεύσεις (και με τους Ισραηλινούς).

SAAB

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εάν πιστεύουμε ότι πρέπει να μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους δικούς μας πιλότους με τα υψηλότερα στάνταρ ή όχι και μετά να κοιτάξουμε για μπίζνες. Το να μας λένε συνέχεια ότι είμαστε καλύτεροι από τους Τούρκους που τους γλεντάνε όλοι δεν πείθει. Εάν ήμασταν όντως οι καλύτεροι οι προτάσεις για συνεκπαίδευση θα ήταν πολλές. Τώρα απλά επιβεβαιώνονται οι αλλοδαποί εκπαιδευτές μας για την εκπαίδευση που μας παρέχουν. Επειδή η εκπαίδευση των πιλότων μας μπορεί να συστεγάζεται με ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταυτίσουμε την εκπαίδευση των πιλότων μας με τις μπίζνες υποχρεωτικά.… Read more »

SAAB

Και το ρεζουμέ:

Aircraft Cost per Pilot (σε δολλάρια)

A-10 5,961,000

B-1 7,338,000

B-2 9,891,000

B-52 9,688,000

C-130J 2,474,000

C-17 1,097,000

C-5 1,397,000

F-15C 9,200,000

F-15E 5,580,000

F-16 5,618,000

F-22 10,897,000

F-35A basica 10,167,000

F-35A transitionb 9,467,000

KC-135 1,196,000

RC-135 5,447,000

Το Σχόλιο της Ημέρας

USN και USMC αλλάζουν δόγμα επιχειρήσεων μετά από 20 χρόνια, ευκαιρία για την Ελλάδα; 

Η επιλογή και προμήθεια νέων και μοντέρνων οπλικών συστημάτων μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας και όχι άδικα. Η τεχνολογία προοδεύει και μαζί της τα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

218
Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 November 2016 #366

Αγορά 1.99

Related News

RF-4C Ops: SAM, MiG και «καυτές» φωτογραφίες (μέρος β΄)

Το Phantom ήταν εκπληκτικό αεροπλάνο όμως η Τύχη δεν ήταν πάντα με το μέρος του πληρώματος. Το RF-4C του Ρέϋ Ρος χτυπήθηκε από πύραυλο...

Καθελκύστηκε (επιτέλους) η έβδομη Super Vita!

Παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η τελετή καθέλκυσης της ΤΠΚ «7» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).  Η...

Οι ΗΠΑ ζητούν να φύγουν οι ξένοι στρατοί από τη Λιβύη

Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στη Λιβύη εκφράζουν οι ΗΠΑ.Σε ανακοίνωσή του στις 4 Αυγούστου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν...

Ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στη Βηρυτό

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, με έδρα την Ελευσίνα, μεταβαίνει με μεταγωγικό C-130 στον Λίβανο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φοβερής...

Σενάρια Ψυχρού Πολέμου: Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην Καλιφόρνια

H Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός αδρανούς διηπειρωτικού πυραύλου τύπου Minuteman III νωρίς το πρωί της Τρίτης από την αεροπορική βάση...
- Advertisement -